Chef Paul 31.03.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Dawaj foty ... z przekroju tyż, obaczym coś tam nasiekał Dietetycznie to sobie zjedz liści z jajcami ... razem z moją Ciemiężycielką pozdrówenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 31.03.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Gupek!!! PSZECIESZS NIE KROJIŁEM. Ma pozostać nietknięte do święta Paschy. Sfotografowałem wiszące na kiju. Są cudownie rumiane i pachnąceeeeeee... w przekroju zakładam równie cudne bo wieprzowina została pokrojona na dośc spore kawałeczki zaś łopatka i boczek w drobniutką kosteczkę. Wołowqiny nie dałem wcale bo dopytałem i babcia nie dawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 31.03.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 PS: poza tym jestem w pracy i nawet nie mam jak zrzucić zdjęć z telefonu ale jak ktoś ma czas, mogę wysłać mmsa i ten ktoś uprzejmy wklei. Paweł? How about that? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.03.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 PS: poza tym jestem w pracy i nawet nie mam jak zrzucić zdjęć z telefonu ale jak ktoś ma czas, mogę wysłać mmsa i ten ktoś uprzejmy wklei. Paweł? How about that? that's great ... przyślij na mój e-mail ... jak dobrze wyszła to wkleję (co by Tobie obciachu nie zrobić) ps - pszecieszs jak rozkrajesz to nie musisz zaraz żreć ... aha i pozdrów Babcię ... mój szacunek do niej wzrósł (tyż nie daję woła do szlachetnej kiełbasianej świni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 31.03.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 przyślij na mój e-mail Dżizas... jeszcze raz: jestem w pracy, zdjęcie mam w telefonie, telefon mam nieskonfigurowany na wysyłanie z niego maili chociaż na bank da się to zrobić tylko nie znaju kak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.03.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 przyślij na mój e-mail Dżizas... jeszcze raz: jestem w pracy, zdjęcie mam w telefonie, telefon mam nieskonfigurowany na wysyłanie z niego maili chociaż na bank da się to zrobić tylko nie znaju kak. ... no dobra ... to se pracuj wef spokoju i się nie dręcz instrukcją ... poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 31.03.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 bo... To nie jest mój blog A przepisów nie przerabiam tylko wklejam tak jak dostałam, z komentarzem Pisałam już że jak mój przepis, to piszę że mój - większość które mam są "łopce" A komentarze do nich dopisane najlepiej oddają charakter potrawy Przepis na harirę pochodzi z forum mniam mniam o ile pamiętam i autorką jest niejaka Irenka, a nie autorka bloga ... to nie można było odrazu tego powiedzieć ... napisałaś: ... Danie wegetariańskie, ale polecam - jadłam kiedyś na przyjęciu w stylu Marokańskim. ... ... sądziłem, że się czegoś nauczę od Ciebie z kuchni marokańskiej pzdr Chefie bo jadłam Własnie przez Irenkę przygotowywane Na forum mniama jest taka tradycja, często się robi spotkania w różnych stylach, i zdarzyło mi się być na Marokańskim Z Marokańskich uwielbiam jeszcze kiszone w soli cytryny - też tłumaczone z jakiejś książki. Świetne są do wędlin a jakże, do grilla, ichnich potraw. Na tamtej imprezie był jeszcze kurczak po marokańsku w sosie cytrynowym, krokiety z bobu, kuskus na ostro, baagh-lavę i pudding marokański. Przepisy mam zachomikowane, właśnie na takie okazje, żeby się z kimś podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 31.03.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 uwielbiam jeszcze kiszone w soli cytryny dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.03.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 bo... To nie jest mój blog A przepisów nie przerabiam tylko wklejam tak jak dostałam, z komentarzem Pisałam już że jak mój przepis, to piszę że mój - większość które mam są "łopce" A komentarze do nich dopisane najlepiej oddają charakter potrawy Przepis na harirę pochodzi z forum mniam mniam o ile pamiętam i autorką jest niejaka Irenka, a nie autorka bloga ... to nie można było odrazu tego powiedzieć ... napisałaś: ... Danie wegetariańskie, ale polecam - jadłam kiedyś na przyjęciu w stylu Marokańskim. ... ... sądziłem, że się czegoś nauczę od Ciebie z kuchni marokańskiej pzdr Chefie bo jadłam Własnie przez Irenkę przygotowywane Na forum mniama jest taka tradycja, często się robi spotkania w różnych stylach, i zdarzyło mi się być na Marokańskim Z Marokańskich uwielbiam jeszcze kiszone w soli cytryny - też tłumaczone z jakiejś książki. Świetne są do wędlin a jakże, do grilla, ichnich potraw. Na tamtej imprezie był jeszcze kurczak po marokańsku w sosie cytrynowym, krokiety z bobu, kuskus na ostro, baagh-lavę i pudding marokański. Przepisy mam zachomikowane, właśnie na takie okazje, żeby się z kimś podzielić. ... może w takim razie warto podawać źródło przepisu i autora (to taka zasada netykiety) Twoja Koleżanka Irenka również nie jest Autorką tego przepisu. Cytat z Bloga, którego adres internetowy podałem w jednym z poprzednich postów: ... w oryginale jeszcze wlewano rozbełtane jajko do zupy i gotowano przez chwilę. ja się jakoś brzydzę tych ściętych glutów jajecznych. i unikam tego czegoś. ... Tekst dokładnie taki sam jak w przepisie który nam przekazujesz (przyznasz, że zdanie dość specyficzne) ... chyba, że Irenka to właścicielka Bloga "kocia-kuchnia" ... w blogu tym Autorka zamieszcza swe zdjęcie. Czy to Irenka ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 31.03.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 OK, znalazłem przepis na kiszone cytryny tylko zatanawaim się do czego je podawać. Jeżeli nie lubię kuchni marokańskiej? Do jakich dań tradycyjnie polskich przeszłyby Waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.03.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 OK, znalazłem przepis na kiszone cytryny tylko zatanawaim się do czego je podawać. Jeżeli nie lubię kuchni marokańskiej? Do jakich dań tradycyjnie polskich przeszłyby Waszym zdaniem? ... do zmrożonej "polskiej wyborowej" ... flaszka może być "oblodzona" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 31.03.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 W sumie dobrze, ze tu zajrzalam Sminy, hariry....nie..to nie dla mnie, tak wiec trwam nadal w mocnym postanowieniu doczekania w poscie do Wielkiej Nocy Dandi...Ty wiesz, co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 31.03.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Wiem ale nie mogę. Wczoraj rano mój 2,5 letni syn złapał mnie za ryja i z impetem łomotnął mną o ziemię ściągając ojca z chmur i przypominając o pewnych sprawach. Nie sądziłem, że nastąpi to tak szybko. Mieć dziecko inteligentne, wrażliwe i widzące to jednak nie za dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 31.03.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Wierze, ze to Twoje wrazliwe, inteligente i widzace dziecko lomotnie Cie ponownie i w mojej a raczej w M. sprawie Juz go lubie, choc go nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.03.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Wiem ale nie mogę. Wczoraj rano mój 2,5 letni syn złapał mnie za ryja i z impetem łomotnął mną o ziemię ściągając ojca z chmur i przypominając o pewnych sprawach. Nie sądziłem, że nastąpi to tak szybko. Mieć dziecko inteligentne, wrażliwe i widzące to jednak nie za dobrze. Jak ja bym Ci do dupy nakopała za takie słowa. Nie należy nawet tak żartować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 31.03.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Żelka wkurzona!! O wszyscy święci!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 31.03.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Żelka wkurzona!! O wszyscy święci!!! etam wkurzona. Ciocię Żelę troszkę trąchnęło - to wszystko. Zara sobe ziółków naparzy, pesek z dyni połupie i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 31.03.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Dandik, Ty wiesz, że Ciebie nie można nie kochać. Zapraszam na czaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 31.03.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 No ja też się zdrowo uśmiałam z tego ale nie chciałam tak oficjalnie rechotać w obliczu ryzyka nakopania do dupy teraz już mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 31.03.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Dandik, Ty wiesz, że Ciebie nie można nie kochać. Zapraszam na czaj. ciotka, a wiesz, że "Przypadki Marcina P" są pisane dla Ciebie? To mój prezent wzamian za wyszywankę, którą od Ciebie dostałem i która czeka na dnie szafki z obrusami na dwór pod lasem. Bo dom w którym mieszkam nie jest moim ostatnim domem. Umrę w drewnianym domu z okiennicami malowanymi w kwiaty. Pod lasem, z malowanym płotkiem, gdzie kot będzie się świtem przeciagał na ganku, gdzie będzie piał kogut i gdzie będzie pachniało sosnami i jodłami. Wiosną będziemy ze Złociutką wietrzyć na płocie poduszki. W kuchni będzie kaflowy piec z prawdziwym zapieckiem gdzie będą suszyły się wianki z grzybów. Tam zaiwśnie Twój haft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts