Chef Paul 25.11.2018 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 ... no i "wypłakali się" ci "prześladowani" (w "uwagach o naszym forum") Głośne szlochanie "wg" jest tutaj bardzo zabawne ... Nie może być. A gdzie szanowna Elfir była, jak Władca Przysmaków obrażał w wątku kulinarnym wszystkich wszem i wobec? No gdzie? Jego własne obraźliwe wpisy jakoś jemu (i NS-owi) wcale nie przeszkadzają w tych "dyskusjach" ... Wątek kulinaria zrobił się dziecinadą polegającą na wyzłośliwianiu się na niktspecjalnym, chociaż widzę, że niktspecjalny od dłuższego czasu stara się nie wchodzić w pyskówki, mimo, ze usilnie Władca Przysmaków stara się go prowokować. Naprawdę zdumiewa mnie, że tam rozmawiają dojrzali ludzie a nie gimnazjaliści. Przez to większość forumowiczów omija ten dział, podobnie jak tematy polityczne. Zauważyłaś dlaczego wątki kulinarne zrobiły się "dziecinadą" ? ... cofnij się więc być może (przy odrobinie wolnego czasu) o parędziesiąt stron w temacie "kulinaria". Kiedyś był to całkiem normalny temat w którym można było normalnie dyskutować, pytający otrzymywali porady na swe zapytania, były ciekawe wpisy od osób interesujących się tematem, itd ... do czasu gdy ? Kuchnią zajmuję się zawodowo, tematy kulinarne na tym forum traktuję jednak w większości jako rozrywkę i zabawę (w dużej części "z przymróżeniem oka") Zabawa jednak nabiera innego wymiaru, gdy ktoś w swoich wpisach zaczyna świadomie wprowadzać w błąd czytelników. Czym takie zachowania są spowodowane raczej się domyślam Zdarza mnie się czasami na takie oszustwa i kolorowanie reagować. Być może niejednokrotnie w bardzo jaskrawy sposób ... pewnie dlatego, iż lubię nazywać rzeczy po imieniu takimi jakimi są w rzeczywistości. Zupełnie odmienną sprawą są sytuacje gdy ktoś w swoich relacjach (czy proponowanych "przepisach") może doprowadzić "naśladowców" do zatruć pokarmowych ... tutaj reaguję zawsze, gdy tylko coś takiego zauważę, (zwykłą niestrawność raczej pomijam ). Bawi mnie również traktowanie założonych przez siebie wątków jako "mini-blogów" i "wyłączną własność" Powyższą wypowiedź proszę potraktować jako prywatną opinię. ps - dodatkowo uważam również, że to nie Władca Przysmaków prowokuje ale jest właśnie odwrotnie. Władca Przysmaków (moim zdaniem), do przedstawianych przez siebie efektów gotowania, które przygotowuje zgodnie z zasadami i sztuką kulinarną używa wysokiej jakości produktów a jego potrawy prezentują się efektownie i "smacznie wyglądają" ... innymi słowy radzi sobie w kuchni doskonale, co jak widzę nie wszystkim tutaj się zbytnio podoba (w szczególności tym, którym przerośnięte "ego" oraz brak podstawowej wiedzy w tej dziedzinie, przeszkadza najbardziej). Właśnie to, tworzy tutaj tą "mieszankę wybuchową" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.11.2018 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Sprostowanie do "wykładu" o wędlinach http://www.gotuj.pl/images/logo.pnghttp://www.gotuj.pl/images/logo_text.jpg Przejdź do nawigacji podręcznej Przejdź do nawigacji głównej Przejdź do konta Przejdź do nawigacji użytkownika Przejdź do treści Przejdź do paska bocznego Przejdź do wyszukiwarki O SERWISIE KONKURS NA PRZEPIS DNIA POCZEKALNIA ZALOGUJ SIĘ ZAREJESTRUJ SIĘ POŁĄCZ Z KONTEM FACEBOOK PRZEPISY SKŁADNIKI DIETY FORUM ARTYKUŁY KSIĄŻKI KUCHARSKIE RANKING [*=center]TWOJA KUCHNIA [*=center]TWOJE KSIĄŻKI KUCHARSKIE [*=center]TWÓJ BLOG KULINARNY [*=center]TWOJE LISTY ZAKUPOWE [*=center]POCZTA I FORUM [*=center]USTAWIENIA KONTA [*=center]DODAJ PRZEPIS JESTEŚ TUTAJ:Strona główna -> Składniki -> SZYNKA WŁOSKA ‹‹ Poprzedni składnik | Następny składnik ›› http://www.gotuj.pl/uploads/ingredients/logo/thumbnails/large_239-szynka-wloska-jpg-1331114374-89.jpg Dodaj do książki kucharskiej Dodaj do ulubionych Drukuj Wyślij na maila do siebie Wyślij artykuł na maila znajomego SZYNKA WŁOSKA Szynka włoska wytwarzana jest według tradycyjnych receptur. Najpopularniejszą jej odmianą jest szynka parmeńska, czyli Prosciutto di Parma, która pochodzi z terenów Parmy. Jest to szynka surowa i delikatnie podsuszona, która wytwarzana jest z całych udźców wieprzowych. W porównaniu z innymi wyrobami tego typu, prawdziwa szynka parmeńska charakteryzuje się stosunkowo słodkim i delikatnym smakiem. W tradycyjnym procesie suszenia używa się małej ilości soli, a dodatki w postaci substancji chemicznych i konserwujących są surowo zabronione, co z pewnością stanowi jej niebywały atut. Jest również niskokaloryczna, co szczególnie docenić mogą osoby dbające o linię. Szynka parmeńska to doskonała przystawka oraz dodatek do sałatek i kanapek.Wartość odżywcza w 100g Wartość energetyczna: 135 kcal Białko: 26 g Węglowodany: 1 g Tłuszcz: 3 g OPINIE DYSKUSJA Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę ZAPROPONUJ SKŁADNIKDODAJ PRZEPIS Z TYM SKŁADNIKIEM http://www.gotuj.pl/media/kartki-duzy.jpg REGULAMIN O SERWISIE FUNKCJE SERWISU JAK DODAWAĆ PRZEPISY ZOSTAŃ EKSPERTEM KONTAKT MAPA SERWISU Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję http://www.gotuj.pl/kuchnia/szynka-wloska ... fotografia nie jest kompatybilna z opisem Nazwy producentów wędlin (i nie tylko) są nazwami "reklamowymi" i nie mają nic ze stanem faktycznym i mają tylko za zadanie swymi " oryginalnymi" nazwami zwiększenie sprzedaży ... przykłady: [TABLE=width: 100%] [TR] [TD]Szynka włoska kategoria: Szynki rodzaj: WIEPRZOWY średnia waga: 3,0 KG opakowanie: VAC[/TD] [TD]http://www.uniameat.pl/images/produkty_korona/31_szynka_wloska.jpg[/TD] [/TR] [/TABLE] albo taki przykład tego samego producenta: [TABLE=width: 100%] [TR] [TD]http://www.uniameat.pl/images/produkty_korona/38_z_pieczarkami.jpg[/TD] [TD]Szynka z pieczarkami kategoria: Szynki rodzaj: WIEPRZOWO/DROBIOWY średnia waga: 2 KG opakowanie: VAC[/TD] [/TR] [/TABLE] ... "szynka" z dodatkiem mięsa drobiowego ? ... "szynka" to generalnie i tradycyjnie część mięsa "z dupy" ... najczęściej świńskiej ps - generalizując ... nie dajmy się oszukiwać nazwami producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.11.2018 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 (edytowane) Ok. Wklejaj dania. Ale co ciebie obchodzi jak jada niktspecjalny? To jego problem. Usmażenie szynki jeszcze nikogo nie zabiło. I niktspecjalny jakoś na swojej kuchni żyje. Nie masz monopolu na smaki. Natomiast głupawe docinki, które kierujesz pod jego adresem, nic wspólnego z kulinariami nie mają. Wprawdzie była to wypowiedź do Wladcy Przysmaków ... ale wtrącę tutaj swxoje "trzy grosze" ... Mnie obchodzi ... dlaczego ? udzieliłem odpowiedzi. To, że ktoś "jakoś na swojej kuchni żyje" nie upoważnia do propagowania niewłaściwych (a czasami wręcz szkodliwych) propozycji ... Mniemam, że również masz prawo się oburzać na bełkotliwe wpisy dotyczące ogrodnictwa ? ... dotyczy to również "monopolu na kwiatki, trawki i drzewka" "Docinki" ("głupawe" - to Twoja opinia), mają z kulinariami wiele wspólnego, gdyż dotyczą spraw związanych bezpośrednio z naszym zdrowiem. Nie wiem jak dalece jesteś zaawansowana w gotowaniu i przygotowywaniu potraw, ... być może jak większość konsumentów nie zdajesz sobie sprawy ze skutków nieprawidłowości we własnym żywieniu siebie, swej rodziny i swoich gości. Jeżeli miała byś ochotę na rozmowy w tym temacie, chętnie służę pomocą ... chyba, że wszystko wiesz lepiej i takich porad Tobie nie potrzeba (przykładem jest tutaj "rewolucyjno - spontaniczny" NS, który całe swe grono konsumentów traktuje niczym "króliki doświadczalne" po spożyciu jego "rewelacyjnych kompozycji smakowych" ) Zapraszam do dyskusji ... w temacie "Kulinaria" (nie tutaj). Wiem natomiast (z uwagi na wykonywany zawód) jak wpływ mają skutki spożywania "przypalonych" potraw (patrz przykład "parówki w skorupkach") ... toksyczne związki "zwęglenia" mają wpływ na nasz system trawienny i mogą powodować występowanie chorób (nie tylko niestrawności - popularnie zwanych "sraczką"). Propagowanie takich potraw uważam za szkodliwe dla zdrowia (nie tylko forumowiczów). ps - wyzwania na pojedynki kulinarne z NS-em (nie po raz pierwszy) uważam za pomysły wyjęte z dna absurdów ... a nazywanie mnie "tchórzem" w odmowie takiego uczestnictwa totalnym idiotyzmem ... i to tymczsem "na tyle" Edytowane 25 Listopada 2018 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.11.2018 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 ... no i "wypłakali się" ci "prześladowani" (w "uwagach o naszym forum") Głośne szlochanie "wg" jest tutaj bardzo zabawne ... Jego własne obraźliwe wpisy jakoś jemu (i NS-owi) wcale nie przeszkadzają w tych "dyskusjach" Zauważyłaś dlaczego wątki kulinarne zrobiły się "dziecinadą" ? ... cofnij się więc być może (przy odrobinie wolnego czasu) o parędziesiąt stron w temacie "kulinaria". Kiedyś był to całkiem normalny temat w którym można było normalnie dyskutować, pytający otrzymywali porady na swe zapytania, były ciekawe wpisy od osób interesujących się tematem, itd ... do czasu gdy ? Kuchnią zajmuję się zawodowo, tematy kulinarne na tym forum traktuję jednak w większości jako rozrywkę i zabawę (w dużej części "z przymróżeniem oka") Zabawa jednak nabiera innego wymiaru, gdy ktoś w swoich wpisach zaczyna świadomie wprowadzać w błąd czytelników. Czym takie zachowania są spowodowane raczej się domyślam Zdarza mnie się czasami na takie oszustwa i kolorowanie reagować. Być może niejednokrotnie w bardzo jaskrawy sposób ... pewnie dlatego, iż lubię nazywać rzeczy po imieniu takimi jakimi są w rzeczywistości. Zupełnie odmienną sprawą są sytuacje gdy ktoś w swoich relacjach (czy proponowanych "przepisach") może doprowadzić "naśladowców" do zatruć pokarmowych ... tutaj reaguję zawsze, gdy tylko coś takiego zauważę, (zwykłą niestrawność raczej pomijam ). Bawi mnie również traktowanie założonych przez siebie wątków jako "mini-blogów" i "wyłączną własność" Powyższą wypowiedź proszę potraktować jako prywatną opinię. ps - dodatkowo uważam również, że to nie Władca Przysmaków prowokuje ale jest właśnie odwrotnie. Władca Przysmaków (moim zdaniem), do przedstawianych przez siebie efektów gotowania, które przygotowuje zgodnie z zasadami i sztuką kulinarną używa wysokiej jakości produktów a jego potrawy prezentują się efektownie i "smacznie wyglądają" ... innymi słowy radzi sobie w kuchni doskonale, co jak widzę nie wszystkim tutaj się zbytnio podoba (w szczególności tym, którym przerośnięte "ego" oraz brak podstawowej wiedzy w tej dziedzinie, przeszkadza najbardziej). Właśnie to, tworzy tutaj tą "mieszankę wybuchową" Jak nie masz co robić, to rozbierz się i ubrań pilnuj. Ode mnie - wara! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.11.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Jak nie masz co robić, to rozbierz się i ubrań pilnuj. Ode mnie - wara! No i pojawil sie ponownie roszczeniowy specjalista od obrazania. Moze chociaz jeden raz napiszesz cos w temacie kulinarnym? Robiles juz dzisiaj nadziewane korpusy z kur, lub inne smakolyki? ps tylko tematycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.11.2018 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 Jak nie masz co robić, to rozbierz się i ubrań pilnuj. Ode mnie - wara! Powiedziałem Ci ,że to tylko kwestia czasu.Wygrana przyszła szybciej niż się tego spodziewaliśmy.Prosiłem abyś zaprzestał z nimi wszelakich rozmów.Widzisz nie myliłem się. To co przeczytałeś i jaki jest ich stosunek do spraw kulinarnych sami wyartykułowali. Teraz już mają swoją wojenkę ale jeszcze zapomnieli o P.Adamku i P. Marcinkiewiczu.To kwestia czasu. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.11.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2018 No i pojawil sie ponownie roszczeniowy specjalista od obrazania. Moze chociaz jeden raz napiszesz cos w temacie kulinarnym? Robiles juz dzisiaj nadziewane korpusy z kur, lub inne smakolyki? ps tylko tematycznie Nie, dziś byłem na obiedzie w restauracji. Stać mnie, żeby inni gotowali dla mnie. Nie muszę stać przy garach i to jeszcze ...w niedzielę. Tematycznie? Jutro, jadąc do pracy, zatrzymam się przy wędzarni ryb i kupię solidny kawał świeżo wędzonego jesiotra. Tak JESIOTRA. Choć ostatnio mają super sielawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.11.2018 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Jak nie masz co robić, to rozbierz się i ubrań pilnuj. Ode mnie - wara! ... bo ? ... założysz kominiarkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2018 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 ps - wyzwania na pojedynki kulinarne z NS-em (nie po raz pierwszy) uważam za pomysły wyjęte z dna absurdów ... a nazywanie mnie "tchórzem" w odmowie takiego uczestnictwa totalnym idiotyzmem ) Też uważam za absurd. Problem w tym, że dajesz się wkręcać, zamiast zignorować. Nakręcasz potem pozycjonowanie tych wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.11.2018 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Też uważam za absurd. Problem w tym, że dajesz się wkręcać, zamiast zignorować. Nakręcasz potem pozycjonowanie tych wątków. Serio? Chef Paul sie nakreca? chle chle chle:lol2: Obecnie to Ty sie nakrecasz, i to z zerowym pojeciem o kulinariach:yes:. Czym sie dzisiaj zajadasz? ps a mnie tradycyjnie wg oklamal. Mial byc JESIOTR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.11.2018 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Władca - ja nie mam żadnych kompleksów na tle gotowania. Jest to temat, który traktuję przedmiotowo. Jest to na przeciwległym biegunie moich pasji i zainteresowań Więc głupawe przytyki typu "zerowe pojęcie o kulinariach" zupełnie mnie nie dotykają. I nigdzie nie pisałam o tym, że Chef SIĘ nakręca. Nie przypisuj mi swoich własnych wyobrażeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.11.2018 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Władca - ja nie mam żadnych kompleksów na tle gotowania. Jest to temat, który traktuję przedmiotowo. Jest to na przeciwległym biegunie moich pasji i zainteresowań Więc głupawe przytyki typu "zerowe pojęcie o kulinariach" zupełnie mnie nie dotykają. I nigdzie nie pisałam o tym, że Chef SIĘ nakręca. Nie przypisuj mi swoich własnych wyobrażeń. U mnie jest to produkt uboczny przy dłubaniu „kozy w nosie”. Nakręcić a wkręcić w tym przypadku odnosi się do tego samego, wszyscy wiedzą do czego. He. Nic nie muszę sobie wyobrażać , ani pięknością nie jesteś - w mojej skali od 1 do 10 to tak 4.5-5 , a co do reszty to twoja pisanina na forum mnie nie interesuje, nie ma się czym zachwycać w całokształcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.11.2018 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 (edytowane) Widzę, że nie mając żadnych argumentów merytorycznych chwytasz się docinków personalnych. Myślałeś, że to mnie obrazi? Opinia jakiegoś niszowego anonimka z forum, który w życiu mnie nie widział. Rozbawiłeś mnie. I naprawdę jest mi kompletnie obojętne czy moja pisanina cię interesuje. Nie jesteś targetem. Natomiast ty piszesz nie na temat. To wątek kulinarny a nie o mnie Edytowane 27 Listopada 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 27.11.2018 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Serio? Chef Paul sie nakreca? chle chle chle:lol2: Obecnie to Ty sie nakrecasz, i to z zerowym pojeciem o kulinariach:yes:. Czym sie dzisiaj zajadasz? ps a mnie tradycyjnie wg oklamal. Mial byc JESIOTR. ...i był jesiotr. Mam każdą potrawę fotografować i wstawiać na FM? Przecież to dziecinada, którą uprawiasz nagminnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 27.11.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 U mie gągoł nadziewany truflą białą, która musi mieć minimum 2kg. Na przystawkę głuszec pieczony na rogu nosorożca białego. No to super! Do tego wszystkiego brakuje Ci jeszcze odrobiny zdrowego rozsądku. Może macie takowy w USA, np w puszce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 27.11.2018 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 (edytowane) No to super! Do tego wszystkiego brakuje Ci jeszcze odrobiny zdrowego rozsądku. Może macie takowy w USA, np w puszce? Zapomniałem napisać o winie. Do głuszcza był serwowany Screaming Eagle Cabernet Sauvignon (1992). Do gągoła Kalimna Cabernet Sauvignon Ampoule ps gągoł i głuszec z własnego podwórka, gągoł zasrywa wszystko prawie jak kury. Trufle rosną pod listopadowymi pysznymi pomidorami. Na dzisiaj szykuję duszone serca młodych orlików bielików Edytowane 27 Listopada 2018 przez Władca Przysmaków Na dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 27.11.2018 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Zapomniałem napisać o winie. Do głuszcza był serwowany Screaming Eagle Cabernet Sauvignon (1992). Do gągoła Kalimna Cabernet Sauvignon Ampoule ps gągoł i głuszec z własnego podwórka, gągoł zasrywa wszystko prawie jak kury. Trufle rosną pod listopadowymi pysznymi pomidorami. Na dzisiaj szykuję duszone serca młodych orlików bielików A ja niedawno w osiedlowym sklepie mięsnym widziałem mózgi, co prawda wieprzowe ale jednak. Podaj adres, wyślę Ci parę kilo, może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 27.11.2018 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 (edytowane) A ja niedawno w osiedlowym sklepie mięsnym widziałem mózgi, co prawda wieprzowe ale jednak. Podaj adres, wyślę Ci parę kilo, może się przydać. To już duże postępy, bo ostatnio pisałeś tylko o odbytach, innych obrzydliwych sprawach i negowałeś wszystko. Duży postęp Edytowane 27 Listopada 2018 przez Władca Przysmaków Odbytych literówka drugie y zamiana nz a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.12.2018 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Dziś chciałbym przedstawić propozycję na dni chłodne i słotne dla miłośników grilla ... (u mnie jeszcze wprawdzie temperatury powyżej 20°C ale pada ) ... ... tak więc: Jeżeli macie ochotę na coś z grilla (w takie dni), proponuję użycie grilla elektrycznego. Można użyć go zarówno w kuchni jak i na zadaszonym tarasie. Wczoraj zrobiłem "medaliony" z polędwicy wieprzowej ... Potrzebujemy: polędwicę wieprzową, czerwoną paprykę, pomidor (1 wielki lub dwa mniejsze), młodą cebulkę ze szczypiorem, olej lub oliwę, sól i pieprz ... dobre wino ... najpierw opiekamy z wszystkich stron (w wysokiej temp.) medaliony ... dokładamy paprykę, pomidor i cebulkę ... i po kilku minutach, gotowe Smacznego cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.12.2018 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 cd Dziś na wczesne śniadanko "biała kiełbasa inaczej" Potrzebujemy: 2 świeże białe kiełbaski, 1/2 małej cebuli, 1 ząbek czosnku, kawałek czerwonej papryki, kilka plastrów marynowanej jalapeno. Przygotowanie: siekamy drobno cebulę, czosnek, paprykę i jalapeno, z kiłbasy zdejmujemy osłonkę ... ... mieszamy wszystko razem i formujemy "klopsiki" ... pieczemy w średniej temperaturze kilka minut ... i podajemy z czy kto lubi ... u mnie z pełnoziarnistą musztardą lub salsą Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.