Greengaz 24.01.2019 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) @elfir Nie chodzi tylko o prywatne zaczepki.Niektóre z 'prezentacji' w tym i w innych wątkach kulinarnych obrażają nawet minimalne poczucie estetyki i języka polskiegoJeszcze rok temu z przyjemnością tutaj zaglądałem w poszukiwaniu inspiracji, obecnie jedynie z obowiązku.Watki kulinarne zamieniły się w "szambo".Dlaczego? No właśnie, dlaczego? Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Greengaz Doprecyzowanie. szambo wstawiłem w cudzysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.01.2019 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 @noc Pytanie o wino nie do mnie. Nie jestem specjalistą, ale ja do "muła" dałbym jakieś lekkie Chardonnay, może być Chablis II . Z tym akurat próbowałem, całkiem fajnie wychodzi. pełna zgoda oba nadają się doskonale ... wlewam zimne na gorące już mule redukuję przez chwilę (ponadto zimne jest już dobre do konsumpcji jeszcze w czasie przygotowywania potrawy) ps - głownie kupuję kalifornijskie, więc raczej nazwy winnic podawać nie ma sensu ponieważ nie wiem jaka może być ich u Ciebie dostępność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.01.2019 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 OMG co to za szambiaste kanapk i dziwna mieszanina czegos tam? Nie moge na to patrzec:sick:, wygladaja obrzydliwie. Wczoraj bylem bardzo zajety. Lekko pikantne z dodatkiem syropu klonowego i rieslinga. Cudowny aromat i smak. Zjadlem 6 sztuk z grilla zapijajac wspomnianym rieslingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.01.2019 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Zwykła kiełbasa. Co w tym szczególnego, oprócz tego, że z ...cukrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.01.2019 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Zwykła kiełbasa. Co w tym szczególnego, oprócz tego, że z ...cukrem? Wedliny kazdy jada, prawda? Zwykla sprawa... Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 25.01.2019 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 OMG co to za szambiaste kanapk i dziwna mieszanina czegos tam? Nie moge na to patrzec:sick:, wygladaja obrzydliwie. Lekko pikantne z dodatkiem syropu klonowego i rieslinga. Cudowny aromat i smak. Zjadlem 6 sztuk z grilla zapijajac wspomnianym rieslingiem. Wyglądają bardzo apetycznie te Twoje kiełbaski. Je się w końcu również oczami. Chociaż niektórym to pewnie niepotrzebne. Koryto jest koryto, byle tłusto i z roztopionym serem na tonie rozmamłanej cebuli. Swoją drogą bardzo ładne zdjęcia robi iPhone Nie wiem jednak czy to kwestia tylko aparatu, czy po prostu organiczne jedzenie nie wymaga nawet specjalnych zabiegów ? Obserwowałem kiedyś kampanię reklamową potraw, pewnej znanej firmy spożywczej , celującej w dodatkach glutaminianu. Przez 2 godziny fotograf z asystentką pieścili jakiegoś syfiastego kurczaka, stroili go sałatą, opalali panikiem, bejcowali farbą i lakierowali mu skórkę, po czym zrobili przepiękne zdjęcie a powstałą całość wyrzucili do kosza. Widać nawet śmietnik można ładnie zaprezentować, co miszczom zapiekanek się niespecjalnie udaje. Dobrze, że pokazałeś te kiełbaski, bo po prezentacji Greengaza tamtego garbage, traciłem już ochotę na dzisiejszy obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 25.01.2019 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Wyglądają bardzo apetycznie te Twoje kiełbaski. Je się w końcu również oczami. Chociaż niektórym to pewnie niepotrzebne. Koryto jest koryto, byle tłusto i z roztopionym serem na tonie rozmamłanej cebuli. Swoją drogą bardzo ładne zdjęcia robi iPhone Nie wiem jednak czy to kwestia tylko aparatu, czy po prostu organiczne jedzenie nie wymaga nawet specjalnych zabiegów ? Obserwowałem kiedyś kampanię reklamową potraw, pewnej znanej firmy spożywczej , celującej w dodatkach glutaminianu. Przez 2 godziny fotograf z asystentką pieścili jakiegoś syfiastego kurczaka, stroili go sałatą, opalali panikiem, bejcowali farbą i lakierowali mu skórkę, po czym zrobili przepiękne zdjęcie a powstałą całość wyrzucili do kosza. Widać nawet śmietnik można ładnie zaprezentować, co miszczom zapiekanek się niespecjalnie udaje. Dobrze, że pokazałeś te kiełbaski, bo po prezentacji Greengaza tamtego garbage, traciłem już ochotę na dzisiejszy obiad. Obecnie uzytkuje dwa iPhone XS 512GB . We wrzesniu maja pojawic sie nowe, juz czekam . Zdjecia robione iPhonem jak widac nie sa takie zle. Moze prezentacja na mullach, bo byly ostatnio poruszane. https://i.postimg.cc/qqsGHxxJ/mulle-n-o.jpg Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Władca Przysmaków + zdjecie z iPhone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.01.2019 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Kolejne bany będą na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.01.2019 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 @elfir Nie chodzi tylko o prywatne zaczepki. Niektóre z 'prezentacji' w tym i w innych wątkach kulinarnych obrażają nawet minimalne poczucie estetyki i języka polskiego Jeszcze rok temu z przyjemnością tutaj zaglądałem w poszukiwaniu inspiracji, obecnie jedynie z obowiązku. Watki kulinarne zamieniły się w "szambo". Dlaczego? No właśnie, dlaczego? Zamiast odpowiedzi ma swe pytanie do Elfir, otrzymałeś "informację" Kolejne bany będą na tydzień. ... łącznie z częściowym usunięciem postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.01.2019 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Greengaz dostał odpowiedzi, ale nie były one kulinarne, wiec nie znajdują się w tym temacie.Usunęłam oczywiście posty nie dotyczące przepisów kulinarnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 25.01.2019 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 oj tak smacznego http://ttv.pl/aktualnosci,926,n/skazone-odpady-w-gospodarstwach-hodowlanych,67826.html jutro w Superwizjer Tvn o 20tej kolejny ciekawy programik z cyklu SMACZNEGO "Chore bydło kupię" https://www.tvn24.pl/superwizjer-w-tvn24,149,m/handel-chorymi-i-martwymi-krowami-reportaz-superwizjera-w-tvn24,903786.html to jest jakaś masakra z tym "żarciem' . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 25.01.2019 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Kolejne bany będą na tydzień. Zuch Moderator. Temat kulinarny a jednak jest niestrawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.01.2019 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Dzien dobry . Zalegle piatkowe sniadanie. https://i.postimg.cc/c1bNCJJZ/piatkowe-sniadanie1.jpg Bez tlustego smietnika, z roztopionym serem na tonie rozmamlanej cebuli. Piateczek czyli postnie na ciemnym bejglu z serkiem smietankowym, kaparami i pieprzem. Organiczny wedzony norweski losos(150g), tak tak norweski organiczny. Szeroko dostepny rowniez jako filety i dzwonka. Sprzedawany na lepsze rynki zbytu. Bardzo minimalistycznie, smaczne i skromne sniadanie. Palce lizac! https://i.postimg.cc/htbDXqwr/piatkowe-sniadanie2.jpg https://i.postimg.cc/43xYZddt/piatkowe-sniadanie3.jpg https://i.postimg.cc/jj2SmFg4/piatkowe-sniadanie4.jpg Skromnie , smacznie , bez syfu i kulinarnych biedowynalazkow. Samo zdrowie i smacznosc. Mniam mnian. Palce lizac! Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Władca Przysmaków +Palce lizac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.01.2019 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 http://static1.money.pl/i/h/181/n82613.jpg Miejscowość Sandwich w hrabstwie Kent w południowo-wschodniej Anglii w czasie obecnego weekendu obchodzi 250. rocznicę wynalezienia kanapki (sandwicza) - początkowo dwóch kromek pieczywa z plasterkiem wołowiny w środku. https://news.money.pl/artykul/kanapka;ma;250;lat;zobacz;skad;pochodzi,194,0,1084354.html Prosta ale jaka niesamowita.Z lenistwa (chyba) jadł w czasie grania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.01.2019 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) A teraz zabieram sie za sos do krewetek. Oczywiscie z organicznych pomidorow, super aromatyczne , smaczne i swieza prosto ze slonecznego Meksyku. Bez syfu i dziadostwa, prawdziwe realne nie z internetu. Na lunch bedzie omlet z organicznym szpinakiem, i zielonymi nowozelandzkimi mullami. Czyli bardzo smacznie , szybko i skromnie. Wybralem wino, ten rodzaj rieslinga bedzie idealny do prostego i bardzo skomnego dania z akcentem mulli. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Władca Przysmaków +organic baby spinach + nastepne zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.01.2019 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Dzien dobry . Zalegle piatkowe sniadanie. https://i.postimg.cc/c1bNCJJZ/piatkowe-sniadanie1.jpg Bez tlustego smietnika, z roztopionym serem na tonie rozmamlanej cebuli. Piateczek czyli postnie na ciemnym bejglu z serkiem smietankowym, kaparami i pieprzem. Organiczny wedzony norweski losos(150g), tak tak norweski organiczny. Szeroko dostepny rowniez jako filety i dzwonka. Sprzedawany na lepsze rynki zbytu. Bardzo minimalistycznie, smaczne i skromne sniadanie. Palce lizac! https://i.postimg.cc/htbDXqwr/piatkowe-sniadanie2.jpg https://i.postimg.cc/43xYZddt/piatkowe-sniadanie3.jpg https://i.postimg.cc/jj2SmFg4/piatkowe-sniadanie4.jpg Skromnie , smacznie , bez syfu i kulinarnych biedowynalazkow. Samo zdrowie i smacznosc. Mniam mnian. Palce lizac! Łosoś norweski ...organiczny. Dobre, oj dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.01.2019 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Łosoś norweski ...organiczny. Dobre, oj dobre. Milczenie jest zlotem:lol2:. Nic nowego, zwykla sprawa dla wyedukowanego kulinarnie czlowieka. Szeroko dostepny na lepszych rynkach zbytu z wyzsza kultura kulinarna. Moj ulubiony jest dostarczany np. przez norweski Salmar. Co prawda o wiele drozszy od chemicznego, ale to narmalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.01.2019 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Milczenie jest zlotem:lol2:. Nic nowego, zwykla sprawa dla wyedukowanego kulinarnie czlowieka. Szeroko dostepny na lepszych rynkach zbytu z wyzsza kultura kulinarna. Moj ulubiony jest dostarczany np. przez norweski Salmar. Co prawda o wiele drozszy od chemicznego, ale to narmalne. Masz iPhona a nie czaisz YouTube--a. Polecam film, "Cała prawda o rybach", o tych na "lepsze rynki zbytu", też, hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.01.2019 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Jak się zapętlę i mi się komórka grzeje to też by coś pod lubelski bim-berek. Fajny zestaw nie uważasz. [h=3]ZAPOZNAJ[/h] na niej stworzył.Nawet sobie nie wyobrażasz jaki destylat ostatnio piłem.Li tylko na antonówce.Załatwialiśmy dzisiaj dokumenty i kapuchę do nowego biznesu i w przerwie na ich oczekiwanie poszliśmy na państwowe śniadanie. Już wklejam. Tak .Mam cukinie młodą i czerwone ziemniaki ,bekon-boczuś duński i roszponkę.Nadzieję jelita takim zestawem i upiekę.Wiesz co ostatni zrobiłem. Zamówiliśmy pizzę z rukolą jak widoczny dodatek.Pyszna. Zrobiłem sam pizzę i także z rukolą.Pizzę piekę w ostatnio w 300 stC w taimie 10 min..Chciałem zobaczyć jak zachowuje się rukola poddana na wierzch na ser w w/w temp.Ona po prostu zniknęła. pzdr. No i smaka narobiłeś. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 26.01.2019 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Masz iPhona a nie czaisz YouTube--a. Polecam film, "Cała prawda o rybach", o tych na "lepsze rynki zbytu", też, hehe. Nie mam pojecia co znaczy slowo czaisz, nie znam takiego slownictwa Wracajac do norweskiego organicznego lososia, nie jest niczym nowym. Ja nie kupuje chemicznego, bo jest on dla biedoty niedbajacej o zdrowie. Salmar ma w ofercie rowniez tego dla biedoty, ja jednak kupije organicznego. https://www.salmar.no/en/?s=organic Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Władca Przysmaków link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.