Leszek i Ewa 23.03.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Pomidory na "ludowo". Stary ludowy przepis. Swieze pomidory(slodkie, miesiste i soczyste) http://img184.imageshack.us/img184/7489/p1030104bj4.jpg Kroimy, solimy, pieprzymy. Nabieramy jedna szklanke smietany w usta i bryzgamy. Palce lizac. Szybko ,tanio i smacznie. Jaka to jest odmaina pomidorów? Smakowicie wyglądają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.03.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 To są pomidory amiszów, uzywane na przecier, nie były zmieniane ani modyfikowane przez ponad 100 lat. W Polsce nie do kupienia. A ja je mam - bo dostałam nasiona od Guścika. Właśnie dzisiaj wysiałam, już trzeci rok będą u nas rosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 23.03.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A co trzeba zrobić żeby stać sie właścicielem takich nasionek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.03.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Poczekać do jesieni, może wtedy pogadamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 23.03.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 To ja się zapisuję na te nasionka jeśli można oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.03.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Depesia, ale warte to zachodu? Nie usmiecha mi się łażenie przy grządkach, ale pomidory uwielbiam, te amiszów mnie bardzo zaintrygowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.03.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Znaczy, jak dla mnie absolutnie warte zachodu 0 ogromne, słodkie, soczyste, a przede wszystkim NAPRAWDĘ przecierowe - mają prawie sam miąższ, nasion i tej "galaretki" w nich na lekarstwo! Rozkrawasz i widzisz sam miąższ! Żeby tylko zarazy ziemniaczanej nie było, w zeszłym roku mało co pojedliśmy, bo zaraza własnie przyszła. Nie obiecuję na 100% więc, ale wysiałam, zobaczymy, jak powschodzą. A Wy jakie macie ciekawe nasionka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 23.03.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Ja niestety jeszcze nie mam żadnych nasionek nawet nieciekawych początkuję i uwielbiam pomidory a te wyglądają tak smacznie mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 No cos Ty, na wymianę musi jakiś ciekawy gatunek być! Tak tylko na słowo nasiona z Ameryki chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek i Ewa 24.03.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Do jesieni mam jeszcze trochę czasu ... coś znajdę ciekawego zobaczysz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 24.03.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Ja niestety jeszcze nie mam żadnych nasionek nawet nieciekawych Musisz poważnie porozmawiać z mężem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 24.03.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 ja dwa dni temu wysiałem bawole serca - nic nadzwyczajnego w kontekście niedostępności w Polsce bo smak to to ma wybooooorny. Depsia, zamienisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 ja dwa dni temu wysiałem bawole serca - nic nadzwyczajnego w kontekście niedostępności w Polsce bo smak to to ma wybooooorny. Depsia, zamienisz się? Maaaam. Wymyśl coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 24.03.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 za flaszkę wyślesz? Flaszkę podlaskiego Czymergesu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Iiiieeeee tam, flaszka... Ja to roślinki jakies ciekawe wolę, albo może jaieś drogocenne przepisy - byle niezbyt skomplikowane, bo ja dla gości to musze szybko gotować, żeby ze wszystkim zdążyć. No nie wiem, coś przydatnego w gospodarstwie, no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 24.03.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Krowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 24.03.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Krowa? trafi się taka co mało mleka daje i po nasionkach zbyt duże ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Krowa? Żeby chociaż byczek jaki młody, a Ty mi o krowach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 25.03.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 No miało być coś w gospodarstwie przydatnego ... Krowa przydatna jest, bo nawet jeśli mleka nie da, to pod pomidory nawóz jak znalazł.Ostatecznie, jeśli już krowa tak bardzo nie pasuje, to z rzeczy bardzo przydatnych w gospodarstwie zostają tylko: scyzoryk, destylator, drewniana kopyść i do roweru pompka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.03.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Nieee... Myśl o młodym byczku bardzo mnie uwiodła. Będę czekać z nadzieją na ziszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.