Jarek.P 07.03.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Sprawdzałem i na lite i na pro, jest tak samo. Loguję się hasłem z uprawnieniami administratora. A kiedy na mobilekpd próbuję się zalogować hasłem serwisowym, mam komunikat, że nie ma zezwolenia na logowanie się serwisu czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.03.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Ja się loguję na mobilekpd zwykłym użytkownikiem.A sprawdź uprawnienia tego usera ! Dałeś mu "sterowanie" ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 08.03.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Logowałem się na konto administratora, więc uprawnienia były na wszystko. Sprawdzę wieczorem, bo tak mi przyszło do głowy, że może właśnie powinno to być konto zwykłego usera? Głupie by to było, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechol86 08.03.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Dobry wieczór wszystkim. Mam może głupie pytanie, ale szukałem trochę na forum i znalazłem sprzeczne informacje. Czy da się zainstalować kontaktron wpuszczany w już zamontowanych oknach? Jeśli tak, to w jaki właściwie sposób? Jeśli dobrze rozumiem, kontaktron składa się z dwóch części: magnesu i rurki podłączonej przewodem do instalacji. Wyobrażam sobie mniej więcej jak przed montażem okna można by ten przewód poprowadzić, żeby nie było go widać, ale czy da się to zrobić w oknie już zamontowanym? Chodzi mi przede wszystkim o estetykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 09.03.2016 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Przeczuwam spory problem ale chętnie poczytam odpowiedzi , sam jestem zainteresowany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 09.03.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Pytanie czy masz tynki i parapety. Jeśli "tylko" osadzone okna to nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 09.03.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Pytanie czy masz tynki i parapety. Jeśli "tylko" osadzone okna to nie ma problemu. Powiedziałbym nawet, że większy problem będzie przy oknach jeszcze nieosadzonych Parapety i tynki da się "obejść", ale wymaga to sporej wprawy w operowaniu wiertarką. No i chęci łatania tynków już po robocie. Aha, jeśli parapety są tylko z jednej strony, to znacząco ułatwi to zabawę (hint: przewody można pociągnąć także po zewnętrznej ścianie budynku, choć z oczywistych przyczyn jest to rozwiązanie wysoce niezalecane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 09.03.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Powiedziałbym nawet, że większy problem będzie przy oknach jeszcze nieosadzonych Bo takie okno chybotliwe jest okrutnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 09.03.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Satel ma czujniki bezprzewodowe AMD-100, wbudowane dwa kontaktrony pozwalające na wybór sposobu montażu. Rozwiązanie droższe i wymagające centralki z Abaxem, ale odpada konieczność wiercenia ościeżnic i właściwie jedynie rozwiązanie jak już wszystko jest wykończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 09.03.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Satel ma czujniki bezprzewodowe AMD-100, wbudowane dwa kontaktrony pozwalające na wybór sposobu montażu. Rozwiązanie droższe i wymagające centralki z Abaxem, ale odpada konieczność wiercenia ościeżnic i właściwie jedynie rozwiązanie jak już wszystko jest wykończone. Zapomniałeś tylko dodać, że to kontaktrony nawierzchniowe. Ot, taka drobna różnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 09.03.2016 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Dobry wieczór wszystkim. Mam może głupie pytanie, ale szukałem trochę na forum i znalazłem sprzeczne informacje. Czy da się zainstalować kontaktron wpuszczany w już zamontowanych oknach? Jeśli tak, to w jaki właściwie sposób? Jeśli dobrze rozumiem, kontaktron składa się z dwóch części: magnesu i rurki podłączonej przewodem do instalacji. Wyobrażam sobie mniej więcej jak przed montażem okna można by ten przewód poprowadzić, żeby nie było go widać, ale czy da się to zrobić w oknie już zamontowanym? Chodzi mi przede wszystkim o estetykę. Oczywiście, że da się zamontować czujnik kontaktronowy w już zamontowanych oknach (nawet z zamontowanymi parapetami, choć jest to o wiele trudniejsze i bardziej czasochłonne, więc w wykonaniu fachowca będzie droższe, niż standardowy montaż). Nie mam teraz czasu wklejać zdjęcia, ale poświęć chwilę na wyszukiwanie, a znajdziesz na forum wiele moich zdjęć i opisów, jak to się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 09.03.2016 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Satel ma czujniki bezprzewodowe AMD-100, wbudowane dwa kontaktrony pozwalające na wybór sposobu montażu. Rozwiązanie droższe i wymagające centralki z Abaxem, ale odpada konieczność wiercenia ościeżnic i właściwie jedynie rozwiązanie jak już wszystko jest wykończone. Polecam rozwagę i zachowawczość w stosowaniu systemów bezprzewodowych. Szczególnie Satel Abax nie jest prostym systemem dla każdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość pawdor 19.03.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Dzień dobry,, Prosiłbym o pomoc w doborze przewodowego systemu alarmowego do domu jak w projekcia http://archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-moringach-m4b5d9c3a80f33 Dom w stanie surowym, 3 psy do 10kg, 1 kot. Chciałbym powiadamianie sms ew. sterowanie z aplikacji. Dostałem jedna chyba ciekawą propozycję: -centralka OptimaGSM-PS-ekspander wejść - 3szt-panel dotykowy 3,5" podtynkowy TPR-1F - 2sztuki,-obudowa duża Pulsar 256 + trafo 50VA i sabotaż-akumulator duży 18Ah Alarmtec, -czujnik dualny BDL2-WP12G do salonu i kotłowni ew. kuchnia-sygnalizator zew. SP-4001,-antena GSM-sterownik radiowy Ropam RF-4-2K,-czujka DG1-TCM - 2szt-czujka DG1-CO - 2szt-czujka DG1-LPG - 1szt-czujka dymu FCP-O320 - 2szt-PIR BOSCH BPR2-WP12 - 8-9szt-zewnętrzne GJD D-Tect 1 - 4szt-kontaktron B-2T - 11szt Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 19.03.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Witam czy ktoś pomoże mi z umiejscowieniem czujek w domu? Na poniższym rysunku wrzuciłem ewentualne umiejscowienie: jestem na etapie rozprowadzania kabli więc jeszcze konkretnych modeli czujek nie mam-może ktoś podpowie jakie czujki zapodać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 19.03.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Pierwsza zasada - czujki od strony okien a nie patrzące na okna, popraw to, zobaczymy czy potrzebne będą korekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 19.03.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 mogę zmienić tylko nie wiem gdzie czujkę w kuchni umieścić żeby jedną obgonić dwa okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 19.03.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Po przeciwnej stronie w narożniku.Jeżeli chodzi o czujki - jestem przekonany do AquaPro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 20.03.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 może tak? w kuchni przy tym węższym oknie będzie wysoka lodówka więc danie czujki na ścianie z lodówką zasłoni jedno okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 20.03.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Tak bym zostawił, ewentualnie co do kuchni , jeżeli już musi czujka patrzeć w okno, unikaj okien od strony południowej.Pamiętaj do czujek YTDY 6x0,5 do manip. 8x0,5 jezeli będzie to model bardziej rozbudowany to także osobno skrętkę LAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 20.03.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Pamiętaj do czujek YTDY 6x0,5 do manip. 8x0,5 jezeli będzie to model bardziej rozbudowany to także osobno skrętkę LAN manip. to manipulator? jeżeli byłaby to integra 64 lub 128 to czy jakbym zrobił zazbrajanie i rozbranjanie przez sms-a/pilota a wprowadzanie funkcji przez lapka podpiętego przez centralę to manipulator jest potrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts