deja vu 07.11.2007 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 no i oczywiscie wino. proponuje te dwa, oba ida swietnie z drobiowym zawijancem. http://img132.imageshack.us/img132/4642/p1040139db0.jpg http://img454.imageshack.us/img454/2640/p1040141an4.jpg a-ha, ciecie "zawijanca" dowolne . ps. dla smakoszy , mozna przywalic "kupe" smietany po miesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.11.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 To ja jeszcze podam sposób na dekoracyjne podanie zwykłego schabowego. Szczególnie na większe uroczystości. Robi wrażenie bo fajnie wygląda na talerzu Przygotowuje schabowe wg tradycyjnego sposobu. Ze schabu lub z piersi, obtaczam w mącze, jajku i bułce a następnie obsmażam. Następnie na gotowego juz schabowego kładę plaster mielonki tyrolskiej (tej prasowanej w kształcie prostokąta). Dość gruby, tak ok. 0,5cm. Na ten plaster kładę połówkę brzoskwini z puszki "do góry dnem" Na brzoskwinię kładę plaster żółtego sera o rozmiarach zblizonych do plastra mielonki. Przebijam to wszystko wykałaczką na wskroś. Posypuję serek po wierzchu słodką czerwoną papryką w proszku i natką pietruszki, a na czubek wykałaczki wkładam oliwkę. Tak przygotowane schabowe układam na blaszce z piekarnika i czekają sobie na gości. Jak tylko wchodzą wtedy włączam piekarnik. Kilka minutek i ser ładnie spłynie po brzoskwince i wszystko zlepi "do kupy". Polecam ten sposób podania schabowego bo fajnie wygląda i to coś innego. Zapewniam, że skałdniki dobrze współgraja ze sobą smakowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 07.11.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 deja vu - tu Cię mam ..wstręciuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 07.11.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 no i oczywiscie wino. proponuje te dwa, oba ida swietnie z drobiowym zawijancem. http://img132.imageshack.us/img132/4642/p1040139db0.jpg http://img454.imageshack.us/img454/2640/p1040141an4.jpg a-ha, ciecie "zawijanca" dowolne . ps. dla smakoszy , mozna przywalic "kupe" smietany po miesie. jakoś mi tu coś nie ten tego jak to tak bez smażenia, bez kartofla, boczku, słoninki prawdziwemu, polskiemu smakoszu śmietana nie załatwi sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deja vu 07.11.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 deja vu - tu Cię mam ..wstręciuchu Tak to ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deja vu 07.11.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 jakoś mi tu coś nie ten tego jak to tak bez smażenia, bez kartofla, boczku, słoninki prawdziwemu, polskiemu smakoszu śmietana nie załatwi sprawy , ale zawsze bedzie mial smietane do oblizania z paliucha. Zawsze to cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 07.11.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 nie podsuwaj mi nawet takich myśli mam bardzo bogatą wyobraźnię niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 08.11.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 joan - plisss...jako, ze ja tez nie lubię zbyt skomplikowanych i czasochłonnyh przepisów, a Twoje roladki "brzmią" nieźle napisz mi proszę co tam wkładasz w te zawijańce (najlepiej kilka wersji) arcobaleno - przepisów nie posiadam ostatnio zrobiłam roladki a la curry - naprawdę łatwe i szybkie polędwiczki indycze pasta z tamaryndowca (niekoniecznie) mango dojrzałe szt 2 imbir świeży przyprawy: ziarna - gorczyca biała, kmin rzymski, kolendra (tak po 1 łyżeczce prażę na suchej patelni , po czym rozgniatam w moździeżu - pachnie obłędnie ) dodaję 2-3 łyzeczki curry z torebki kolejno: mięsko klepię, smaruję pastą (jak nie ma pasty - wystarczą przyprawy+imbir), wkładam mango pokrojone w paski lub łódeczki (dla koloru owijam w liściu szpinaku), posypuję przyprawami, zawijam i spinam wykałaczką, podsmażam, wyjmuję wykałaczki do tego sos (a la chutney) przyprawy jw, cebula w wiórkach, podsmażam na maśle, do tego drugie mango pokrojone w kostkę, ew. parę śliwek, mleczko kokosowe, po zagotowaniu dodaję wydrążone małe papryczki zielone i czerwone lekko pikantne (albo kostki zwykłej papryki i dodaję chili) gotuje to kilka minut (żeby się nie porozpadało a papryczki były nadal jędrne)...pod koniec dodaję świezo starty imbir i skórkę z cytryny albo limonki jak dla mnie - rewelacja podaję z ryżem, na wierzch wyciągam papryczki , posypuję świeżą kolendrą lub pietruchą ah-a mleczko kokosowe zastapiłam raz śmietaną kremówką zagotowaną z wiórkami kokosowymi - było równie pyszne A jak macie lenia - wystarczy mięso w kostkę - i nie bawić się w żadne tam roladki Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 No no no... ,joan jednak zrozumiała ,że przepis sam w sobie musi być dokładnie opisany by nie bawić się w zgadywanki,,,,brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.11.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 No to ja zajadę prostotą, że aż głupio. Ale w moim domu się tego nie jadało. Dopiero mąż nauczył mnie tego jeść. A to naprawdę świetne rozwiązanie przy dzieciach Poniedziałkowy wczesny poranek. W domu tylko chleb z soboty, resztki wędliny, jakiś pałętający się serek w lodówce. Zaraz wstają dzieciaki i trzeba zrobić śniadanie bo idą do szkoły. Po niedzielnym obiadku u babci kanapka z czerstwym chlebem nie przejdzie Na dworze, zimno, pada deszcz. Nikt nie pójdzie do sklepu po zakupy.... Oto mój sposób na poniedziałkowe śniadanie.... Roztrzepuję 2 jajka z odrobiną vegety. Czerstwe kromki chleba obtaczam w jajku i smażę na gorącym oleju. Raz jemy z ketchupem innym razem z majonezm albo bez niczego Dzieciaki to uwielbiają! Robi się ekspresem. To wszystko Z góry przepraszam prawdziwych smakoszy za tak banalne podejście do tematu kulinarnego. Wiem, wiem... niezdrowe bo smażone. W dodatku pewnie każdy to zna Ja nie znałam więc moze komuś też się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.11.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Dla mnie bomba te kromki.Co z tego ,że troszku ten teges Fajne danko z takich czerstwych kromek może wyglądać jeszcze tak. Pokruszyć czerstwe kromki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Wbić na nie kilka jajek (nie roztrzepanych)Zalać śmietaną po całości posypać wędliną(tą której już nikt się nie chyta w domciu) i zapiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deja vu 09.11.2007 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Na zyczenie Rrmi fklejam chlebek doniczkowy. Wlasnie sie zajadam. Swietny dodatek do przyjec na swiezym powietrzu- grill, wino i dobra zabawa. http://img136.imageshack.us/img136/6434/p1040145zf8.jpg http://img136.imageshack.us/img136/1300/p1040148cr7.jpg http://img136.imageshack.us/img136/1995/p1040156ft4.jpg szkliwiona cebula na oliwce, bazylia ,maslo,papryka,sol, ciasto i doniczka. Oczywiscie musza byc odpowiednie proporcje, ale nie mam czasu bo wlasnie jem. ps.zdjecie chlebka u Rrmi w kom. do dziennika bud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 sałatka jarzynowa bez jarzyn. składniki:-twardy ser żółty 25 dkg-25 dkg polędwicy wędzonej(sopocka)-feta bez dodatków-wędzone udko z kurczaka czynności:składniki pokroić w kostkę i połączyć z sosem:10 łyżek oliwy z oliwek,2 łyżki białego octu winnego,2 rozgniecione ząbki czosnku,sól, pieprz,łyżeczka cukru,trochę soku z cytryny,trochę ziół wedle uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 12.11.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witam bordzo chętnie podczytuję ten wątek, za chwilkę święta może jakieś przepisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deja vu 12.11.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witam bordzo chętnie podczytuję ten wątek, za chwilkę święta może jakieś przepisy - 1 szklanka cukru - 0.5 litra smietany czynnosci: -wymieszac. szybko prosto i smacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deja vu 12.11.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 http://img248.imageshack.us/img248/4526/img0005po7.jpg mniami, mniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.11.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 obrzydliwie to wyglądafujj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deja vu 12.11.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 i troche "vitaminek". http://img257.imageshack.us/img257/4244/img0015jf8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deja vu 12.11.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 ...aaaa, jak ktos lubi, to mozna sypnac rozmarynem i oregonem z gory. ps. i szczypte czosnku w proszku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 12.11.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 SUUPERR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.