yokasta 09.02.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Kasiu, domyslam sie co autor mial na mysli, ale nie powinno to tak wygladac. Koniecznie poprawiaj i sie nie przejmuj . Na zdjeciu skrajnie po prawej stronie zobacz, jak to wygladalo u mnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 09.02.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Dzięki dziewczyny za rady i zdjęcie. Bo cały dzień wczoraj i dzisiaj zepsuty przez to mam. Dekorów około 10 szt położonych, ale cóż, jak się nie uda oderwać bez uszczerbku, to domówię jeszcze kilka szt, bo mieliśmy wyliczone tylko z lekkim zapasem, więc jakby co ... to braknie, ale wolę domówić niż miałoby tak zostać. No trzebaby chyba stać cały dzień i pilnować wszystkiego. Marimag rozbawiłaś mnie. Wiesz, sama nie wiedziałam co mam sobie z tą dziurą(dziurami w sumie bo pomiędzy wszystkimi dekorami takie są) zrobić, ale teraz mi wpadł pomysł - bratki sobie tam posadzę. Będę miała niepowtarzalną łazienkę . Meliskę na noc wypij i już się nie nerwuj, bo będę wyrzuty sumienia mieć. Wogóle to Pan kafelkowy jest bardzo miłym i grzecznym człowiekiem, i wolałabym nie musieć mu zwracać uwagi, bo serca też do tego nie mam, ale nie ma wyjścia. Pan kładąc te dekory najwyraźniej był już głodny i myślał chyba o plackach. Odetchnę z ulgą jak to wszystko się skończy. Yokasta, dzięki za zdjęcie. Widzę że Twój dekor zupełnie przylega do ściany więc jednak się da. Ja już myślałam żeby go trochę skrzywić górną krawędzią, nie byłoby to jakoś widoczne i nie byłoby przerwy między ścianą a dekorem. Ale wydaje mi się że on resztę płytek przykleił chyba też większą ilością kleju niż Twoje są. Z tego wynika że albo mnie nie lubi i chciał mi pomniejszyć łazienkę , albo mnie lubi i nie chciał żeby mi płytki odpadły . Dobra, idę spać bo już bredzę. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.02.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Mój glazurnik na pewno nie chciał, żeby płytki odpadły bo to mój tato . Sama też kleiłam, jest tak "akurat" kleju, to stosunkowo małe płytki jednak. Poprawiaj i się nie stresuj, szkoda takimi pierdołami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.02.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Kasiu, bratki ? Toż to taki wawóz, ze nic nie będzie równie pieknie konweniowało z dekorkami, jak angielski zywopłot z bukszpanów. W chude lata, mozesz posiac zboże, a na wielkanoc rzeżuchę Pan może i miły, ale za dużo mysli. Filozof Ci sie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CARe 13.02.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 (edytowane) Kolekcja Metro: http://i.imgur.com/UyuhSE4.jpg http://i.imgur.com/la4vyEf.jpg Wymiar 20x59,2http://i.imgur.com/t7aehTY.jpg Wymiar 10x59,2http://i.imgur.com/KNRWaCD.jpg Edytowane 13 Lutego 2014 przez CARe*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia480 14.02.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Witam, mam ok 8m takich plytek to sprzedania, prosze o kontakt jesli ktos bedzie zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batoniks 14.02.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 ja do górnej łaźni kupowałam prostokątne Rako w ciemno przez internet ale moje są duże 20x50. i też mam ułożone "w cegiełkę" to były jednyne sensowne matowe białe płytki dostepne gdziekolwiek. Piękne! Czy można wiedzieć jak się nazywają te płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 16.02.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Piękne! Czy można wiedzieć jak się nazywają te płytki? troszkę skłamałam co do wymiarów, musiało mi się coś pomylić jak pisałam, one są 20x40 cm, są to płytki Rako obiektowe z serii Color One i kupowałam je z tej strony http://www.plytki123.pl/index.php/plytki-jednokolorowe-color-one-sciana-c-149_150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batoniks 17.02.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 troszkę skłamałam co do wymiarów, musiało mi się coś pomylić jak pisałam, one są 20x40 cm, są to płytki Rako obiektowe z serii Color One i kupowałam je z tej strony http://www.plytki123.pl/index.php/plytki-jednokolorowe-color-one-sciana-c-149_150 A jak one jakościowo,bo mąż ma wątpliwości.Bardzo mi się podobają,też szukam do łazienki matowej dużej cegiełki,a u ciebie wygląda pięknie. P.S Widzę,że u nas ten sam kod pocztowy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 17.02.