Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do: dziennika NASZEGO domu

Do_rota

Recommended Posts

• Odpowiedzi 312
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie mocca :D

Cieszę sie z odwiedzin. Mi też zdecydowanie ta umywalka bardziej sie podoba.

Dachówka jest czarny - brąz. I autentycznie kolor zmienia sie w zależności jak słońce na nią pada, raz wydaje sie czarna raz brązowa. Elewacja prawdopodobnie będzie to biel złamana grafitem, ale na razie ten temat jeszcze "dojrzewa".

Pozdrawiam Dorota

Dzięki Do_rota, myslalam, że nie zmieści sie nam podłogowe (takie jak Ty masz). My zaczniemy (mam nadzieje) wczesną jesienią i chciałabym, aby wszystko układało sie tak jak u Ciebie. Masz wszystko rewelacyjnie dograne:-)

Dzięki za dziennik, bo wiele nam daje.

Witaj Joasiu . Budowa to wielka przygoda, fakt, że mi był łatwiej, bo mój mąż zawodowo zajmuje się planowaniem i nadzorowaniem budów o różnych rozmiarach. Jednak gdy wszystko się dobrze przemyśli, zaplanuje i wyposaży w dobrego kierownika budowy, to wiele można zdziałać. :D :D :D

Tak więc życzę powodzenia i będę czekać na Wasz dziennik budowy :wink:

Pozdrawiam Dorota

PS. Chętnie odpowiem na każde pytanie związane z APESKIEM , oczywiście w miarę swojej skromnej wiedzy :wink: :wink: :wink: :wink:

Dorotko, w tym miesiącu kupujemy projekt:-)

A potem "tylko" doprojektowanie piwnicy (takiej jak ma Matika), male popraweczki w projekcie, "kilka" kwitkow, adaptacja i pozwolenie na budowe i stracone w urzedach nerwy (a moze pojdzie gladko i bez nerwow) i......... ruszymy z budową i dziennikiem:-)

Jeszcze pewnie będę się pytała o różne rzeczy.

Juz nie moge doczekać się rozpoczęcia tej wielkiej przygody życia:-)

Witaj

Gratuluje tempa, na pewno dasz rade na czas :D w sprawie kominka to może drewno było świeże. Mieliśmy ten sam problem niestety opał trzeba sezonować. Jeszcze nie mieszkamy a już mam 12m3 drewna na podwórku. W środku super ale ja chciałam dopytać się w sprawie kostki. gdzie kupowałaś no i oczywiście ile kosztowała.

pozdrawiam

Witaj chopinetka

Dziękujęi za miłe odwiedziny.

Drzewo mam sezonowane trzeci rok, palę nim w starym kominku i wszystko jest w porządku. W tym kominku prawdopodobnie jest niewyregulowani dopływ powietrza w kurtynie, która ma chronić szybę przed zabrudzaniem. Na razie czekamy na decyzje producenta.

Co do kostki jutro podam dokładne namiary.

Serdecznie pozdrawiam.

No wstydu sąsiadko nie masz .............. usiądź, odpocznij, wypij kawę........ 8) :wink: Daj żyć tym u których roboty się ślimaczą - normalnie zadyszki można dostać jak zdjęcia się ogląda :o :roll: :wink:

A na poważnie :D - to trzymam kciuki i dopinguję i gratuluję - super idzie i ładna zieleń w pokoju synka.

Pozdrowionka zza miedzy :wink:

P.s. jestem na innym etapie - więc pytam - po ile stoją odurzacze obecnie ?

Witaj sąsiadko zza miedzy :D :D :D .

Oj jak bezdomność w oczy zagląda, to nie ma mowy o odpoczynku :D :D :wink:

A jeśli chodzi o odkurzacz to za: 3 gniada, szufelkę , rurę z wyłącznikiem przy rączce teleskopową, jednostkę centralną, i montaż dałam 3200 zł.

Serdecznie pozdrawiam i lecę bo meble do kuchni przyjechały :D

Witaj Dorotko.

Jak juz pięknie macie! Podłoga w salonie wygląda bardzo wytwornie. Jakie to drzewo? Szafa w pokoju nad garażem- imponująca, od razu powiększa się optycznie przestrzeń, prawda? Z czego robiliście podłogę tam właśnie?

Trzymam kciuki za efekt końcowy! Nie zapomnij o nas,swoich wiernych czytelnikach, jak już się wprowadzisz do tego pałacu :D

Pozdrawiam, Aldona.

Miło mi ze ktoś tu jaszcze zagląda.

Aldonko ta szafa jest w sypialni. W pomieszczeniu nad garażem robiłam bez luster (i tak jest wielki :wink: ) Na podłodze u góry mam panele. Parkiet tylko na parterze. Parkiet jest z Castoramy .

Prace nam się troszkę opóźniły, bo przedwczoraj okazało sie , że jedna rura pękła i woda ciurkiem z gniazdka antenowego leci, ale w porę opanowali sytuacje, tylko parkieciarz musiał dzień poczekać z lakierowaniem.

Wiolasz dzięki za odwiedziny, te płytki znajdziesz tu:

http://www.opoczno.com/index2.php?id=42&KolekcjaID=259

Serdecznie wszystkich pozdrawiam. Dorota