Aga - Żona Facia 15.09.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Jest już temat jak optycznie podwyższyć pokój, a ja pytam się w drugą stronę, ponieważ mam wysokie pomieszczenia (2,85 cm). Jak malując pomieszczenia mozna je optycznie obniżyć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 15.09.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Mozna obniżyć np zostawiając jasny pas na ścianie przy suficie. Ale 2,85 to nie jest wysoki sufit przecież, po co obniżać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 15.09.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Optycznie obniża pomieszczenie pomalowanie sufitu ciemniejszym odcieniem niż ściany. Podobny efekt uzyskuje się dzięki deseniowi poprzecznych pasów na ścianie, ale ten zabieg również optycznie poszerza pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 15.09.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Aga to nie jest wysoko...nie obniżaj, nawet optycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 15.09.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Aga to nie jest wysoko...nie obniżaj, nawet optycznie Podpisuję się obiema rencyma! Przyzwyczaisz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 16.09.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Aga to nie jest wysoko...nie obniżaj, nawet optycznie Podpisuję się obiema rencyma! Przyzwyczaisz się A moze problem nie tkwi w wysokosci ale w proporcjach pomieszczenia, stad proba "obniżenia" wnetrza ? Milosnicy dużych przestrzeni nie powinni byc az tak krytyczni. 2, 85 wysokosci przy np ok 18m2 lub mniej, to troche dziwne uczucie, zwlaszcza przy niektorych sposobach zagospodarowania przestrzeni. Nie warto sie wiec przyzwyczajac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.09.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 ...2, 85 wysokosci przy np ok 18m2 lub mniej, to troche dziwne uczucie... Ale za to więcej świeżego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 17.09.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 ...2, 85 wysokosci przy np ok 18m2 lub mniej, to troche dziwne uczucie... Ale za to więcej świeżego powietrza Czy swieżego nie wiem, ale wiecej - fakt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 17.09.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Aga to nie jest wysoko...nie obniżaj, nawet optycznie Podpisuję się obiema rencyma! Przyzwyczaisz się A moze problem nie tkwi w wysokosci ale w proporcjach pomieszczenia, stad proba "obniżenia" wnetrza ? Milosnicy dużych przestrzeni nie powinni byc az tak krytyczni. 2, 85 wysokosci przy np ok 18m2 lub mniej, to troche dziwne uczucie, zwlaszcza przy niektorych sposobach zagospodarowania przestrzeni. Nie warto sie wiec przyzwyczajac W sytuacji, gdy wysokość pomieszczeń w domu wynosi 2,85, to pomieszczenia nie mogą być mniejsze, niż 20 m.kw.? Jest to raczej awykonalne chyba, że należy zróżnicować wysokość pomieszczeń, w zależności od powierzchni albo nie robić w niewielkich domach tak wysokich pomieszczeń............ Wojtek, napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 17.09.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Wojtek, napisz coś więcej. OK! Bardzo Cię lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 17.09.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Wojtek, napisz coś więcej. OK! Bardzo Cię lubię. Czyt. "nie chce mi się pisac, bo to temat rzeka, bo nie mam czasu, ochoty, weny, potrzeby........." Wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 17.09.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Wojtek, napisz coś więcej. OK! Bardzo Cię lubię. Czyt. "nie chce mi się pisac, bo to temat rzeka, bo nie mam czasu, ochoty, weny, potrzeby........." Wszystko jasne Jeszcze bardziej Cię lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 17.09.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Też mam 2,80 i nie zamierzam nic zmieniać poza malutką łazieneczką 1,3x2,3 gdzie mam zamiar pomalowac sufit na trochę ciemniejszy kolor niż ściany ale ogólnie uważam ,że ta wysokość jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 17.09.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Wojtek, napisz coś więcej. OK! Bardzo Cię lubię. Czyt. "nie chce mi się pisac, bo to temat rzeka, bo nie mam czasu, ochoty, weny, potrzeby........." Wszystko jasne Jeszcze bardziej Cię lubię. tośmy sobie pogadali Zważywszy na Twoją sympatię do mnie i moją do Ciebie, wziąwszy pod uwagę wysyłane pozytywne fluidy, moje do Ciebie i Twoje do mnie, jak również pamiętając o wzajemnej atencji, ośmielam się ponownie prosić o parę słów na temat optymalnej wysokości pomieszczeń. Będę budować się ponownie, więc problem jest dla mnie istotny. czekam więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.09.2007 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Zrozumiałam o tej wysokości Macie racje nic nie będę zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 17.09.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Ojej-Aga nam wyszło 3m i ani mi w głowie skracać-w bloku mamy 2,50 i ...klaustrofobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 17.09.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Najprościej to sufit pomalować ciemniejszą farbą i ewentualnie zejść tym kolorem tyle ile chcesz mniej więcej obniżyć na ściany.Ale czy to warto?Może w sypialni jak pomieszczenie jest małe, to nabierze trochę przytulności.Wysokość 2,85 jest o.k., tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts