Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Firewall, szpara byłaby konieczna, ale jakieś wypełnienie elastycznym materiałem, silikonem? Widziałam takie rozwiązanie w kamieniu i tam też jest szpara i też jest wypełniona silikonem.

 

Kamień nie pracuje rozszerza się i kurczy jak drewno szpara musiałaby być naprawdę spora.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bejaro, Firewal, dziękuję, rozjaśniliście mi problem. Tak, Elfir, płyty do zlicowania z blatem wymagają*specjalnego wykończenia krawędzi, bez ramki i bez szlifu. Wybór takich modeli na naszym rynku jest bardzo ograniczony, ale rozjaśniliście mi właśnie przyczynę: blat musi być z kamienia.

 

Na pewno efekt zlicowania zasługuje na uznanie (mniejsze ryzyko obtłuczenia krawędzi płyty i utrzymanie w czystości). Ale ja ze względu na rozmiar wyspy muszę*zastosować lżejszy od*kamiennego blat (nie mam fundamentu pod wyspę), więc blat zostaje drewniany, a z żalem żegnam koncepcję zlicowanej płyty, skoro nie można pożenić tych rozwiązań.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Szukamy sprzętu agd do kuchni pod zabudowę. Po przeczytaniu kilkunastu stron forum trochę boimy się wybrać coś samemu nie mając o tym zielonego pojęcia :)

Spodobała się Nam taka płytka :

Bosch PIE611F17E

Może ktoś z forum posiada taką płytę bądź inną tej marki i może polecić ?

Edytowane przez kasiaitomek90
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To temat o płytach indukcyjnych, a nie o lodówkach ;) Co do tematu moim zdaniem płyty indukcyjne to rewelacja w kuchni. Miałam wiele lat gazową, potem ceramiczną, ale indukcja to cos co mnie zaskakuje za każdym razem. Mamy Electroluxa z kilkoma bajerami takimi jak mostek łaczący dwa miejsca grzejne, booster, ustawianie czasu dla poszczególnych miejsc grzewczych i kilka innych. Moja mama na początku nie mogła sie odnaleźć i uwierzyć jak szybko np gotuje sie woda, albo jak można podgrzać rzeczy bez przypalenia.

 

Tak, przy okazji Electroluxa i płyt indukcyjnych - widziałem rozwiązanie pośrednie, czyli kuchenkę indukcyjną zawierającą również dwa palniki gazowe. Wolę indukcję, ale być może dla osób nie w pełni przekonanych do tego typu rozwiązań, coś pośredniego to dobra alternatywa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 weeks później...
Kurde jest taki wybór w tych płytach że już sam nie wiem co wybrać. Chyba się jednak zdecyduje na tego elektroluxa http://www.ceneo.pl/16632206#tab=spec co myślicie. Opinie ma całkiem fajne a i cenowo przyzwoita.

 

Mamy tę płytę od listopada. Nie narzekam. Szybkowar z Tchibo ma mocy 9 troszkę brzęczy, na 8 już nic nie słychać. Pozostałe garnki cichutkie.:rolleyes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Konto usunięte_1*
ja mam amika ale tą z niemiecką szybą w górnym lewym rogu pisze made in germany bo nie wszystkie to mają , żona zachwycona , zawsze gotowała na gazie , a do tego indukcja w użytkowaniu jest tańsza niż gaz
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem, czy mam niemiecką - kupiliśmy najtańszą możliwą (akurat trafiła się Amica) z prostym sterowaniem i jednym polem booster, na zasadzie: jeśli nam nie podejdzie, to kupimy gazową. Działa już rok, w życiu nie wrócę do gazowej, jeśli nie będę musiała. Gotowanie - bajka, czyszczenie - bajka, rachunki... ;-)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Proszę o opinię, czy ktoś ma? użytkuje??? do tej pory miałam ceramiczną, ale robię remont wymieniam całą kuchnię i sprzety...zielona jestem

 

Mój wybór - http://www.siemens-home.pl/lista-produktow/gotowanie-i-pieczenie/plyty-grzewcze/plyty-indukcyjne/EH651FN17E?breadcrumb=induction

Edytowane przez Teska
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Polecam płytę z IKEI , jest dość szeroka, ma niestandardowo wymiar, więc zmieszczą się na niej duże garnki, a i cenowo za tę jakość wykonania jest oko. 1999 zł. Jest warta uwagi bo sprzęty z IKEI mają 5 lat darmowej gwarancji i są robione przez electroluxa lub whirpoola.

Pozdrawiam

 

 

 

No i stało się ;-) Stoję przed wyborem sprzętu AGD. Do tej pory wogóle nie brałam pod uwagę płyty indukcyjnej. Wydawało mi się, że są straaasznie drogie. W studiu kuchennym oświecili mnie, że ceny juz nie są tak wysokie, sprawdziłam i się miło zaskoczyłam :D . Jakiej firmy płytę polecalibyście?? Oczywiście w jakiejś w miarę rozsądnej cenie. Uznałam, że np. 3500 to ciut za dużo, skoro Amica, Mastercook, Elektrolux, byłby już dostępny w cenie ok. 2 tys zł., Teka 1800... A co myślicie o firmie Teka???
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...