Tomski 21.07.2003 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Witam Wpad mi do glowy pomysl wykonania plotu z witek leszczynowych lub wierzbowych ,czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie. Gdzie mozna kupic witki lub caly plot z tego materialu w rejonie szczecina? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.07.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Kupowalem w hurtowi mebli wiklinowych. Witki trzeba wczesniej namoczyc, wbic konstrukcje plotku a nastepnie przeplatac. Zaimpregnowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 23.07.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 widzialam przepiekny plot z zywej wierzby: co jakies 20 cm wbito kolek wierzbowy, ktory sie ukorzenil i wypuscil galazki. Te witki byly nastepnie przseplatane, przez co utworzyl sie naprawde gesty, plaski i wspaniale zielony plot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.07.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Też planuję taki płotek, ale coś nie mam ręki do tej wierzby. Wiosną posadziłam ukorzenione gałązki wierzby i nie przyjęły się. Nie udało mi się również zaszczepić wierzby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 24.07.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 zawsze wydawalo mi sie, ze wierzba rosnie latwiej od chwastow... moze nie miala dosc wilgoci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.07.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Też tak myslałam, ale cos jej się nie spodobło choć wilgoci miała pod dostatkiem - posadziłam na strumykiem. Ukorzyniłam ją przy pomocy ukorzeniacza i może tu przedobrzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 24.07.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 wszystko co ukorzenialam przy pomocy ukorzeniacza w koncu mi zdychalo. Pokon sie to nazywalo i bylo zero warte. Przypuszczam, ze wierzbe wystarczy wsadzic do wody na tydzien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.07.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Też tak myślę i wypróbuję to jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 24.07.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Bardzo interesujące rzeczy piszecie! I gęsty ten płot wyjdzie? Jak szybko urośnie? Co ile te gałązki trzeba posadzić? Czy to zastapi "normalne" ogrodzenie? Przepraszam za lawinę pytań, ale bardzo mnie zaintereował ten temat. Proszę o więcej informacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 24.07.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 widzialam taki plotek w rok po posadzeniu. Byl zdecydowanie gesty i latem tak ulistniony, ze nieprzejrzysty. Mysle, ze pierwotna jego wysokosc zalezy od dlugosci kolkow. Ten, ktory widzialam mial jakies 50-70 cm i nadal rosnie. Pozniej wiele zalezy od przyciecia i prowadzenia galazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.07.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Płotek z wikliny, który ja widziałam przed blokiem osiedlowym zrobiony był trochę inną techniką tzn. odległość miedzy witkami była mniejsza niż długość witek, które były wkopane w ziemię dwoma końcami tworząc taki łuk z którego gęsto wyrastały zielone gałązki. Niestety staraniem administracji osiedla płotek po roku zniknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 24.07.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Magmi, Edzia, wyslalam wam zdjecia plotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.07.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Dzięki ma Ten który ja widziałam był ze zdecydownie cieńszych witek, ale ten jest na pewno szczelniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 24.07.2003 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Ma, czy ja też mogę prosić o takie zdjęcia? Różne, różniste wyroby z żywej wierzby widziałam w magazynie STYL na TVN24. Były tam pokazane płoty, bramy, fotele i jeszcze jakieś inne cuda bajecznie piękne. Wykonuje hm, czy bardziej uprawia je jakiś artysta, w Polsce, ale niestety nie wiem gdzie go można znaleźć a nawet nie pamiętam jak się nazywa.Po obejrzeniu tego programu też zamarzeł mi się taki płot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 24.07.2003 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Co do tych ukorzeniaczy, to by się zgadzało, one zabijają rośliny. Na święta kupiłam przepiękną jodłę kaukaską. Całą zimę o nią dbałam, doglądałam, otulałam, chuchałam i dmuchałam na nią. Była przepiękna.Wiosną, przed wypuszczeniem nowych pędów, postanowiłam ją przenieść na jej docelowe miejsce. Dla pewności i lepszego rozwoju korzeni dodałam tego środka wspomagającego. Po tygodniu zauważyłam, że igiełki straciły swój połysk. Zgon następował bardzo szybko. W tej chwili wygląda jak logo Muratora (to krwisto-czerwone w lewym górnym rogu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 24.07.2003 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 nie ma sprawy, ale nie widze twojego adresu, a nie wiem jak umiescic zdjecie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 24.07.2003 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Ma, też się dołączam z gorącą prośbą o zdjęcie płotu.Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.07.2003 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Kilka lat temu był w Muratorze opis żywopłotu z białego głogu. Niestety nie jestem w stanie podać w którym nr to było. Nie pamiętam nawet rocznika. Może Redakja pomoże? Sam jestem tym bardzo zainteresowany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 25.07.2003 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Ma Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 25.07.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Ma, czy możesz wysłać mi to zdjęcie jeszcze raz? Przez pomyłkę skasowałam je ze swojej poczty przed oglądnięciem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts