Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

EHD68200P - ale też jeszcze nie próbowałam (nie mam nawet żadnej brytfanki) :D

Mamy wlasnie taka plyte i jest taka mozliwosc. Pola grzewcze nie sa w niej wyznaczone kolami, musi byc tylko przykryty" + " Zeby jednak postawic brytwanne na dwoch polach,to by ona musiala byc pokaznych rozmiarow.

Sa rowniez plyty z polami w ksztalcie owalu,elipsy sluzace wlasnie do postawienia podluznego naczynia.

• 3 weeks później...

Małżonka używając płyty indukcyjnej, położyła na nim garnek emaliowany, na którym wcześniej gotowaliśmy już nie raz i wszystko było ok.

Tym razem jednak garnek "przyspawał" , "zespolił" się z płytą na pow ok 3cm2.

Coś strzeliło zaraz na początku - prawdopodobnie odspoiła się w tym momencie emalia. Po podniesieniu garnka - na płycie "nagar" , "przypalenie" o pow wspomnianej wyżej na garnku brak emalii jw.

Garnek był przyniesiony z garażu - zimny, duży, mógł mieć kilka ziarenek piasku pod spodem.

Obecnie płyta grzeje normalnie ale ma wypaloną tę pow. ze spalenia - na gł ok 1mm w kształcie małego księżyca, rogala, wygląda to nie za bardzo...

Jak myślicie czy są szanse na reklamacje czy to wina użytkownika?

PS

Garnek był z bigosem :wink: :D

e-mól - ta płyta jako jedyna, którą kojarzę nie posiada faz ani ramki - jest dostosowana do "wpuszczenia" w blat kamienny. Siemens jest drogi... ale uwierz - wart swojej ceny.

W pozostałych przypadkach będzie albo ramka po bokach albo faza przynajmniej od frontu.

Nie twierdzę, że znam wszystkie modele dostępne na rynku - takiego sprzedawcy to raczej nie znajdziesz - ale sprzedając przez 9 lat AGD trochę się tych płyt naoglądałem...

Marzena2000 - płyta posiada lekką fazę na krawędziach. Modele te na razie mają bardzo dobre opinie ze strony nabywców. Jednak jak w przypadku prawie każdej sprzedawanej przeze mnie Amici polecam rozważenie przedłużenia gwarancji na 5 lat - opcja dostępna na stronie producenta.

Anulek2005 - chodzi o mocniejsze niż zazwyczaj fazy na bokach płyty - nazwę tą stosuje firma Teka dla niektórych wzorów płyt ceramicznych.

krótko mówiąc kanty płyty lekko zeszlifowane :p ja jak wybierałam płytę wiedziałam że musi byc szersza niż 60cm i napewno bez ramki lecz z fazem,ponieaż niefazowana wydawała mi się za masywna,za bardzo odstawająca od blatu i jak na złośc większośc była bez ramki i bez frezu :lol: ,u ciebie znowu na odwrót :D

W jakim sensie wart tej ceny?

Czym się będzie różnił od gorenje lub mastercooka np?

e-mól - ta płyta jako jedyna, którą kojarzę nie posiada faz ani ramki - jest dostosowana do "wpuszczenia" w blat kamienny. Siemens jest drogi... ale uwierz - wart swojej ceny.