Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No i stało się ;-) Stoję przed wyborem sprzętu AGD. Do tej pory wogóle nie brałam pod uwagę płyty indukcyjnej. Wydawało mi się, że są straaasznie drogie. W studiu kuchennym oświecili mnie, że ceny juz nie są tak wysokie, sprawdziłam i się miło zaskoczyłam :D . Jakiej firmy płytę polecalibyście?? Oczywiście w jakiejś w miarę rozsądnej cenie. Uznałam, że np. 3500 to ciut za dużo, skoro Amica, Mastercook, Elektrolux, byłby już dostępny w cenie ok. 2 tys zł., Teka 1800... A co myślicie o firmie Teka???
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja kupilam Teke. Zaczne ja probowac za ok. 2 tygodnie. Mam nadzieje, ze bedzie ok, chociaz pewnie sie u nas specjalnie nie napracuje, gdyz wlasciwie wcale nie gotujemy 8)

 

Mnie właśnie polecają Tekę, bo bezramkowa, dobra i niedroga. Hmmm, zobaczymy :-) Napisz jak sprawuje się w użytkowaniu, bo napewno wypróbujesz ;-) mimo, że nie gotujesz :p (ale mi się zrymowało, hihihi)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wg mnie nie opłaca się kupować indukcyjnej jeśli mało się gotuje.

Taka płyta to z 1000zł więcej niz ceramiczna. Za 1000zł to ja

dostanę 3000KW czyli ok 2000 godzin gotowania.

Wątpie bym przez 5 lat tyle wygotował.

Do tego trzeba kupić troche droższe garnki.

 

mam indukcyjną...ależ nie o cenę prądu tu się rozchodzi!!!!!! tylko o to że gotując na indukcyjnę szybko doprowadzam do wrzenia...jak na gazie ...nie ma takiej dużej bezwładności jak zwykła elektryczna...noi palniki nie nagrzewają się do czerwoności po wyłączeniu przestaje się gotować natychmiast a nie jeszcze bulgocze przez kilka minut.....mam Amica..wiem to ogólnie marny sprzęt broń Boże pralka...ale płyta już działa 2 lata bez zarzutu...super....nie mogę sobie wyobrazić że ktoś kupuje zwykłą elektryczną....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak szybko na indukcyjnej zagotuje sie 2 litry wody w czajniku ?

 

 

ps. juz znalazłem:

 

http://vexnet.pl/_smieci/piec.jpg

 

Dużo szybciej to nie jest.

 

to dla Ciebie 4 a prawie 10 min to żadna różnica?? ogromna! te minuty w ciągu lat złożą się na wiele godzin....jak coś szybko robisz w kuchni to właśnie te minuty się liczą bo przecież przygotowanie całego posiłku to często 30 min....ja mam porównanie używałam ceramicznej 2 lata i teraz używam indukcyjnej....więc wiem co mówię.Spróbuj na ceramicznej zwykłej doprowadzić mleko do wrzenia i potem wyłącz "palnik"....co mleczko dalej będzie kipiało....jeżeli chcesz zakończyć proces gotowania to gary na bok trzeba przestawiać....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja chyba jednak z rezerwą do takich płyt podchodzę. Czy były przeprowadzane badania nt wpływu takiej otwartej mikrofalówki na żywe komórki? Bardzo zacofana nie jestem, ale jakoś boję się, choć eksploatacja pewnie genialna.

 

 

Zasada działania nie ma nic wspólnego z kuchnią mikrofalową. Ina sprawa, że ja osobiście również preferuje bardziej naturalne źródła ciepła.

 

darek

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

indukcja jest naturalnym zjawiskiem.

zapewne mniej zrozumialym niz np. spoalanie sie gazu, ale jednak naturalnym ....

 

Owszem, analogicznie jak promieniowanie gamma jest zjawiskiem, a azbest minerałem ....naturalnym.

 

darek

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...