Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To i ja mam pytanie czy są jakiś znaczące różnice w płytach indukcyjnych:

1. Electrolux EHD 60125P i

2. Siemens EH 675TK11E

bo z opisu to prawie to samo tylko że pierwsza ma 7 segmentowy wskaźnik opadania ciepła a druga 2 stopniowy - nie wiem czy to ma jakieś znaczenie

no i pierwsza kosztuje około 1400zł a druga prawie 3000 zł

I czy jest sens płacić za Siemensa czy Electrolux jet równie dobry a dużo tańszy?

To i ja mam pytanie czy są jakiś znaczące różnice w płytach indukcyjnych:

1. Electrolux EHD 60125P i

2. Siemens EH 675TK11E

bo z opisu to prawie to samo tylko że pierwsza ma 7 segmentowy wskaźnik opadania ciepła a druga 2 stopniowy - nie wiem czy to ma jakieś znaczenie

no i pierwsza kosztuje około 1400zł a druga prawie 3000 zł

I czy jest sens płacić za Siemensa czy Electrolux jet równie dobry a dużo tańszy?

Nawet gdyby siemens był lepszy, to przy tych różnicach w cenie :) odpowiedź jest prosta. Podobno siemens lepiej steruje mocą (tak twierdzą w siemensie) :)

Tez sie zastanawialam nad wyborem simens kontra electrolux i ze wzgledow finansowych zdecydowalam sie na electroluxa wprawdzie nie ten model... ale ja jestem bardzo zadowolona, plyta jest super, nie brzeczy, nie halasuje, fajnie sie nia steruje, pola booster rewelka ja nie zaluje zakupu.

Natomiast suksilam sie na lodowke simens i zmywarke i czuje pewne rozczarowanie bo nie widze w nich takich walorow za ktore trzeba by bylo placic tyle wiecej kasy.

Moja stara zmywarka zanussi w niczym nie ustepowala simensowi.(mam na mysli oczywiscie jakosc zmywania :wink: obie garnkow nie domywaja :lol: )

Czyli porządna płyta o szerokości ok 80cm, im więcej tym lepiej, żeby nie buczała miała bajery, ale jedynie te przydatne (pojęcia nie mam jakie) i żeby nie miała stalowej ramki.

mam 80-tke: TEKA GKST80i4PROFI

Jak dla mnie ok. Ma 4 pola, nie buczy, ma blokade przed dziecmi, tajmer. Nie ma stalowej ramki.

Tak wygląda w realu:

http://lh4.ggpht.com/_8Plan52eFtk/StxKQNo3LnI/AAAAAAAABUc/bSBUTHQCwws/s640/3kuchniap%C5%82ayta.JPG

aneta-we jakiej grubości masz blat i czy tak zamontowana płyta nie przeszkadza Ci w użytkowaniu szuflad? chce zamontować płytę 77 cm nad szafka 60-tką z piekarnikiem teoretycznie mieści sie w blacie tylko zastanawiam się jak to wygląda w użytkowaniu np z szufladami pod spodem.

WItam

Również stoję przed zakupem płyty indukcyjnej Mam na oku dwie w sumie jedengo producenta whirpool ACM 702 NE lub ACM 703 BA. Powiedzcie którą wziąść jakie różnice mają?? bo na stronie producenta wynika że ta 702 lepsza choć jest to troche ciekawe

Pozdr

Każdy tu wymienia zadowalające dla siebie marki, jednakże czy wiecie że większość AGD produkuje jedna firma ? A tylko logo się zmienia ???

Oczywiście w tych droższych ( choć to średnia półka ) modelach wykonanie niektórych elementów jest znacznie lepsze i trwalsze. Jest tak np w grupie BOSCH i SIEMENS.

Oczywiście są oznaczenia znacznie droższe jak np MIELE czy SMEG ale to już raczej dla gadżeciarza półka.

Tak na prawdę każdy produkt AGD ma dwa, a nawet i więcej lat gwarancji więc teoretycznie powinien sprawować się dobrze.

Ja dla przykładu podam że np Amica ( w tym wypadku piekarnik ) moich rodziców miał 2 lata gwarancji po 2 i pół roku zaczął się psuć na wszystkie możliwe sposoby. Także na produkt oznaczony marką AMICA radze uważać choć nie jest to nagminne ale czasem warto dołożyć, aby użytkowanie było łatwe i przyjemne, a przede wszystkim oszczędne !

Więcej o tym:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,124,54863994,54870671,Re_Plyta_indukcyjna_czy_ceramiczna_.html

WItam

Również stoję przed zakupem płyty indukcyjnej Mam na oku dwie w sumie jedengo producenta whirpool ACM 702 NE lub ACM 703 BA. Powiedzcie którą wziąść jakie różnice mają?? bo na stronie producenta wynika że ta 702 lepsza choć jest to troche ciekawe

Pozdr

Jak by nie patrzeć 703 jest lepsza. :) ma większe pola 2x21cm i 2x14,5 no i buster dla wszystkich pól. A 702 ma pola 2x14,5 1x21i 1x18 i buster dla jednego pola

Każdy tu wymienia zadowalające dla siebie marki, jednakże czy wiecie że większość AGD produkuje jedna firma ? A tylko logo się zmienia ???

Oczywiście w tych droższych ( choć to średnia półka ) modelach wykonanie niektórych elementów jest znacznie lepsze i trwalsze. Jest tak np w grupie BOSCH i SIEMENS.

Oczywiście są oznaczenia znacznie droższe jak np MIELE czy SMEG ale to już raczej dla gadżeciarza półka.

Tak na prawdę każdy produkt AGD ma dwa, a nawet i więcej lat gwarancji więc teoretycznie powinien sprawować się dobrze.

Ja dla przykładu podam że np Amica ( w tym wypadku piekarnik ) moich rodziców miał 2 lata gwarancji po 2 i pół roku zaczął się psuć na wszystkie możliwe sposoby. Także na produkt oznaczony marką AMICA radze uważać choć nie jest to nagminne ale czasem warto dołożyć, aby użytkowanie było łatwe i przyjemne, a przede wszystkim oszczędne !

Więcej o tym:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,124,54863994,54870671,Re_Plyta_indukcyjna_czy_ceramiczna_.html

Na podstawie jednego piekrnika wyrabiasz sobie zdanie o marce? A co do lepszej jakości to ok ale co mają powiedzieć osoby które zaiwestowały grube pieniądze w sprzęt bsh(bosch siemens holding) i po takim okresie czasu jak podałeś przy piekarniku amiki też się im sprzęt popsuł? Szkoda pisać....

Czyli porządna płyta o szerokości ok 80cm, im więcej tym lepiej, żeby nie buczała miała bajery, ale jedynie te przydatne (pojęcia nie mam jakie) i żeby nie miała stalowej ramki.

Jak dla mnie ok. Ma 4 pola, nie buczy, ma blokade przed dziecmi, tajmer. Nie ma stalowej ramki.

aneta-we jakiej grubości masz blat i czy tak zamontowana płyta nie przeszkadza Ci w użytkowaniu szuflad? chce zamontować płytę 77 cm nad szafka 60-tką z piekarnikiem teoretycznie mieści sie w blacie tylko zastanawiam się jak to wygląda w użytkowaniu np z szufladami pod spodem.

przepraszam, nie widziałam Twojego posta.

Nie wiem jaką grubośc ma blat (moge zmierzyc, tak "na oko" 3-4 cm)ale nic nie przeszkadza w otwieraniu szuflad, w uzytkowaniu ich.

W jednej pod płytą mam sztucce, w drugiej deski kuchenne, tace.

Sama płyta nie jest na tyle gruba, żeby mogła przeszkadzac. Dośc duzy, gruby jest kabel zasilający ale on jest prowadzony za szufladami.

przepraszam, nie widziałam Twojego posta.

Nie wiem jaką grubośc ma blat (moge zmierzyc, tak "na oko" 3-4 cm)ale nic nie przeszkadza w otwieraniu szuflad, w uzytkowaniu ich.

W jednej pod płytą mam sztucce, w drugiej deski kuchenne, tace.

Sama płyta nie jest na tyle gruba, żeby mogła przeszkadzac. Dośc duzy, gruby jest kabel zasilający ale on jest prowadzony za szufladami.

wielkie dzięki, skoro nie ma z tym problemu płyta będzie nad piekarnikiem jak zakładał plan ;)

pozdrawiam

Na podstawie jednego piekrnika wyrabiasz sobie zdanie o marce? A co do lepszej jakości to ok ale co mają powiedzieć osoby które zaiwestowały grube pieniądze w sprzęt bsh(bosch siemens holding) i po takim okresie czasu jak podałeś przy piekarniku amiki też się im sprzęt popsuł? Szkoda pisać....

To jest jeden z przykładów - nie montujemy tych sprzętów od dziś !

Ogół opinii jest taki jaki napisałem.

Znamy opinie klientów, z resztą sami przekonaliśmy się o ich działaniu...

Tak. Tylko weź pod uwagę ceny. A co do piekarników amiki to słyszałem mnóstwo pozytywnych opinii. A to że są słabiej wykonane to prawda. I tyle. Wszystko to kwestia ceny, potrzeb, jakości.wyglądu, itd..... W liczniku to co dostajemy a w mianowniku cena i tyle. Ważne jest żebyśmy wiedzieli co kupujemy.