Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

https://www.najlepsiagdrtv.pl/?o=3758 ja kupiłem tę w tym sklepie, chyba spełnia twoje wymagania. ja nie wyobrażam sobie indukcji działającej skokowo, bo jak tylko zmniejszę z 7 dajmy na to na 5 to od rachu gotowanie reaguje, tak samo jak na gazie. jakby kuchenka sama zmniejszała moc na moment to gotowanie również byłoby skokowe. teraz jestem po kilku parapetówach więc nagotowałem się bardzo dużo i cały czas obserwowałem jak jest, z uwagi na to, że to pierwsze używania. ludzie straszyli jakimiś hałasami, nie mam pojęcia o czym mówili. na gorze w bloku działa mechaniczny wentylator raz na jakiś czas i bardziej go słychać.

jest jeszcze model niżej z plusikami i minusami, on wcześniej był sporo tańszy (podobnie z resztą jak ten pierwszy model

https://www.najlepsiagdrtv.pl/?o=3759

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

niestety jeszcze nic na jej temat powiedzieć nie potrafię ale po długich poszukiwaniach wybrałam płytę SIEMENS EH 775001E

4 indukcyjne pola grzewcze.Sterowanie sensorowe.Cyfrowy wyświetlacz funkcji.Czasowy wyłącznik bezpieczeństwa.Zabezpieczenie przed uruchomieniem przez dzieci.2-stopniowy wskaźnik zalegania ciepła.TimerSygnał dźwiękowy końca pracy.Funkcja Memory.Funkcja powerBoost dla pól grzewczych.Elektroniczne rozpoznawanie obecności naczyń,plano design.Do zabudowy jedynie w blacie z kamienia.Moc przyłączeniowa: 7,2 kWPL: 18 cm - 1,8 kWTL: 18 cm - 1,8 kWPP: 12 cm - 2,2 kWTP: 15 cm - 1,4 kWWymiary: 572x512x56,3 mm

witajcie ponownie , planuje zaup m.in. indukcji , budzet jest dosc ograniczone tzn. 1500-1600zl i ciekzo mi sie zdecydowac . Narazie mam na oku nastepujace modele :

- Electrolux EHD 60020 P

- Amica PI6508TK

- Gorenje EIT 680 SC

- Amica PI 6506 U

co brac ? najbardziej pasowalby mi electrolux bo piekarnik na bank bedzie tej marki ale znalazlem mieszane opinie dotyczace dzwiekow emitowanych przez ta plyte

• 4 weeks później...
tez jakis czas mialem ten dylemat... zaplanowalem kupic electroluxa ale okazalo sie ze w sklepie wyprzedali wszystkie egzemplarze i pozostala amica ... pozniej po rozmowie z moim bratem ktory przez jakis czas pracowal w tej branzy okazalo sie ze on sam korzysta z takiej amici i jest bardzo zadowolony co potwierdzily rowniez opinie na bodajze ceneo.pl i kupilem amice .... i w tej chwili sie ciesze bo jak pozniej poczytalem opinie o tym electroluxie ze piszczy ,buczy i ogolnie jest bardzo glosny to troszke sie przerazilem ... mam nadzieje ze bede rownie zadowolony jak moj brat ... wszystko zalezy ile masz do wydania

Ja też wstępnie chciałam electroluxa bo jest poprostu śliczna (ah te gusta kobiece :wink: )

ale w sklepie polecono mi płytę indukcyjną BEKO - ma funkcję Booster (czyli szybkie podgrzanie) na wszystkich 4 polach (często płyty mają tylko na dwóch polach lub na jednym, a to jest podobno bardzo ważne jak już się kupuje indukcje)

i Beko też jest ładna :D

ja sama mam wątpliwości co do firmy Beko (chcę też kupić ich zmywarkę i pralkę) - może ktoś się na ten temat wypowie...

cena jest przystępna a poza tym mówiono mi w sklepie że nie ma tak że jedna płyta jest dobra a druga zła, bo ponoć wszystkie robione są przez tą samą firmę - czy to dla Beko czy dla Boscha, Siemensa... tylko liczy się marka!

