niktspecjalny 26.01.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 No Dpsia teraz to masz przechlapane. Poza tym nie rozumiem jak mozna poddac w watpliwosc umiejetnosci nsa. Po prostu nie wiem no!!! jakby to powiedział Nikodem Dyzma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.01.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Ja się nie boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.01.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Ja się nie boję. Ty się nie bój tylko dawaj tu fotki z kuchni w twoim wykonaniu.Nagadałaś mi to teraz stań na wysokości zadanie i wklej fotę z jakąś potrawą....no chyba ,że tylko lubisz sobie pogadać. Jak tam wyszukiwarka FM???.Są sukcesy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.01.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Przestań mi zadawać setki pytań, mówiłam Ci już, że w książce o mnie musisz parę stron opuścić. Co do wklejania zdjęć - nawet nie próbuję konkurować z najlepszym, czyli Housem - do pięt mu nikt w tym nie dorasta, zwłaszcza w zdjęciach kulinarnych. Dawno to mówię. I kończę tę dyskusję, bo czasu szkoda na jałowe i bezsensowne gadki. KALAFIOR ZAPIEKANY Z MIĘSEM Duży kalafior, 1 cebula, natka pietruszki, 40 dag mięsa mielonego, 2 jajka, 3 duże pomidory, łyżka masła, szklanka śmietany, 10 dag żółtego sera, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Kalafior lekko obgotować. cebulę pokroić w kostkę, natkę posiekać. Cebulę, natkę i 1 jajko dodać do mięsa mielonego, doprawić do smaku. Pomidory bez skórki pokroić w plastry. Natrzeć masłem naczynie i przekładać: kalafior, na to pomidory, mięso i masło. Polać śmietaną wymieszaną z jajkiem, solą, pieprzem i gałką. Wierzch posypać startym serem. Zapiec, podawać z makaronem. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.01.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Przestań mi zadawać setki pytań, mówiłam Ci już, że w książce o mnie musisz parę stron opuścić. a jednak nie potrafisz pitrasić tylko jak młynek...... ,żeby sobie ulżyć.Nie ma o kim pisać książki bo nawet nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytania. . ogórek prawie z sosenką składniki -ogórek -owoce jałowca -pierś z kurczaka -trochę majonezu(własnej roboty) -siątka czerwonego wytrawnego wina czynności Długi ogórek szklarniowy przekroić wzdłuż tak aby nie przeciąć go do końca.Pierś na surowo "wymazać" w majonezie i obsypać jałowcem.Pokroić w paski i włożyć w nacięte miejsca.Zawinąć w folię aluminiową podlewając odrobiną wina. Zapiec w piekarniku.Ja podaję z ziemniakami w skorupkach z masłem bez surówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.01.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 No Dpsia teraz to masz przechlapane. Poza tym nie rozumiem jak mozna poddac w watpliwosc umiejetnosci nsa. Po prostu nie wiem apeluję trzymajcie się tamatu wacia nie ma tak łatwo poza tym, zdjęcia muszą być i cerata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.01.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Ja? Zdjęcia? Ja nie zadaję wciąż pytań o surówkę bez surówki. Zdjęcia jedzenia mistrzowskie robi House. Ja to nawet na proste pytania nie umiem odpowiedzieć, nie ma o kim książki pisać. Ja to nawet gotować nie umiem. Ja to tylko suchy chleb mogę gościom zaproponować... http://images34.fotosik.pl/121/59a90460c5fa13b5m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.01.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Kurde, nie miałam ceraty... Przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Ja? Zdjęcia? Ja nie zadaję wciąż pytań o surówkę bez surówki. Zdjęcia jedzenia mistrzowskie robi House. Ja to nawet na proste pytania nie umiem odpowiedzieć, nie ma o kim książki pisać. Ja to nawet gotować nie umiem. Ja to tylko suchy chleb mogę gościom zaproponować... http://images34.fotosik.pl/121/59a90460c5fa13b5m.jpg Widzę ,że lubisz wszystko wyolbrzymiać.Tak to mogłaś widzieć i tak zapamiętałaś. Nie ma sprawy.Na koniec naszej brzydkiej polemiki znalazłem w sieci podobny stół do twojego. i ceraty na nim nie widać. http://images33.fotosik.pl/121/625a80d50b73a89c.jpg Najlepszy i najszybszy przepis na biegu.u mnie ostatnio hicior. składniki -pierś -cebula -ryż -olej z oliwek -zioła prowansalskie -sos sojowy grzybowy -1 szt.buraczek ćwikłowy czynności Pierś pokrój w kostkę. Przypraw ziołami,Na patelni podgrzej małą ilość oleju i wrzuć pokrojoną w kawałki pierś.Nie soląc koniecznie polej sosem sojowo-grzybowym. Smaż ją z 5 min. Wsyp to wszystko do jakiejś miseczki polej kilkoma łyżkami kefiru.Przykryj kilkoma bardzo cienko pokrojonymi,surowymi plastrami cebuli.Do tego ryż czerwony.(ugotowany oczywiście w w/w buraczku). Nie będę już zadawał zbędnych pytań.Przepraszam.Bo rzeczywiście autorowi nie o to chodziło. smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 30.01.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 z racji tego ze lubie jesc dozuce moze male co nieco takie tam ziemniaczki jak juz ugotujemy ziemnieczki i odsaczymy to trzeba dodac malso ile nie wiem zawsze robie to na oko ,potem mleko ale swieze i to mieszac takim czyms jak do jajek tylko nie tym co babcia tylko nowszym az wyjdzie kaka ladniusia jednolita masa , nastepnie umyc pore i obciac na koncu kozen i u gory ponad bialla czescia ze 4 cm chyba ze jest nieladne to uciac wiecej ,pore trzeba pokroic w male kawaleczki w kosteczke i dodac do ziemniakow wszystko jeszcze raz wymieszac i zycze smacznego .zupelnie zmienia smak ziemniakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 31.01.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 cześć, odkryłam nowy wątek, tego forum.. a w dodatku ostatni post prawie, że mój smaczek.. ja b.lubię ziemniaczki tak: ziemniaki +cała dymka posiekana drobno + kubek kefiru +ugnieść i jeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 31.01.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 sproboj to prawie to samo co ty napisales podobny smak i do tego zawijaniec mmmmmm i soroweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nobodyspecial. 11.02.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Coś dla słodkich pań, prosto z mojejhttp://img208.imageshack.us/img208/9052/hehefg0.jpg książki Piers z kurczaka(orginalnie 8 udek ), 3 lyzki oliwki, 10 lisci laurowych,4 duze szalotki, 160 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 lyzki octu z czerwonego wina lub balsamicznego, 8 daktyli cietych na 1/2, 4 aprikoty ciete na 1/2(tureckie). -kurczaka mocno pieprzymy i solimy. -na oliwe z dodatkiem lisci laurowych, 7-10 min. na strone pod przykryciem -dodajemy 125ml wody i dusimy 25-30min. -dodajemy szalotki po odlaniu plynu z patelni i smazymy 2-5 min. -dodajemy czerwone wino, ocet, daktyle , aprikoty i odlany wczesniej plyn. -gotujemy 12-15 min. http://img184.imageshack.us/img184/6729/o8nx4.jpg http://img212.imageshack.us/img212/1162/o7nn7.jpg http://img514.imageshack.us/img514/9474/o6er9.jpg http://img209.imageshack.us/img209/4604/o5pg6.jpg http://img209.imageshack.us/img209/5639/o4vm7.jpg http://img518.imageshack.us/img518/2194/o3nz7.jpg http://img161.imageshack.us/img161/7986/o2dj9.jpg http://img521.imageshack.us/img521/3624/o1cz0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nobodyspecial. 11.02.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 No i deser z tej samej http://img208.imageshack.us/img208/9052/hehefg0.jpgksiążki. -gruszki,najlepiej kilka odmian -balsamiczny ocet z duza iloscia cukru i szczypta soli. -na calosc swiezo starty czarny pieprz. http://img521.imageshack.us/img521/8751/d1am0.jpg http://img156.imageshack.us/img156/3733/d2ez3.jpg http://img156.imageshack.us/img156/7646/d3kx1.jpg http://img115.imageshack.us/img115/6931/d4kb8.jpg http://img115.imageshack.us/img115/6349/d5rq3.jpg http://img115.imageshack.us/img115/6603/d6wr7.jpg ...do lodówki na 30-45min. http://img209.imageshack.us/img209/5012/d7ny0.jpg ps. zapomniłem dodać wina do kurczaka. Dobry będzie "gruzin", lekko słodki. http://img248.imageshack.us/img248/3857/winoja5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.02.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 nobodyspecial. aprikoty po polsku to morele. ns co Ty sie tak zadumales??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.02.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.02.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 ??? ja tez zaluje, ze nie stac mnie na taki trawertyn ale bez przesady. Nie placz juz no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 11.02.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 no wreszcie ktoś tu zajrzał i coś ugotował... i w krawacie...i w zegarku...jami jami... (te daktyle jakieś special bo ...hmmm...na zdjęciu maja taka zamszową skórkę... jak figi... zajadam czasem daktyle ale te moje jakoś inaczej wyglądają... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.