Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 997
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o jaaaa, piękna *_*

ile to to kosztuje?

do tej pory byłam pewna, ze chcę wannę, ale ta kabina zmieniła moje zdanie. ja chcę taki prysznic!

tylko przy okazji pytanie do bardziej zorientowanych - czy podłączenie, jakie deweloper robi mi pod wannę różni się czymś od tego, jakie jest potrzebne pod prysznic?

kabina jest firmy aquaform ( czytać hinczyk) - nie polecam, ale jak to woli - mycie tych półek choć zamykane (wiem bo ją macałam) to bedzie udręka bo nie sądze by te kabiny posiadały jaka kolwiem powloke przeciw kamienną (jak ja nazywam) - no ale ja sobie zawsze mozna nałożyc i co jakis czas odnawiac :-?

Mnie osobiscie podoba mi sie ta ETNA tylko szybki przezroczyste a nie przydymione. Bo te przezroczyste kabiny wygladaja tak czysciutko. I cena tej kabiny to ok 2000zl. Weszlam na strone producenta, znalazlam przedstawiciela w Gdansku, wiec musze zadzwonic i popytac jeszcze.

Poza tym, zalezy mi na prysznicu wlasnie takim podluznym - 120x85.

Ale mam jeszcze pytanko a propos tej powloki antykamieniowej... Bo nigdy o tym nie slyszalam. Jezeli kabina jej nie posiada, to mozna ja jakos nalozyc? Jak to wyglada?

Popieram Kamilke - Aquaform to głównie chińczyki, jeśli chodzi o te tanie. Akurat tę firmę znam bardzo bardzo dobrze, dlatego nie polecam. U siebie w domu w życiu bym tego nie zamontowała drugi raz (niestety mam prysznic i wanne...) prysznic po 3 latach jest w opłakanym stanie (a tani zbytnio nie był)!.

kabiny ETNA i VULCANI akurat do tanich nie należą (2 tys bez baterii to dla mnie nie jest tanio),z kolei ze swojego doświadczenia wiem,że nie kupiłabym już absolutnie żadnej kabiny z drzwiami przesuwanymi na rolkach, a z drugiej strony nie wydałabym kilkunastu tys na taką kabinę :roll:

http://megalazienki.pl/kabiny-prysznicowe/novellini-kabina-narozna-z-panelem-i-brodzikiem-18-5-cm-profil-chrom-170-cm,10314s,2165d

za tę kasę zamierzam całą łazienkę urządzić :wink:

również szukam kabiny asymetrycznej, najlepiej 80x110. Na swoją aquaform nie mogę już patrzeć. Kupiłam ją niespełna 4 lat temu i wówczas nie znalazłam tylu złych opinii o producencie. Niby powłoka ochronna jest, ale mimo iż używam ją "od święta" - szybko zachodzi, a co najgorsza uszczelki na dole są żółte i za diabła żadna chemia nie chce tego doczyścić.

Jedno pewne - żadnych półeczek w środku! Po co dodatkowe miejsca do czyszczenia/zachodzenia.

Odradzam kabiny deante. Mam taką w jednej łazience, tzn drzwi do kabiny obudowanej płytkami użytkuje 2 lata, jest kiepska, zawiasy się wyginają, odpadła dolna listwa, jakość szyby kiepska. Nasza nie była tania, trudno nam było dobrać drzwi pod nietypową wnękę, tylko deante miało wtedy taką w ofercie. W dolej łazience mamy znacznie tańszą kabinę, a jakość nieporównywalnie wyższa

Ja mam inny model- tzn. ja mam tylko szybę - drzwi wnękowe, no ale producent ten sam, więc materiały bazowe pewnie też. Moja jest kiepskiej jakości, dodam jeszcze praktyczne problemy z myciem. Design jest fajny potwierdzam, ale kabina musi się jeszcze sprawdzać w praktyce, ja uważam, ze jej stan na 2 lata uzytkowania, jest zdecydowanie niezadawalający, co bynajmniej nie wynika z nieprawidłowego użytkowania.

• 4 months później...

Witam, planuję zakup kabiny prysznicowej, ma ona zastąpić wannę i teraz moje pytanie czy takie kabine ze "wszystkim" :

http://allegro.pl/item1086782962_kabina_prysznicowa_z_hydromasazem_120x85.html

są warte zakupu ?? czy ich jakość jest dobra czy tragiczna ?? czytałem że niektóre modele po miesiącu nadają się na kubeł bo nie można się ich domyć i do tego inne rzeczy wychodzą...

Jeśli nie warto kupować to podpowiedzcie, na jaką firmę mogę zwrócić uwagę lub model, nie oczekuję jakiś cudów typu telefon, radio , cena do 3 tyś zł...