niktspecjalny 26.01.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 No Dpsia teraz to masz przechlapane. Poza tym nie rozumiem jak mozna poddac w watpliwosc umiejetnosci nsa. Po prostu nie wiem no!!! jakby to powiedział Nikodem Dyzma. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2251925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.01.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Ja się nie boję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2252037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.01.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Ja się nie boję. Ty się nie bój tylko dawaj tu fotki z kuchni w twoim wykonaniu.Nagadałaś mi to teraz stań na wysokości zadanie i wklej fotę z jakąś potrawą....no chyba ,że tylko lubisz sobie pogadać. Jak tam wyszukiwarka FM???.Są sukcesy??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2252589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.01.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Przestań mi zadawać setki pytań, mówiłam Ci już, że w książce o mnie musisz parę stron opuścić. Co do wklejania zdjęć - nawet nie próbuję konkurować z najlepszym, czyli Housem - do pięt mu nikt w tym nie dorasta, zwłaszcza w zdjęciach kulinarnych. Dawno to mówię. I kończę tę dyskusję, bo czasu szkoda na jałowe i bezsensowne gadki. KALAFIOR ZAPIEKANY Z MIĘSEM Duży kalafior, 1 cebula, natka pietruszki, 40 dag mięsa mielonego, 2 jajka, 3 duże pomidory, łyżka masła, szklanka śmietany, 10 dag żółtego sera, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Kalafior lekko obgotować. cebulę pokroić w kostkę, natkę posiekać. Cebulę, natkę i 1 jajko dodać do mięsa mielonego, doprawić do smaku. Pomidory bez skórki pokroić w plastry. Natrzeć masłem naczynie i przekładać: kalafior, na to pomidory, mięso i masło. Polać śmietaną wymieszaną z jajkiem, solą, pieprzem i gałką. Wierzch posypać startym serem. Zapiec, podawać z makaronem. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2252598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.01.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Przestań mi zadawać setki pytań, mówiłam Ci już, że w książce o mnie musisz parę stron opuścić. a jednak nie potrafisz pitrasić tylko jak młynek...... ,żeby sobie ulżyć.Nie ma o kim pisać książki bo nawet nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytania. . ogórek prawie z sosenką składniki -ogórek -owoce jałowca -pierś z kurczaka -trochę majonezu(własnej roboty) -siątka czerwonego wytrawnego wina czynności Długi ogórek szklarniowy przekroić wzdłuż tak aby nie przeciąć go do końca.Pierś na surowo "wymazać" w majonezie i obsypać jałowcem.Pokroić w paski i włożyć w nacięte miejsca.Zawinąć w folię aluminiową podlewając odrobiną wina. Zapiec w piekarniku.Ja podaję z ziemniakami w skorupkach z masłem bez surówki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2252622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.01.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 No Dpsia teraz to masz przechlapane. Poza tym nie rozumiem jak mozna poddac w watpliwosc umiejetnosci nsa. Po prostu nie wiem apeluję trzymajcie się tamatu wacia nie ma tak łatwo poza tym, zdjęcia muszą być i cerata Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2253030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.01.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Ja? Zdjęcia? Ja nie zadaję wciąż pytań o surówkę bez surówki. Zdjęcia jedzenia mistrzowskie robi House. Ja to nawet na proste pytania nie umiem odpowiedzieć, nie ma o kim książki pisać. Ja to nawet gotować nie umiem. Ja to tylko suchy chleb mogę gościom zaproponować... http://images34.fotosik.pl/121/59a90460c5fa13b5m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2253271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.01.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Kurde, nie miałam ceraty... Przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2253272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Ja? Zdjęcia? Ja nie zadaję wciąż pytań o surówkę bez surówki. Zdjęcia jedzenia mistrzowskie robi House. Ja to nawet na proste pytania nie umiem odpowiedzieć, nie ma o kim książki pisać. Ja to nawet gotować nie umiem. Ja to tylko suchy chleb mogę gościom zaproponować... http://images34.fotosik.pl/121/59a90460c5fa13b5m.jpg Widzę ,że lubisz wszystko wyolbrzymiać.Tak to mogłaś widzieć i tak zapamiętałaś. Nie ma sprawy.Na koniec naszej brzydkiej polemiki znalazłem w sieci podobny stół do twojego. i ceraty na nim nie widać. http://images33.fotosik.pl/121/625a80d50b73a89c.jpg Najlepszy i najszybszy przepis na biegu.u mnie ostatnio hicior. składniki -pierś -cebula -ryż -olej z oliwek -zioła prowansalskie -sos sojowy grzybowy -1 szt.buraczek ćwikłowy czynności Pierś pokrój w kostkę. Przypraw ziołami,Na patelni podgrzej małą ilość oleju i wrzuć pokrojoną w kawałki pierś.Nie soląc koniecznie polej sosem sojowo-grzybowym. Smaż ją z 5 min. Wsyp to wszystko do jakiejś miseczki polej kilkoma łyżkami kefiru.Przykryj kilkoma bardzo cienko pokrojonymi,surowymi plastrami cebuli.Do tego ryż czerwony.(ugotowany oczywiście w w/w buraczku). Nie będę już zadawał zbędnych pytań.Przepraszam.Bo rzeczywiście autorowi nie o to chodziło. smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2253326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 30.01.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 z racji tego ze lubie jesc dozuce moze male co nieco takie tam ziemniaczki jak juz ugotujemy ziemnieczki i odsaczymy to trzeba dodac malso ile nie wiem zawsze robie to na oko ,potem mleko ale swieze i to mieszac takim czyms jak do jajek tylko nie tym co babcia tylko nowszym az wyjdzie kaka ladniusia jednolita masa , nastepnie umyc pore i obciac na koncu kozen i u gory ponad bialla czescia ze 4 cm chyba ze jest nieladne to uciac wiecej ,pore trzeba pokroic w male kawaleczki w kosteczke i dodac do ziemniakow wszystko jeszcze raz wymieszac i zycze smacznego .zupelnie zmienia smak ziemniakow Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2260948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 31.01.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 cześć, odkryłam nowy wątek, tego forum.. a w dodatku ostatni post prawie, że mój smaczek.. ja b.lubię ziemniaczki tak: ziemniaki +cała dymka posiekana drobno + kubek kefiru +ugnieść i jeść Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2263293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 31.01.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 sproboj to prawie to samo co ty napisales podobny smak i do tego zawijaniec mmmmmm i soroweczka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2263454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nobodyspecial. 11.02.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Coś dla słodkich pań, prosto z mojejhttp://img208.imageshack.us/img208/9052/hehefg0.jpg książki Piers z kurczaka(orginalnie 8 udek ), 3 lyzki oliwki, 10 lisci laurowych,4 duze szalotki, 160 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 lyzki octu z czerwonego wina lub balsamicznego, 8 daktyli cietych na 1/2, 4 aprikoty ciete na 1/2(tureckie). -kurczaka mocno pieprzymy i solimy. -na oliwe z dodatkiem lisci laurowych, 7-10 min. na strone pod przykryciem -dodajemy 125ml wody i dusimy 25-30min. -dodajemy szalotki po odlaniu plynu z patelni i smazymy 2-5 min. -dodajemy czerwone wino, ocet, daktyle , aprikoty i odlany wczesniej plyn. -gotujemy 12-15 min. http://img184.imageshack.us/img184/6729/o8nx4.jpg http://img212.imageshack.us/img212/1162/o7nn7.jpg http://img514.imageshack.us/img514/9474/o6er9.jpg http://img209.imageshack.us/img209/4604/o5pg6.jpg http://img209.imageshack.us/img209/5639/o4vm7.jpg http://img518.imageshack.us/img518/2194/o3nz7.jpg http://img161.imageshack.us/img161/7986/o2dj9.jpg http://img521.imageshack.us/img521/3624/o1cz0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2283281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nobodyspecial. 11.02.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 No i deser z tej samej http://img208.imageshack.us/img208/9052/hehefg0.jpgksiążki. -gruszki,najlepiej kilka odmian -balsamiczny ocet z duza iloscia cukru i szczypta soli. -na calosc swiezo starty czarny pieprz. http://img521.imageshack.us/img521/8751/d1am0.jpg http://img156.imageshack.us/img156/3733/d2ez3.jpg http://img156.imageshack.us/img156/7646/d3kx1.jpg http://img115.imageshack.us/img115/6931/d4kb8.jpg http://img115.imageshack.us/img115/6349/d5rq3.jpg http://img115.imageshack.us/img115/6603/d6wr7.jpg ...do lodówki na 30-45min. http://img209.imageshack.us/img209/5012/d7ny0.jpg ps. zapomniłem dodać wina do kurczaka. Dobry będzie "gruzin", lekko słodki. http://img248.imageshack.us/img248/3857/winoja5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2283284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2284145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2284153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.02.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 nobodyspecial. aprikoty po polsku to morele. ns co Ty sie tak zadumales??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2284218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2284289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.02.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ??? ja tez zaluje, ze nie stac mnie na taki trawertyn ale bez przesady. Nie placz juz no! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2284406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 11.02.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 no wreszcie ktoś tu zajrzał i coś ugotował... i w krawacie...i w zegarku...jami jami... (te daktyle jakieś special bo ...hmmm...na zdjęciu maja taka zamszową skórkę... jak figi... zajadam czasem daktyle ale te moje jakoś inaczej wyglądają... ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/28/#findComment-2284428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.