Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podbitka - cena za m2 robocizny.

Cypek

Recommended Posts

Ekipa ma rusztowania a nie wiem kiedy będę robil elewację taki stan czyli ta podbitka jest juz z 4-5 lat . od nowosci byla wykonana z lichego drewna i farba na 2 rok odchodzila wiec traktuję to jako koniecznosc bo potem moze byc za pono :(. czy ten koszt okolo 1200 jest akceptowalny nie znam sie zupelnie na cenach

pozdrawiam

Jeśli ich materiał,mozesz tyle zapłacić

• 2 weeks później...

cena 1 mb chyba powinna zależeć od tego jak daleko okap dachu wystaje czyli jaka długość podbitki. U mnie średnio jest 130cm a u niektórych widziałem 30cm.

ile można zapłacić za robocizne podbitki PCV długość 130cm, jest tego ok 175m kw. Oczywiście trzeba wykonać stelaż najpierw. mam narazie oferte 50złza mb

cena 1 mb chyba powinna zależeć od tego jak daleko okap dachu wystaje czyli jaka długość podbitki. U mnie średnio jest 130cm a u niektórych widziałem 30cm.

ile można zapłacić za robocizne podbitki PCV długość 130cm, jest tego ok 175m kw. Oczywiście trzeba wykonać stelaż najpierw. mam narazie oferte 50złza mb

Pod każdą podbitkę trzeba zbudować stelaż. Twój dach dużo wystaję, więc pod panel PCV trzeba gęściej montować listwy w konstrukcji. Dodatkowo tak długie panele trzeba mocować na klamrach mocujących umożliwiających rozszerzalnośc termiczną paneli. Jednak 50 zł to raczej przesada. Myślę, że 40 zł za taką podbitkę, to będzie uczciwa cena.

Problem jest w tym że niemogę nic taniej znaleść.

Zapomniałem napisać że w tej robocie ma zrobić kilka poprawek przy dachu (dociąć kilka dachówek w koszu w lukarnie, założyć 2 zakończenia gąsiora, przybić deski czołowe i zamontować rynny. No i oczywiście podbitka na stelażu, więc myśle że od biedy da się przeżyć te 50zł

Problem jest w tym że niemogę nic taniej znaleść.

Zapomniałem napisać że w tej robocie ma zrobić kilka poprawek przy dachu (dociąć kilka dachówek w koszu w lukarnie, założyć 2 zakończenia gąsiora, przybić deski czołowe i zamontować rynny. No i oczywiście podbitka na stelażu, więc myśle że od biedy da się przeżyć te 50zł

A to w takim razie zmienia postać rzeczy.

W takim przypadku, to dobra cena :)

• 5 years później...

Odnośnie ceny 50 zł m2 to musisz szukać dalej ponieważ zaporowe ceny podają zwykle fachowcy którzy mają dużo roboty i grzebaniną która pochłania dużo czasu nie będą się zajmować.

Warto czasem połączyć podbitkę z innymi pracami, np z elewacją zewnętrzną....... wtedy cena wraz z malowaniem może spadać do 30zł/m2.

Często cena taka wynika ze względu na prace dodatkowe związane z montarzem i demontarzem rusztowań.

Odnośnie ceny 50 zł m2 to musisz szukać dalej ponieważ zaporowe ceny podają zwykle fachowcy którzy mają dużo roboty i grzebaniną która pochłania dużo czasu nie będą się zajmować.

Warto czasem połączyć podbitkę z innymi pracami, np z elewacją zewnętrzną....... wtedy cena wraz z malowaniem może spadać do 30zł/m2.

Często cena taka wynika ze względu na prace dodatkowe związane z montarzem i demontarzem rusztowań.

Myślę, że wykonawca tej podbitki został już znaleziony :)