ElemenT 18.12.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Kupiłem już 2 satelowskie K2 i B2, jeden ma 9 a drugi 11mm. Zastanawiam się jeszcze czy by nie użyć korkociągu albo czegoś w ten deseń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 18.12.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 ja bym się nie doktoryzował tylko rozwiercił.. szybko i pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 18.12.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Kupiłem już 2 satelowskie K2 i B2, jeden ma 9 a drugi 11mm. Zastanawiam się jeszcze czy by nie użyć korkociągu albo czegoś w ten deseń Skoro twierdzisz, że wklejony, to go nie wyciągniesz. Jeśli byłby tylko wciśnięty w odpowiedniej średnicy otwór, to wystarczy wkręcić w niego wkręt (np. czarny do płyt GK, bo ma ostry gwint i dobrze trzyma) i wyciągnąć szczypcami trzymając za wkręt. Jeśli jest wklejony, to go rozwierć ale wielostopniowo (wiertła np. 3, 5, 8 mm), po czym proponuję wymianę na B2, czyli rozwierć otwór wiertłem do metalu 9,5 - 9,7 mm na lewych obrotach, bo inaczej możesz wyrwać kawał drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 19.12.2015 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Pytanie czy tak rozmieszczone czujki jak na załączonym schemacie są poprawne?Czujki będą PIR+MW ze względu na wentylację mechaniczną. Nad oknami w pokojach beda firanki zasłony + anomostaty http://images.tinypic.pl/i/00737/5v1ftd27jdyrs.jpg Edytowane 22 Grudnia 2015 przez lukasz1006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 20.12.2015 02:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 A jakie to są czujki - model, producent ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 20.12.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Proponowany model czujek to BOSCH BDL2-WP12G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 20.12.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Spójrz na jej instrukcje - tak jak większość czujek PIR nie powinna patrzeć na okno. Musisz znaleźć miejsce montażu na ścianie okiennej. http://sklep-ecsystem.pl/isc-bdl2-wp12g-czujnik-ruchu-bosch.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 20.12.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 (edytowane) A są jakieś czujki które mogą patrzeć na okna? Czy taki układ będzie odpowiedni?Liniami zaznaczyłem kierunek patrzenia czujek.http://pics.tinypic.pl/i/00737/blwq2msstpca_t.jpg Edytowane 22 Grudnia 2015 przez lukasz1006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 20.12.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Często jest tak, że nie da się całkowicie wyeliminować czujek które patrzą na okna. Rozważ, czy jest potrzebna ta czujka w salonie wzdłuż okien, albo pomyśl o kurtynie np. MR-CRT zamontowanej we wnęce okna, o ile jest tyle miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 21.12.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 (edytowane) w instrukcji napisali, że można ale schematu nigdzie nie znalazłem - będzie dobrze? i jeszcze jedno pytanie: czy ca-64e można zasilać z AUX? Edytowane 21 Grudnia 2015 przez memekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 21.12.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 szczerze mówiąc sobie bym w pokojach pir-mw nie założył.. mam dwie boscha pir-mw przy wejściu i w gospodarczym, reszta to aritech tylko pir a mam zarówno WM jak i dosyć dużego psa (labrador) i kota - w zasadzie brak fałszywych alarmów (tylko z antymaskingu jak wycieram z kurzu).. tyle ze czas reakcji linii odpowiedni, a jak potrzeba licznik założony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 28.12.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Jeśli jest wklejony, to go rozwierć ale wielostopniowo (wiertła np. 3, 5, 8 mm), po czym proponuję wymianę na B2, czyli rozwierć otwór wiertłem do metalu 9,5 - 9,7 mm na lewych obrotach, bo inaczej możesz wyrwać kawał drewna. Dzięki udało się. Nowy działa prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 02.01.2016 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Co jakiś czas wiesza mi się ETHM1. Wtedy wchodzę przez klawiaturę, zmieniam np nazwę jakiegoś wejścia, zapisuje się do flesha, robi restart centrali i ETHM1 znowu działa.Jak to ominąć ??Czy można np restartować centralę automatycznie cyklicznie ?Albo jakaś szybsza metoda z klawiatury ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 02.01.2016 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 I jeszcze z kolejnym tematem : jak zrobić, aby za pomocą jednego z przycisków pilota, zamknąć bramę (naruszyć jedno z wyjść) ale tylko wtedy, gdy kontrakton na tej bramie jest otwarty (narusza wejście).Robię tak : 1) jedno z wejść jest wirtualne i naruszane przyciskiem pilota (działa)2) jedno z wyjść jest wirtualne (A) i naruszane w/w wejściem (działa)3) jedno z wyjść ma być wirtualne (B), i wskazywać kiedy brama jest otwarta a kiedy zamknięta (czyli pokazywać taki sam stan jak wejście podłączone do kontraktonu). JAK TO ZROBIĆ ?4) tworzę wyjście wirtualne, iloczyn dwóch wyjść, A i B które poda sygnał na przekaźnik (powinno działać jak zadziałą pkt 3) Chyba, że inaczej trzeba to rozwiązać ? Fantomps. Wolnych wejść już nie mam, więc wirtualne wejścia odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 03.01.2016 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 3) jedno z wyjść ma być wirtualne (B), i wskazywać kiedy brama jest otwarta a kiedy zamknięta (czyli pokazywać taki sam stan jak wejście podłączone do kontraktonu). JAK TO ZROBIĆ ? No chyba dokładnie tak, jak pkt. 2, jedynie że robisz jako wskaźnik naruszenia czy coś takiego. Nie za bardzo rozumiem w czym problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.01.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 No chyba dokładnie tak, jak pkt. 2, jedynie że robisz jako wskaźnik naruszenia czy coś takiego. Nie za bardzo rozumiem w czym problem... No własnie dałem typ "Naruszenie wejścia" i mimo, że to wejście jest naruszone, wyjście nie Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 05.01.2016 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 No własnie dałem typ "Naruszenie wejścia" i mimo, że to wejście jest naruszone, wyjście nie Bo to nie ma być naruszenie wejścia (impuls), tylko wskaźnik stanu. Jeśli pamiętam to chyba się to nazywało wskaźnik gotowości, ale po prostu zerknij do dokumentacji aby to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.01.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 (edytowane) No to jedyne co znalazłem to "Iloczyn logiczny wejść". Z tego co widze to wstępnie działa, choć to takie ominięcie problemu (podane jest tylko jedno wejście) Fantom ps. Jest jeszcze typ 17, ale to chyba nie do końca to. ps2. Ale i tak chyba nie do końca to przemyślałęm, bo przekażnik mam podpięty pod jakieś wyjście MONO, a ono przecież musi być załączone ... wejściem A nie innym wyjściem ?? Edytowane 5 Stycznia 2016 przez szczukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 06.01.2016 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 No to jedyne co znalazłem to "Iloczyn logiczny wejść". Z tego co widze to wstępnie działa, choć to takie ominięcie problemu (podane jest tylko jedno wejście) Fantom ps. Jest jeszcze typ 17, ale to chyba nie do końca to. ps2. Ale i tak chyba nie do końca to przemyślałęm, bo przekażnik mam podpięty pod jakieś wyjście MONO, a ono przecież musi być załączone ... wejściem A nie innym wyjściem ?? Tak to chodzi o typ 17. A to wyjście mono zmień jako iloczyn wyjść i będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrix343 06.01.2016 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Pytanko do ekspertow - da sie jakos laczyc z centrala INTEGRA przez siec (zdalne programowania, podglad, itp.) bez modulu ETHM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts