Chef Paul 26.03.2010 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 za flaszkę wyślesz? Flaszkę podlaskiego Czymergesu... ... przysyłaj "flaszkie" ... załatwię Tobie każde (no może prawie) nasienie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4028859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 26.03.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 A Strażnika Teksasu też??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4028992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.03.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Poczekać do jesieni, może wtedy pogadamy... flance byś wysłała albo i przywiozła Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4029001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.03.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 A Strażnika Teksasu też??? prędzej Wallygatora Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4029004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 26.03.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 za flaszkę wyślesz? Flaszkę podlaskiego Czymergesu... ... przysyłaj "flaszkie" ... załatwię Tobie każde (no może prawie) nasienie Dawaj adres na prv Depsia http://emoty.blox.pl/resource/dokuczacz.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4029186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.03.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Un kłamie. Jak z nut. Tego od Guścika nie załatwi. Przyjdzie dandi do woza... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4029231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 27.03.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Tu można kupić różne nasiona od Amiszów http://www.amishlandseeds.com/tomatoes_yellow.htm Najróżniejsze odmiany pomidorów, i inne rośliny też są. Cena 2,50 $ za paczkę nasion. Osoby spoza Stanów proszone są o wcześniejszy kontakt, pewnie w celu ustalenia kosztów wysyłki, a płacić Paypalem można, więc jakiegoś tam wielkiego problemu nie ma Więc jak ktoś bardzo, bardzo chce, to może sobie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4031039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 27.03.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Ok. Achaja upierdliwa jest, pogrzebała, poczytała... Na swiecie istnieje coś takiego jak TOP TEN HEIRLOOM TOMATOES Najlepsze na swiecie odmiany to własnie heirloom - organiczne. Potwornie drogie, bo potrafią kosztować 8 i więcej dolarów za funt samych owoców. Oczywiscie edycja 2009 już była. Oto notowania tej listy z komentarzem jakiegoś ogrodnika: Brandywine (pink)~ is one of my absolute favorite tomatoes. I have at least a few Brandywine plants in my garden every year. They’re a large pink skinned variety, perfect for serving on sandwiches. Paul Robeson (purple/black) is a Russian heirloom tomato. Since it originates in a cooler climate, it will set fruits in cooler weather. Making it a great choice for zones that stay cooler later into the spring. Aussie (red) is a large red meaty tomato, another great slicing and sandwich tomato. It makes a great show tomato, for a fair or vegetable display. Julia Child (pink) is a robust, firm tomato, another great beefsteak tomato variety that works great for slicing and sandwiches. Cherokee Purple (purple/black) has a sweet flavor, that makes them wonderful to just cut into chunks and eat, as soon as you pluck them from the vine. Black Cherry (purple/black) are fun to just pop into your mouth while you’re walking through the garden. Kellogg’s Breakfast (orange) is a pale to deep orange beefsteak tomatoes, with a sweet tangy flavor. This variety originally hales from West Virginia. Gold Medal (yellow/red striped) is a beefy yellow and red bi-color beefsteak tomato with pink marbling on the blossom end Aunt Ginny’s Purple (purple/black) another large beefsteak tomato, this variety has very dark skin that resists cracking. Carmello (red) is a French variety with a rich flavor that’s wonderful in summer salads. Te pomidory co tu w temacie wyzej pokazane były, prawdopodobnie są na liście z któregoś roku, natomiast o identycznych właściwościach są wszystkie z tej listy. I wtedy wiadomo, że to są najlepsze odmiany na swiecie. Można podejrzeć w google, gdzie niektóre są pokazane przekrojone i tak jak DPS mówiła - mało tam nasion w galaretowatych osłonkach, za to miąższu bardzo duzo. Te wszystkie pomidory są dostępne na allegro: Odmiana z pierwszego miejsca BRANDYWINE: http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=brandywine&category=47512&country=1 http://realneo.us/system/files/Brandywine+Tomato+2.jpg Podobne do tego co DPS pokazała... Dalej nie chce mi się szukać bo net okoniem mi staje, ale pewnie jak się chce to się znajdzie Widziałam, że dziewiąte miejsce z listy też na allegro można kupić. Czytając amerykańskie opisy faktycznie, od wielu wielu lat pomidory z tej listy nie została zmienione poprzez krzyżowanie z innymi odmianami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4031235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the-beszt-offf 28.03.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Ja tylko w sprawie pomidorów.Pomidory zaprezentowane w podanych stronach www, mają jedynie taką samą nazwę.Trzeba dobrych kilku lat w poszukiwaniu nasion w tzw. niby sprawdzonych zródłach internetowych. Dobre ponad 100 letnie szczepy są tam nie do osiągniecia. Kolor, kształt również liści,smak....polecam zaklepac sobie u DPSi. Pozdrawiam i polecam również na parówke pszenna.Tylko palce liz...... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4032829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 29.03.2010 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witaj stary druhu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4033791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 29.03.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 No ale jak tu wierzyć skoro nie wiadomo z kim się gada? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4034850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the-beszt-offf 29.03.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witaj Uła. a wracajac do pomidorów(obecnie sklepowych), to polecam na chlebie prześnym. Jest na czasie. http://img256.imageshack.us/img256/1013/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzol.jpg Jak dla mnie Yehuda Matzos jest najlepsza, polecam i zycze smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4034903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.03.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Czy aby na pewno koszerna?szalom Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4034912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the-beszt-offf 29.03.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Na opakowaniu jest jak byk כשר Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4034921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the-beszt-offf 29.03.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 tylko te pomidory.... szalom. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4034923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.03.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Pogadamy z rabinem jak wróci, niech coś z tym zrobi, ale on na razie ma bany. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4034938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 29.03.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 DPS-iu - za nasionkami w kolejce staję... obiecuję: chuchać, dmuchać, pielęgnować, czule szeptać, nie krzyżować na wymianę nasionek nie posiadam - ale nalewką - choćby pigwową odwdzięczyć się mogę - a nalewka zacna - daję głowę lepszej nie znajdziesz w tej szerokości geograficznej ps. witam towarzyszy uciech dawnych Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4035131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 30.03.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ja już się pogodziłam w sumie z sytuacją. Choc lekko nie było. Jednym słowem "adios pomidory, adios ulubione......." Joan, wszelki duch Ps. towarzyszy uciech powiadasz Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4036426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 30.03.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 ale on na razie ma bany. kto? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4036864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.03.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Ty lepiej nie pytaj, tylko Marcina losy dalsze dawaj - no ile mozna czekac Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/65/#findComment-4037006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.