memekt 04.12.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 no i widzisz chyba wiem w czym problem, zestaw mam ten ale żeby podłączyć Micrę dokupiłem to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 04.12.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 No czyli prawie dobrze, tyle że nie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 04.12.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 dopiero w dokumentacji obu dopatrzyłem się, że rs jest inaczej polutowany. Ciekaw jestem czy jak przelutuję kabelki będzie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 06.12.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 (edytowane) dopiero w dokumentacji obu dopatrzyłem się, że rs jest inaczej polutowany. Ciekaw jestem czy jak przelutuję kabelki będzie działać Wracając do tematu, nic nie przelutowałem bo nie było za bardzo co skończyło się na kupnie nowego kabla. Pytanie z innej beczki, czy klawiatura MKP-300 nie sygnalizuje czasu na wejście/wyjście? Odp. NIE Dlaczego? Bo Micra ma jednokierunkowe radio, które tylko odbiera sygnał z klaw. i pilotów Edytowane 8 Grudnia 2015 przez memekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 08.12.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Micra ma jednokierunkowe radio, które tylko odbiera sygnał z klaw. i pilotów A bo Micra to jest w sumie taki nieco bardziej rozbudowany odbiornik pilotów, tyle że piloty ma dość "fikuśne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 08.12.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 A bo Micra to jest w sumie taki nieco bardziej rozbudowany odbiornik pilotów, tyle że piloty ma dość "fikuśne" co rozumiesz przez "fikuśne"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 09.12.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 co rozumiesz przez "fikuśne"? No zamiast po ludzku klawiszy, mają np. czujki PIR, albo kontaktrony do wyzwolenia wysłania sygnału Poza tym niczym szczególnym się nie różnią od "normalnego" pilota 433MHz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 09.12.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Pytam bo zastanawiałem się nad zakupem RXH-4K a on ma te same piloty. Chociaż nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłby pilot APT-100 bo i tak mam wrl-a tylko co z zasięgiem? Masz może jakieś doświadczenie jak wygląda sprawa zasięgu w tych polotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.12.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Wczęsniej miałem te piloty na 433MHz (te do RX) i są ok, ale jak zainstalowałem sobie abaxa i dokupiłem APT100 to tamte wywaliłem. Te są dużo lepsze. MA na nich lepszy zasięg i większe możliwości. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 09.12.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Piloty Abax-a w praktyce _wymagają_ łączności dwukierunkowej, co siłą rzeczy powoduje, że mają mniejszy zasięg. Pytanie do czego potrzebujesz tych pilotów. No i do Integry użył bym, jeśli już, raczej Int-RX, zamiast odbiornika RXH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 09.12.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Piloty Abax-a w praktyce _wymagają_ łączności dwukierunkowej, co siłą rzeczy powoduje, że mają mniejszy zasięg. Pytanie do czego potrzebujesz tych pilotów. No i do Integry użył bym, jeśli już, raczej Int-RX, zamiast odbiornika RXH. Patrz, że ja się nie dopatrzyłem tego ekspandera (dzięki raybc) Najczęściej będę ich używał do otwierania bramy garażowej i wjazdowej to zasięg jak najbardziej ma znaczenie + maże jakaś elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.12.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Piloty Abax-a w praktyce _wymagają_ łączności dwukierunkowej, co siłą rzeczy powoduje, że mają mniejszy zasięg. Pytanie do czego potrzebujesz tych pilotów. No i do Integry użył bym, jeśli już, raczej Int-RX, zamiast odbiornika RXH. Nie zgadzam się. Ja po przejściu na abaxa z int-rx mam zdecydowanie większy zasięg. Montaż dokłądnie w tym samym miejscu. Na codzień klikam z odległości około 140-150 m i działa ! Po drodze jedna ściana nośna zewnętrzna (24 cm + styro). Wczęsniej na INT-RX chodziło mi może 80 m. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 09.12.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 U mnie przy abax ściana nośna taka sama + ściana działowa 12 cm. Przy exp. można byłoby go zamontować albo na zewnątrz przy podbitce albo na strychu chociaż wg specyfikacji min. temp. -10 nie zachęca do montażu na zewnątrz. Najgorsze jest to, że trzeba kupić żeby się przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 09.12.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Nie zgadzam się. Ja po przejściu na abaxa z int-rx mam zdecydowanie większy zasięg. Montaż dokładnie w tym samym miejscu. Na codzień klikam z odległości około 140-150 m i działa ! Po drodze jedna ściana nośna zewnętrzna (24 cm + styro). Wczęsniej na INT-RX chodziło mi może 80 m. Dlatego pisałem o komunikacji dwukierunkowej. Zasięg zależy od obu odbiorników, a ten w pilocie jest słabawy i to czasem powoduje kiepskie efekty (AFAIR powtórne wysłanie sygnału po bodaj 5 sekundach). Inna rzecz, że ta dwukierunkowość może być przydatna... Co do zasięgu, ja korzystam z INT-RX i te 100m działa, ale w sumie nie mierzyłem tego zbyt dokładnie. Aczkolwiek w INT-RX powinno dać się to dość łatwo poprawić zmieniając antenę w module (bo tu to "tylko" odbiornik). Co wcale nie znaczy, że wtedy INT-RX będzie lepszy od Abaxa. W każdym razie mając Integrę WRL nie kupował bym RX-a, tylko używał pilotów Abax. A gdybym musiał wydać na odbiornik, to dla samych pilotów, w Abaxa bym nie zainwestował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 09.12.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 W każdym razie mając Integrę WRL nie kupował bym RX-a, tylko używał pilotów Abax. A gdybym musiał wydać na odbiornik, to dla samych pilotów, w Abaxa bym nie zainwestował. To tez zależy ile tych pilotów ma być; INT-RX-S z 2 pilotami to koszt ok. 190 zł (gdzie dokupienie dodatkowego pilota to ok 50 zł). Jeden pilot do abax-a to koszt ok 130 zł. Przy czterech pilotach kwota robi się nie mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 09.12.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Masz świetne ceny na piloty Abax i słabe na te od RX-a A jak potrzebujesz czterech, to... tym gorzej dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 09.12.2015 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 ceny na szybko z alledrogo (pilot do abax-a 127 zł, do rx-a 47 zł, int-rx-s 182 zł) więc nie wiem czemu się czepiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 09.12.2015 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Nie czepiam się, tylko komentuję, bo ceny abax-owych pilotów są niższe niż u dystrybutora. W każdym razie przy takich cenach, różnice wyjdą sporo mniejsze niż bym się spodziewał, aczkolwiek na 4 pilotach to i tak niezła kwota wychodzi. Ja do pilotów Abaxa raczej nie dopłacił bym aż tyle, ale "kto bogatemu zabroni"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 18.12.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Witam ponownie, mam taki problem, może ktoś doradzi. Kupiłem drzwi Cala z fabrycznie wsadzonym kontaktronem i czujnikiem rygla. Kontaktron padł - jakiś badziew chiński. O ile do dostania się do czujnika rygla nie ma problemu, to kontaktron jest wpuszczany, ale nie stożkowy tylko walec. Dodatkowo wklejony jakimś klejem do drewna, średnica koło 9mm (typowo). Wyjąć się go w prosty sposób nie da, chyba. Ma ktoś jakąś radę jak go wyjąć. Drzwi nie mam obrobionych, więc jeszcze jest miejsce by przeciągnąć nowe kable i podłączyć. Myślałem, że po prostu rozwiercę małym wiertełkiem, ale nie wiem czy to dobry sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.12.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Ja bym rozwiercił, ale tak ,aby nie powiększać istniejącego otworu.I poszukaj od razu czegoś co tam będzie pasowało (może się okazać, że nie będzie łatwo) Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts