Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobry krem pod oczy i do twarzy

mati_sowee

Recommended Posts

jak dotąd używałam kremów Dermedic Efectival - pod oczy, na dzień i na noc

niby są fajne, nawilżające - ale np krem po stosowaniu kremu pod oczy raz ze nie widze zadnej roznicy to nawet czasemmam wieksze worki pod oczami i wygladam na zmeczona

moze polecicie mi jakis dobry krem pod oczy - po 25 roku zycia

aby nie byl to vichy - bo mnie uczula

juz nie napisze co pić 8) :roll: :lol:

a tak serio - worki pod oczami nie zawsze sa wynikiem zlej pracy nerek, dysfunkcji watroby i galopujacych suchot ! :evil: i prosze ci Wojtku zebys nie gadał bzdur !

A jesli nawet to wina choroby to nie w "ziólkach" i takiej rozbrajajacej radzie nalezy szukac rozwiazania :/

Sa osoby ktorych "taka uroda" i sa zdrowe jak rydz.

Oczywiście - dobrze sprawdzic u lekarza czy faktycznie worki, szara zmeczona cera itp. nie sa wynikiem czegos niefajnego w organizmie . Bo i taka moze byc przyczyna

Ale pozatym kupic dobry krem pod oczy - nie zawadzi :wink:

Z tym ze zadanie trudne bo - dla jednej kobiety krem X jest rewelacyjny a dla innej beznadziejny a jeszcze trzeciej nie dosc ze nie pomoze to dostanie po nim uczulenia :-?

Wiec na pewno nie mozna na 100% przyjac ze to co zaproponuje - bedzie dla ciebie ok.

Ale - ja np. bardzo lubie kremy Iwostin (sa w formie żelów i kremów- te kremowe chyba silniejsze ), z kolei moja przyjaciolka nie wyobraza sobie życia bez Vichy (a mnie np. vichy uczula)

Na pewno ogolnie dobre sa tez La Roche Posay, a z tanszych Floslek. :-)

Znam tez osoby ktore sa zachwycone Garnierem (dla mnie zbyt "chemiczny" i o ile pamietam uczulał )

na obrzeki (i troche i na cienie) dobrze robia tez takie silikonowe oklady schlodzone w lodowce (mozna kupic np. w rossmanie czy drogerii natura) albo po prostu masaz kostkmi lodu (wazne !!! uwazac zeby nie odmrozic delikatnej skory pod oczami) czyli dosłownie pare sekund - pobudza krazenie !

a tak naprawde to radze zainwestowac tez w dobry delikatny i odbijajacy swiatlo korektor pod oczy :) ostatnio odkrylam rewelacyjne Inglota - nowa seria (ok 25zł) takich w pedzelku (naciska sie taki przycisk i wyplywa na pedzelek) i tak jak nigdy nie szanowalam tej firmy to jestem pod duzym wrazeniem ich jakosci .

- zielonnoka (posiadaczka lekkich cieni pod oczami :))

• 3 weeks później...
jak dotąd używałam kremów Dermedic Efectival - pod oczy, na dzień i na noc

niby są fajne, nawilżające - ale np krem po stosowaniu kremu pod oczy raz ze nie widze zadnej roznicy to nawet czasemmam wieksze worki pod oczami i wygladam na zmeczona

moze polecicie mi jakis dobry krem pod oczy - po 25 roku zycia

aby nie byl to vichy - bo mnie uczula

Ja uzywam od wielu lat ELIZABETH ARDEN z wynikiem jak na foto :wink: :D :p

W sprawach kosmetycznych niejednego dowiedziałam się na http://www.wizaz.pl. Ostatnio właśnie sprawdzałam kremy pod oczy - w lewym górnym rogu jest zakładka Kosmetyk Wszech Czasów. Polecają m.in. Shiseido i Avene, ale są też opinie o wielu innych - poczytaj. Ja osobiście używam Age Perfect L`Oreal i jestem dość zadowolona, ale moim problemem są bardziej zmarszczki a nie wory 8) .

• 3 weeks później...