Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gupek!!! PSZECIESZS NIE KROJIŁEM. Ma pozostać nietknięte do święta Paschy. Sfotografowałem wiszące na kiju. Są cudownie rumiane i pachnąceeeeeee... w przekroju zakładam równie cudne bo wieprzowina została pokrojona na dośc spore kawałeczki zaś łopatka i boczek w drobniutką kosteczkę. Wołowqiny nie dałem wcale bo dopytałem i babcia nie dawała.

PS: poza tym jestem w pracy i nawet nie mam jak zrzucić zdjęć z telefonu ale jak ktoś ma czas, mogę wysłać mmsa i ten ktoś uprzejmy wklei. Paweł? How about that?

that's great ... przyślij na mój e-mail ... jak dobrze wyszła to wkleję (co by Tobie obciachu nie zrobić) :lol: :wink:

ps - pszecieszs jak rozkrajesz to nie musisz zaraz żreć :roll: ... aha i pozdrów Babcię ... mój szacunek do niej wzrósł (tyż nie daję woła do szlachetnej kiełbasianej świni)

przyślij na mój e-mail

Dżizas...

jeszcze raz: jestem w pracy, zdjęcie mam w telefonie, telefon mam nieskonfigurowany na wysyłanie z niego maili chociaż na bank da się to zrobić tylko nie znaju kak.

... no dobra ... to se pracuj :lol: wef spokoju i się nie dręcz instrukcją :lol: :wink: ... poczekam :roll:

bo...

To nie jest mój blog ;)

A przepisów nie przerabiam tylko wklejam tak jak dostałam, z komentarzem ;)

Pisałam już że jak mój przepis, to piszę że mój - większość które mam są "łopce" ;) A komentarze do nich dopisane najlepiej oddają charakter potrawy ;)

Przepis na harirę pochodzi z forum mniam mniam o ile pamiętam i autorką jest niejaka Irenka, a nie autorka bloga :p

:o ... to nie można było odrazu tego powiedzieć :roll:

... napisałaś:

... Danie wegetariańskie, ale polecam - jadłam kiedyś na przyjęciu w stylu Marokańskim. ...
... sądziłem, że się czegoś nauczę od Ciebie z kuchni marokańskiej :cry:

pzdr

Chefie bo jadłam :lol:

Własnie przez Irenkę przygotowywane :lol:

Na forum mniama jest taka tradycja, często się robi spotkania w różnych stylach, i zdarzyło mi się być na Marokańskim :)

Z Marokańskich uwielbiam jeszcze kiszone w soli cytryny - też tłumaczone z jakiejś książki. Świetne są do wędlin a jakże, do grilla, ichnich potraw. Na tamtej imprezie był jeszcze kurczak po marokańsku w sosie cytrynowym, krokiety z bobu, kuskus na ostro, baagh-lavę i pudding marokański. Przepisy mam zachomikowane, właśnie na takie okazje, żeby się z kimś podzielić.

bo...

To nie jest mój blog ;)

A przepisów nie przerabiam tylko wklejam tak jak dostałam, z komentarzem ;)

Pisałam już że jak mój przepis, to piszę że mój - większość które mam są "łopce" ;) A komentarze do nich dopisane najlepiej oddają charakter potrawy ;)

Przepis na harirę pochodzi z forum mniam mniam o ile pamiętam i autorką jest niejaka Irenka, a nie autorka bloga :p

:o ... to nie można było odrazu tego powiedzieć :roll:

... napisałaś:

... Danie wegetariańskie, ale polecam - jadłam kiedyś na przyjęciu w stylu Marokańskim. ...
... sądziłem, że się czegoś nauczę od Ciebie z kuchni marokańskiej :cry:

pzdr

Chefie bo jadłam :lol:

Własnie przez Irenkę przygotowywane :lol:

Na forum mniama jest taka tradycja, często się robi spotkania w różnych stylach, i zdarzyło mi się być na Marokańskim :)

Z Marokańskich uwielbiam jeszcze kiszone w soli cytryny - też tłumaczone z jakiejś książki. Świetne są do wędlin a jakże, do grilla, ichnich potraw. Na tamtej imprezie był jeszcze kurczak po marokańsku w sosie cytrynowym, krokiety z bobu, kuskus na ostro, baagh-lavę i pudding marokański. Przepisy mam zachomikowane, właśnie na takie okazje, żeby się z kimś podzielić.

... może w takim razie warto podawać źródło przepisu i autora (to taka zasada netykiety) :)

Twoja Koleżanka Irenka również nie jest Autorką tego przepisu.

Cytat z Bloga, którego adres internetowy podałem w jednym z poprzednich postów:

... w oryginale jeszcze wlewano rozbełtane jajko do zupy i gotowano przez chwilę. ja się jakoś brzydzę tych ściętych glutów jajecznych. i unikam tego czegoś. ...

Tekst dokładnie taki sam jak w przepisie który nam przekazujesz (przyznasz, że zdanie dość specyficzne) :) ... chyba, że Irenka to właścicielka Bloga "kocia-kuchnia" ... w blogu tym Autorka zamieszcza swe zdjęcie. Czy to Irenka ?

pzdr

OK, znalazłem przepis na kiszone cytryny tylko zatanawaim się do czego je podawać. Jeżeli nie lubię kuchni marokańskiej? Do jakich dań tradycyjnie polskich przeszłyby Waszym zdaniem?

... do zmrożonej "polskiej wyborowej" :lol: ... flaszka może być "oblodzona" :wink:

W sumie dobrze, ze tu zajrzalam :) Sminy, hariry....nie..to nie dla mnie, tak wiec trwam nadal w mocnym postanowieniu doczekania w poscie do Wielkiej Nocy :)

Dandi...Ty wiesz, co :evil: :)

Wiem ale nie mogę. Wczoraj rano mój 2,5 letni syn złapał mnie za ryja i z impetem łomotnął mną o ziemię ściągając ojca z chmur i przypominając o pewnych sprawach. Nie sądziłem, że nastąpi to tak szybko. Mieć dziecko inteligentne, wrażliwe i widzące to jednak nie za dobrze.

Wierze, ze to Twoje wrazliwe, inteligente i widzace dziecko lomotnie Cie ponownie i w mojej a raczej w M. sprawie :) Juz go lubie, choc go nie znam :)

Wiem ale nie mogę. Wczoraj rano mój 2,5 letni syn złapał mnie za ryja i z impetem łomotnął mną o ziemię ściągając ojca z chmur i przypominając o pewnych sprawach. Nie sądziłem, że nastąpi to tak szybko. Mieć dziecko inteligentne, wrażliwe i widzące to jednak nie za dobrze.

Jak ja bym Ci do dupy nakopała za takie słowa. 8) Nie należy nawet tak żartować! :evil:

Dandik, Ty wiesz, że Ciebie nie można nie kochać. :lol:

Zapraszam na czaj. :wink: :lol:

ciotka, a wiesz, że "Przypadki Marcina P" są pisane dla Ciebie? To mój prezent wzamian za wyszywankę, którą od Ciebie dostałem i która czeka na dnie szafki z obrusami na dwór pod lasem. Bo dom w którym mieszkam nie jest moim ostatnim domem. Umrę w drewnianym domu z okiennicami malowanymi w kwiaty. Pod lasem, z malowanym płotkiem, gdzie kot będzie się świtem przeciagał na ganku, gdzie będzie piał kogut i gdzie będzie pachniało sosnami i jodłami. Wiosną będziemy ze Złociutką wietrzyć na płocie poduszki. W kuchni będzie kaflowy piec z prawdziwym zapieckiem gdzie będą suszyły się wianki z grzybów. Tam zaiwśnie Twój haft.