Tomaszs131 08.09.2017 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 No to muszę powiedzieć, że cena jest całkiem atrakcyjna. Nie osiągalna dla klienta z ulicy. Pewnie sam bym się zdecydował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 11.09.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 w czym ten: https://www.ecofanet.com.pl/airpack-home-300h-rekuperator-p-4082.htmljest lepszy od tego ? https://www.ecofanet.com.pl/airpack-300h-rekuperator-p-2474.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 12.09.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2017 w czym ten: https://www.ecofanet.com.pl/airpack-home-300h-rekuperator-p-4082.html jest lepszy od tego ? https://www.ecofanet.com.pl/airpack-300h-rekuperator-p-2474.html Wydaje mi się że: lepsze silniki Papsta, pełny przekrój baypassu, nowocześniejszy, silniki przed wymiennikiem, obudowa na magnesy, cichszy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.09.2017 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2017 w czym ten: https://www.ecofanet.com.pl/airpack-home-300h-rekuperator-p-4082.html jest lepszy od tego ? https://www.ecofanet.com.pl/airpack-300h-rekuperator-p-2474.html Wątek o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi22 17.09.2017 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Witam.jestem zainteresowany kupnem domku (ok. 100m2) z możliwością montażu rekuperacji firmy Zehnder (tylko tej firmy). Ponieważ nie znam się na tym, mam pytania:- czy to jest dobra firma?- na co szczególnie muszę zwrócić uwagę przy otrzymaniu projektu?- czy od razu dodatkowo zamontować GWC (zależy mi na niższej temperaturze latem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 17.09.2017 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Witam. jestem zainteresowany kupnem domku (ok. 100m2) z możliwością montażu rekuperacji firmy Zehnder (tylko tej firmy). Ponieważ nie znam się na tym, mam pytania: - czy to jest dobra firma? - na co szczególnie muszę zwrócić uwagę przy otrzymaniu projektu? - czy od razu dodatkowo zamontować GWC (zależy mi na niższej temperaturze latem)? Dlaczego tylko tej firmy? Jest wiele więcej marek na rynku tańszych. Tańszych i na dodatek o podobnych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi22 17.09.2017 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Dlatego, że tylko tej firmy (Zehnder) jest jako opcja dodatkowa oferowana przez developera. Ja nie mam czasu na projektowanie i budowanie swojego domku, więc tylko mam możliwość co developer oferuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 17.09.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Troche to dziwne, że deweloper wciska najdroższy rekuperator na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi22 17.09.2017 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 (edytowane) Kolego wciska czy nie, to jest inna sprawa. Jeżeli znasz się na tym, podpowiedź mi proszę na co mam zwrócić uwagę. Nie wiedziałem że jest najdroższy, ale czy jest dobry? Edytowane 17 Września 2017 przez rafi22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 17.09.2017 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Kiedyś zaliczał się do czołówki. Teraz to ciężko powiedzieć bo nikt z dłuższym od Ciebie stażem na FM o takie rzeczy nie pyta.Z doświadczenia Ci powiem, że w razie jakiejkolwiek awarii, części zamienne kosztują majątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal_Szu 20.10.2017 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2017 (edytowane) Witam, czy jest tu ktos kto ma w posiadaniu rekuperator moderowano firmy S:spam:? instalator przedstawil mi projekt dla mojego domu (117m2) z centrala HX400 z wymiennikiem przeciwpradowym, 6 nawiewow, 8 wywiewow, instalacja na rurach elastycznych. Jak szukalem informacji o niej w necie to pisza ze jest cicha i dobrze zaizolowana, więc moze stac na poddaszu nieocieplonym, tyle ze pozostaje kwestia czy w rzeczywistości ja słychac czy nie? Nie wiem czy ryzykowac z centrala o ktorej nic nie wiem czy brac Bartosza albo Nikola, o ktorych duzo piszecie... Do wykonania instalacji jeszcze trochę czasu dlatego chcialem sie wglebic w temat. Edytowane 20 Października 2017 przez Tomaszs131 Lokowanie produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek.b6 09.11.2017 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 Witam, czy jest tu ktos kto ma w posiadaniu rekuperator moderowano firmy S:spam:? instalator przedstawil mi projekt dla mojego domu (117m2) z centrala HX400 z wymiennikiem przeciwpradowym, 6 nawiewow, 8 wywiewow, instalacja na rurach elastycznych. Jak szukalem informacji o niej w necie to pisza ze jest cicha i dobrze zaizolowana, więc moze stac na poddaszu nieocieplonym, tyle ze pozostaje kwestia czy w rzeczywistości ja słychac czy nie? Nie wiem czy ryzykowac z centrala o ktorej nic nie wiem czy brac Bartosza albo Nikola, o ktorych duzo piszecie... Do wykonania instalacji jeszcze trochę czasu dlatego chcialem sie wglebic w temat. ja akurat jestem w posiadaniu VX400 z wymiennikiem krzyżowym, stoi na poddaszu nieużytkowym nad przedpokojem, w nocy w sypialniach go nie slychac, takze o to nie musi sie Pan martwic, mimo mniejszej sprawnosci zdecydowalem sie na troche tanszy. poki co nie zaluje wyboru i smialo moge polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol_dr 09.11.2017 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 A czemu miało by mu brakować ?? U mnie wentylacja działa od 100 do 150m3/h , ale od dłuższego czasu mam ustawione na 40% czyli 120m3. Rodzina 4 osobowa. Kubatura nie ma żadnego znaczenia , bo wentylacja jest dla ludzi. Z tego co pamiętam na 1 osobę poiwnno zapewnić się 20-30m3/h przepływu powietrza więc od 80m3 do około 120m3. Do nowego domu też kupuję Kinecta 250 , bo w tej cenie nic ciekawszego się nie kupi. To jak to w końcu jest z tą wydajnością? Mam dom około 160m2, 4 osoby. Według zapotrzebowania na osobę 120m3/h, a z kolei wg. wyliczeń pomieszczeń wychodzi mi 220m3/h. Której wydajności się trzymać przy ustawieniu rekuperatora? Tak pozatym mój rekuperator to Vents VUT 350 pe ec, czy ktoś używa też jeszcze takiego? Narazie działa bez zarzutu, jedynie tłumik na nawiew dorzuciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.11.2017 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Normalnie jest...Jak Tobie nadmiar wilgoci generują m2 powierzchni domu - to je wentyluj.Jak ludzie - wentyluj tyle, aby panować nad wilgotnością względną.Hygrometr Ci pokaże czy jest dobrze czy źle. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaDoleX 28.11.2017 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 witam. Zaproponowano mi rozwiązanie firmy FEELCO. Ktoś ma jakies doswiadczenie z tym?druga oferta na sam rekuperator byla firmy ZEHNDER Q450 - cos wiecej mozecie powiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomloch 29.11.2017 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Witam ostatnio namysliłem się na reku dom postawiony w tym roku i teraz pytanie jakie srednie koszta instalacja plus reku tak wiem wszystko uzaleznione od jakosc sprzetu mysle raczej o sprzecie ze srodka stawki czyli nie najtaniej ale i nie ferrari wsrod reku Dom 170m uzytkowej 40m garaz 20 kotłownia calosc ok 230 projekt Dom w Kannach . Ewentualnie kogo polecacie z forum zeby cos doradził i na wiosne wykonał mieszka w Łochowie 70km od Wawy dzieki za pomoc Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 29.11.2017 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Witam ostatnio namysliłem się na reku dom postawiony w tym roku i teraz pytanie jakie srednie koszta instalacja plus reku tak wiem wszystko uzaleznione od jakosc sprzetu mysle raczej o sprzecie ze srodka stawki czyli nie najtaniej ale i nie ferrari wsrod reku Dom 170m uzytkowej 40m garaz 20 kotłownia calosc ok 230 projekt Dom w Kannach . Ewentualnie kogo polecacie z forum zeby cos doradził i na wiosne wykonał mieszka w Łochowie 70km od Wawy dzieki za pomoc Tomek U mnie koszt instalacji, trzy lata temu z rekuperatorem wyszedł 20k zł. Jeśli sam zabrałbyś się za robotę to myślę, że w 12-13k mógłbyś się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomloch 29.11.2017 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Czyli do kogoś zeby zaprojektowal z głowa elementy zamawiam z neta i rozkladam sam pozniej zakup reku i firma do podlaczenia myslałem o rurach pe flex cos takiego w posadzke nie planuje podwieszanych sufitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 29.11.2017 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Przydałaby się do tego odpowiednia wiedza. W moim przypadku jej nie było, czasu wolnego w ogóle wiec prace zleciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomloch 29.11.2017 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 meczesiu nie wiem czy sam ogarne mam troche wiekszy dom a wiedza o reku znikoma dopiero od 2 tygodni zdałem sobie sprawe zeby robic w domu reku polecicie kogos z forum kto ma troche pojecia nt reku i wykonałby w przystepnej kasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts