Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja Samsung CTN 364N006 taką ma, ale póki nie dowiem się dlaczego źle działa, to jej nie polecę. W zasadzie wklejam bardziej po to, żeby Ci nie przyszło do głowy ją kupić mimo, że ładna :/

http://images.sklepy24.pl/42747222/23642/large/plyta-indukcyjna-samsung-ctn-364n006.jpg

Dzisiaj dzwonię do serwisu i podzielę się potem informacją odnośnie przyczyny "fiksowania" mojej płyty, o którym pisałam tu wcześniej. Dużo osób z forum sugerowało złe podłączenie, ale coś mi się wydaje, że to jednak nie będzie to, bo tajemniczo zniknęła z większości sklepów, a sporo osób, które ją ma narzeka na dokładnie te same problemy (wszyscy mają źle podłączoną?).

Uprzedzam, że koszt wymiany szyby w tej płycie jest niestety bardzo wysoki (osobiście sobie ją rozwaliłam). Na szczęście koszt wymiany pokrywa firma ubezpieczeniowa. W przeciwnym wypadku wolałabym wymienić płytę na nową.

Witam, przymierzam się do zakupu pierwszej płyty indukcyjnej.

Ze względu na fakt, że nieraz używam podłużnych garnków (brytfanek), to chyba zdecyduję się na model,

który posiada po jednej stronie większą strefę, którą można podzielić na pół i w razie potrzeby używać połowy tej strefy.

Macie takie płyty? Czy być może jest to niepraktyczne i lepiej zainwestować w standard = 4 pola?

Póki co znalazłem taką:

Whirlpool ACM848BA

http://www.whirlpool.pl/p%C5%82yta-indukcyjna-%5BACM-816_BA%5D-601374/855781601000/

co myślicie?

I prośba na przyszłość, jeśli piszecie o swoich płytach, to podawajcie proszę nazwę producenta i model.

Pozdrawiam:)

• 3 weeks później...
Jak w temacie. Mam zamiar nabyć ten ciekawy przedmiot. Znalazłem taką aukcję: http://allegro.pl/kuchenka-indukcyjna-plyta-mia-3600-w-podwojna-i4699230289.html Pytanie do osób które się orientują, czy w ogóle warto zależy mi na szybkim czasie gotowania - jednak slyszałem że garnki są dosyć kosztowne. Czy ta płyta to jakby przenośny kuchenka ? Odpalam i mogę grzać jak na normalnej ? Będę wdzięczny za każdą wypowiedź.

Ja bym na Twoim miejscu nie kupowała sprzętów firmy, o której nikt nigdy nie słyszał...

Tu sie zgodzę, kto wie co to za firma i jakiej jakości sprzęt robi. Lepiej nie ryzykować. O powszechnie znanych produkcetach AGD też dużo można mówić złych rzeczy, no ale jednak są znani, więc łatwo też zrobić rozeznanie w opiniach użytkowników.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam Was

Zakupiłem polecaną tutaj przez Was płytę Electrolux EHH4650FK. Płyta jest podłączona pod 2 fazy. Problem polega na tym, że płyta nie grzeje. Tzn. normalnie pracuje, nie wyświetla żadnego błędu, ale woda (0,5l) po 5 minutach nawet nie zrobiła się letnia (w trybie P). Jedynie co to jak jest włączone pole to słychać takie metaliczne cykanie (używamy garnków Ikea 365+). Czy trzeba wzywać serwis czy raczej jest coś źle podłączone (choć elektryk zarzeka się że wszystko jest OK)?

Ja gotuję m.in. na tym zestawie:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90207402/

opis:

Dno tworzy jedna warstwa aluminium znajdująca się pomiędzy dwiema warstwami ze stali nierdzewnej, dzięki czemu ciepło rozchodzi się równomiernie a ryzyko przypalenia i przywierania jest ograniczone.

i idzie bez problemu.

• 2 weeks później...

Czy płyty Electroluxa na 7,2 kW (m.in. EHH46540FK) da sie podlaczyc pod 1 faze?

Mam aktualnie w kuchni osobny obwód pod kuchenke z zabezpieczeniem 20A i przewodami 3x2,5mm2 lecz wiem, że jest t zbyt mało na taka moc. Jednak czy do czasu modernizacji instalacji jest mozliwe podlaczenie na jednej fazie przy ograniczonej mocy? Czy płyta ma mozliwości ograniczenia?