tez jakis czas mialem ten dylemat... zaplanowalem kupic electroluxa ale okazalo sie ze w sklepie wyprzedali wszystkie egzemplarze i pozostala amica ... pozniej po rozmowie z moim bratem ktory przez jakis czas pracowal w tej branzy okazalo sie ze on sam korzysta z takiej amici i jest bardzo zadowolony co potwierdzily rowniez opinie na bodajze ceneo.pl i kupilem amice .... i w tej chwili sie ciesze bo jak pozniej poczytalem opinie o tym electroluxie ze piszczy ,buczy i ogolnie jest bardzo glosny to troszke sie przerazilem ... mam nadzieje ze bede rownie zadowolony jak moj brat ... wszystko zalezy ile masz do wydania

a jaki model Amici posiadasz? Czy nie jest zbyt głosna? Tez rozważałam do tej pory Electroluxa.

Amica PI6508TK ... poki co ja jeszcze nie uzytkuje ale wlasnie wrocilem od brata i poraz kolejny mialem stycznosc z ta indukcja i naprawde nie ma problemu z glosnoscia tzn. cos tam slychac ale jest to bardzo ciche i na bank nie jest to pisk czy glosne buczenie o jakim pisano w opini electroluxa -- zeby bylo jasne mowie o konkretnym modelu czyli :

http://www.skapiec.pl/site/cat/327/comp/172927_komentarze/

a tutaj o amice

http://www.skapiec.pl/site/cat/327/comp/403425_komentarze/

to jest najtansyz model electroluxa ale jak widac po opiniach nie warty swojej ceny ... ja do firmy amica nie bylem przekonany ale po rozmowie z bratem kupilem indukcje i piekarnik do zabudowy ... i faktycznie sprzet amici kuchenny czyli indukcje/piekarniki/kuchenki przewaznie ciesza sie dobra opinia

Miesiąc temu też stałam przed wyborem płyty i przeczytałam mnóstwo na ich temat, a w głowie dalej mętlik... Ostatecznie trochę dołożyłam i kupiłam TEKĘ GKST 60 Fi4 High. I cóż jestem narazie bardzo zadowolona, bo wizualnie jest śliczna, ma "powera" na wszystkich polach, brzęczy cichuteńko (nam zupełnie nie przeszkadza) i po kuchni gazowej nie zamieniłabym jej na inną...

A rachunki za prąd dopiero w maju zobaczę :wink:.

aka

Słuchajcie, a to brzęczenie indukcji można do czaegoś przyrównać? Głośność brzęczenia komara/bąka/mędzącego dziecka/motoru?

No nie, płyta brzęczy tylko na dużych obrotach, ale delikatnie, a komar czy bąk zdecydowanie natarczywiej i bardziej denerwująco, nie wspomnę o dziecku :oops: 8) :D. To brzęczenie jest lekkie.

aka

no wlasnie z tego co wyczytalem ciezko jest okreslic ze kazda indukcja wydaje tego samego typu odglosy tzn. kazda jakis dzwiek wydaje ale jedne daja dziwieki niskiego tonu ktore latwo zagluszyc i nie sa tak meczace a inne tak jak ten electrolux o ktorym pisalem podobno piszczy a to juz raczej bedzie meczace.... krotko mowiac trzeba sprawdzac opinie o konkretnym modelu :-) ja robie tak zawsze bo kazdemu producentowi zdazaja sie wpadki

Nie będę ukrywała że zamierzam wydac na nią jakieś 2 tys. Z tego co widziałm np. na Skapcu jest to realne a nawet i sa nizsze ceny:)))

Nikt z moich znajomych niestety nie posiada indukcji wiec kieruje sie również Waszymi opiniami

Marecki6 podał fajna indukcję zastanawiam sie równiez nad tym modelem. Moze ktos z Was juz ma taką i moze sie podzielic opinia.

Coraz bardziej skłaniam sie ku Amice chyba słusznie?