Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

N..sęk w tym, że w opisie jest wzmianka "Pola grzewcze: 2 wolne strefy indukcyjne " - ktoś z was może mi wyjaśnić co to znaczy?

Pierwszy raz rozglądam się za indukcją i zwyczajnie nie wiem czy to ma jakieś większe znaczenie, czy jest ok?

Model: Whirlpool ACM 828 BA

chodzi o to, ze na tych polach mozesz postawic brytfane, a obok tez brytfane badz 2, 3 mniejsze garnki.. (funkcja felxi cook )

Pola maja to do siebie, ze "rozpoznaja" postawiony garnek.

Poczytaj na ceneo raz jeszcze opis tej indukcji..

na google znalazlam taki oto obrazek

http://www.idealhomeshowchristmas.co.uk/images/2014/10/ACM-828-with-Flexi-Zone.jpg

jak i filmik na yt

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

chodzi o to, ze na tych polach mozesz postawic brytfane, a obok tez brytfane badz 2, 3 mniejsze garnki.. (funkcja felxi cook )

Pola maja to do siebie, ze "rozpoznaja" postawiony garnek.

aaa super! Dzięki za wyjaśnienie, normalnie szukałam tej informacji cały czas i nie mogłam znaleźć, przez co stałam zupełnie z kupnem,

to teraz już wiem czym się kierować i jednak w Euro zdecyduję sie w takim razie na jakaś z większą ilością tych pól indukcyjnych, bo tak jak pokazujesz na tym zdjęciu wyżej to przy małych garnkach, których sporo używam miałoby to dla mnie mega znaczenie. A na raty bez procentów to można trochę droższą

Piękne dzięki!

I tu się zgodzę - z takich dyskusji rzadko kiedy wynikają jakieś konkretne wnioski. Najlepiej zrobisz, jak przejdziesz się po sklepach. Idź do jakiegoś RTV Euro AGD albo innego i tam zobacz co w ogóle można w tej chwili znaleźć w ofertach. Gdybym ja sama miała coś takiego kupić, szukałabym prostych sprzętów, bez żadnych udziwnień. I tak rzadko kiedy się z tego korzysta.

warto porownywac parametry danych sprzetow, czytac wystawione opinie np na ceneo...

ja bralam pod uwage firme, zastosowane technologie i ilosc pol grzejnych..

obecnie korzystam z 4palnikowej 60cm indukcji i jak postawie duza patelnie i duzy garnek to mam malo miejsca na te mniejsze...dlatego do "domu" kupilam indukcje na szer 80cm:)

• 3 weeks później...
Ja zakupiłem płytę indukcyjną Kernau. Chodzi bardzo fajnie i ma przydatne funkcje np. Keep Warm, która automatycznie utrzymuje temperaturę co zapobiega kipieniu. Z indukcyjną kuchnią jest też mniej korowodu bo dużo łatwiej utrzymuje się ją w czystości. Jednak wybór już jest indywidualną rzeczą, na pewno trzeba zweryfikować swoje potrzeby i dobrać pod nie odpowiedni rodzaj kuchenki.

Witam, właśnie wybieramy z narzeczoną płytę indukcyjną i okazało się to nieco trudniejsze niż myśleliśmy. Problem polega na tym, że od samego początku wyobrażaliśmy sobie w naszej kuchni płytę indukcyjną, w której podświetlenie ma kolor niebieski. Z racji tego, że większość sprzętów Samsunga ma takie właśnie podświetlenie (lodówki, kuchenki, mikrofale, zmywarki), sądziliśmy, że wystarczy wybrać indukcję od tego producenta. Okazało się jednak, że jest to błędne założenie, ponieważ płyty Samsunga mają podświetlenie czerwone. Zaczęliśmy się zatem rozglądać za inną płytą, ale niestety nie udało się niczego znaleźć. Z racji tego, że informacja o kolorze podświetlenie nie jest zwykle podawana w Internecie zaczęliśmy dzwonić do producentów. Dotychczas rozmawialiśmy z Samsungiem, Elektorluxem, Amicą, Solgazem i Boshem i każdy z tych producentów zapewniał, że nie ma w ofercie takiej płyty. Chciałbym prosić forumowiczów o pomoc w tej kwestii. Czy ktoś posiada płytę indukcyjną, w której podświetlenie ma kolor niebieski? Byłbym wdzięczny za podanie producenta i modelu, żebym mógł sprawdzić pozostałe informacje o tym sprzęcie. Bardzo przydałyby się również uwagi, jeżeli ktoś taki sprzęt posiada, ponieważ oczywiście nie wybrałbym słabego sprzętu tylko ze względu na kolor podświetlenia.

Wiem, że problem ten może się wydawać błahy, ale oboje z narzeczoną mamy takie charaktery, że przeszkadzają nam drobnostki. Całą resztę sprzętu mamy już wybraną i wszędzie podświetlenie ma kolor niebieski, a jedynie z płytą jest kłopot.

• 3 weeks później...

Witam,

potrzebuję pomocy w wyborze płyty indukcyjnej. Przejrzałam mnóstwo ofert, przeczytałam prawie cały wątek forum i mnóstwo innych opinii i dalej nie wiem co wybrać. Może mam zbyt duże wymagania? potrzebuję płytę cichą, z funkcją rozpoznawania wielkości garnka, wykrywaniem obecnosci naczynia, funkcją booster i łaczonymi polami(pod brytfankę), oszczędzającą zużycie energii. Dobrze gdyby jeszcze miała programowanie czasu gotowania. Płyta o szerokości 58-60cm. I to wszystko do 1500 zł. Czy to wogóle możliwe? Co polecacie? Bardzo proszę o pomoc :)

Witam wszystkich jeszcze raz :)

pobiegałam dziś po sklepach i oto płyty które przypadły mi do gustu SAMSUNG NZ64H57477K , ELECTROLUX EHI 6540FHK , WHIRLPOOL ACM 829/NE . Mając te 3 modele na uwadze czym się kierować? wyglądem? czy może któras z nich ma fajniejsze parametry? którą wybrać? proszę pomóżcie mi się z tym uporać.

Witam wszystkich jeszcze raz :)

pobiegałam dziś po sklepach i oto płyty które przypadły mi do gustu SAMSUNG NZ64H57477K , ELECTROLUX EHI 6540FHK , WHIRLPOOL ACM 829/NE . Mając te 3 modele na uwadze czym się kierować? wyglądem? czy może któras z nich ma fajniejsze parametry? którą wybrać? proszę pomóżcie mi się z tym uporać.

Poczytaj o parametrach i wybierz te, jakie Tobie najbardziej odpowiadaja :)

Poczytaj o parametrach i wybierz te, jakie Tobie najbardziej odpowiadaja :)

no tak...... przeglądam te parametry i w modelu WHIRLPOOL ACM 829/NE podoba mi się samoczynne przełączanie się płyty na niższy poziom grzania (myślę ze to chodzi o system przeciwwykipieniowy) a jednocześnie nie wiem czy funkcja „Power Management” to to samo czy booster? czy pola grzejne o mocy 1800 W nie są gorsze niż w Electroluxie o wyższej mocy i bardziej zróżnicowane ........ Naprawde cięzko mi się zdecydować bo dla mnie to jest ciemna magia......

• 4 weeks później...
Byłem dzis w sklepie i pan mi polecał http://www.beko.pl/produkt/420/hii_64400_at az sam się dziwiłem cena kusząca nie ma za dużo baierów tylko ma 7,2 kw mam siłę wyprowadzoną w domu pod indukcję ale bezpiecznik C20 i zabezpieczenie przyłącza ma też 20 czy nie będą wyskakiwać bezpieczniki ?? wiem że z tej siły jedna żyła jest wykorzystana na gniazdka w salonie czyli mam wolne 2 fazy mozna tak podłączyć na 2 fazy indukcję ?? może polecacie inną płyte ??

Mam electroluxa - i nie polecam sprzętu tej firmy, gdyż mają bardzo nierzetelny serwis ; płytę miałam na gwarancji, a nie uznano mi reklamacji, kiedy zgłosiłam uszkodzenie płyty. Serwis uznał,że wina za uszkodzenie leży po mojej stronie mimo,że nie umiał wytłumaczyć na czym miał polegać mój błąd . Dlatego przestrzegam ...

• 2 weeks później...

Brat miał problem z pralką Electroluxa i nie było kłopotów. Ja mam szczęście, że mnie się sprzęty nie psują lub serwis bez problemu respektuje gwarancje

Jedyne doświadczenie z odmową mam w przypadku myszki do komputera. I stąd wiem, że odmowa musi być uzasadniona na piśmie. W moim przypadku była dołączone również wydruki zdjęć. Uzasadnienie musi być, więc serwis musiał wytłumaczyć odmowę. Jeżeli faktycznie nie było, to najpierw poproś o szczegóły, a jeżeli ich nie będzie to są organizacje konsumenckie, które pomogą.

Co sądzicie o polach łączonych ?? chodzi mi o model http://www.beko.pl/produkt/629/hii_68600_ptx czy praktyczne jest takie rozwiązanie i warto wydać wiecej kasy ??czy model niższy http://www.beko.pl/produkt/1002/hii_64505_fht tez jest dobry i jako ze indukcję będę miał pierwszy raz w zyciu nie bede mógł wykorzystać tych 8 pól ??

Gość Konto usunięte_1*
Byłem dzis w sklepie i pan mi polecał http://www.beko.pl/produkt/420/hii_64400_at az sam się dziwiłem cena kusząca nie ma za dużo baierów tylko ma 7,2 kw mam siłę wyprowadzoną w domu pod indukcję ale bezpiecznik C20 i zabezpieczenie przyłącza ma też 20 czy nie będą wyskakiwać bezpieczniki ?? wiem że z tej siły jedna żyła jest wykorzystana na gniazdka w salonie czyli mam wolne 2 fazy mozna tak podłączyć na 2 fazy indukcję ?? może polecacie inną płyte ??

tak jak najbardziej bo podłaczając 2 fazy otrzymujesz 400V i twoje zabezpieczenie wystarczy bo na każdej z tych 2 faz co podłączysz powinno być zabezpieczenie 16 amper