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 jeśli chodzi o prostość i trzymanie wymiarów to pan kafelkarz nie miał zastrzeżeń, dobrze się cieły i w ogóle. Jak dużą płytkę to nie było się do czego przyczepić. Natomiast moje sokole oko wyłpało kilka płytek z małymi wadami, jakies małe wgłębienie wielkości łebka od szpilki , mała wypukła kropka ale jakichś ewidentnych rzucających się w oczy skaz nie wyłapałam a te małe mi zupełnie nie przeszkadzały, wiekszość była widoczna z bardzo bliska i pod określonym kątem więc się nimi nie przejmowałam. Zapewne pewna liczba skaz jest dozowlona, i wszystko jest w zgodzie z jakimiś normami jakości. Dla mnie najważniejsza była ich wielkość i mat, a mat jest bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamjakta 19.02.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Hej, Czytam właśnie Wasze rozterki cegiełkowe Ja zdecydowałam się na nowe cegiełki z firmy Paradyż o nazwie Tamoe. Są śliczne, mocno frezowane i do tego w różnych kolorach i rozmiarach. Ktoś pytał o bardziej podłużną cegiełkę. Paradyż też ma taką podłużną w rozmiarze 10x30cm! Tutaj można zobaczyć kolekcję: http://jakdwiekroplewody.pl/biala-szkliwiona-cegielka/ Płyteczki były proste i szkliwo było ładnie wylane - żadnych zastrzeżeń. Naprawdę polecam! jak moja łazienka będzie skończona to pokażę fotki Pozdrawiam wszystkich miłośników cegiełki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 28.02.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 WitamCzy ktoś może mi doradzić białą fugę do mugatów? Kupiliśmy mapei i właśnie fachowiec ją wyskrobuje, bo jest sporo ciemniejsza od płytek. Bardzo proszę - dajcie namiary na bielszy odcień bieli - czas nagli. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenna 28.02.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Stegu ma w swojej ofercie takie cegiełki - tu są przykłądy jak wygląda taka ich cegła na ścianie. Aczkolwiek nie jestem pewna czy nadają się do łazienki.To już musisz sprawdzić na stronie producenta.http://galeria-wnetrz.pl/wnetrza-inspiracje/80-cegla-na-sciane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krcb 01.03.2014 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Co myślicie o płytkach przypominających kafle w nowoczesnej kuchni?Pasują? Wrzucam kilka połączeń tych płytek z kuchnią nowoczesną. Do tych angielskich pasują idealnie ale do nowoczesnych też całkiem całkiem. Wydaje mi się, że takie pyłki nieco ocieplają dość zimny nowoczesny styl...ale może to się jednak gryzie co myślicie? Moja kuchnia będzie najprawdopodobniej ostatecznie cała biała, lakier połysk ale chcę do tego drewnopodobny lub drewniany blat żeby właśnie ocieplić. Dodatki też będą cieplejsze - jakieś beże, brudny róż, wiklinowe koszyki...beżowe zasłonki i chcę mieć pomiędzy szafkami czarną szynę z IKEA do wieszania ziół itp...karnisze też będą prawdopodobnie czarne metalowe...a i jeszcze jedno czy do takich płytek pasuje niezabudowana lodówka? Bo mi się tak średnio podoba zabudowana lodówka....taka szafa się z tego robi...i wolę mieć wolno-stojącą szarą/metalową...no wiecie na pewno o jaki kolor mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.03.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 w tym wątku były prezentowane kuchnie z cegielkami.np. uzytkowniczki efka4, muskovado, indigo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danazu 16.04.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Witam Was. Jestem tu nowa i niestety dotychczas nie znalazłam interesującej mnie informacji więc może Wy mi pomożecie. Interesuje mnie koszt położenia takiej glazury za m2. Dokładnie ja wybrałam TAMOE Paradyż. Czy możecie udzielić mi takiej informacji? Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar.sz 09.05.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Mam pytanie. Orientujecie się czy można dostać w Poznaniu płytki Vives Mugat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatorek 27.05.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Nie wiem czy można w Poznaniu, ale pewnie tak . Ja mam zamiar kupić płytki w Dzierżoniowie (kontakt przez mail i tel.), a mieszkam w Wawie - różnica w cenie diametralna (oglądałam na żywo), nawet po dodaniu transportu (a i tak z Wawy musiałabym je czymś zawieźć na budowę), zostanie mi SPORO w kieszeni. Tylko, ze ja będę zamawiać Equipe Ceramicas - METRO (z wyglądu jak Mugaty - porównywałam w sklepie) ze względu na większy wybór w : 1. kolorze (kupuję szare i czerwone oraz dekory), i 2. formatach (są różne, naprawdę , 7,5 x 15, 10 x 20, 10 x 10 , 10 x 30 i inne) . Cenowo może trochę droższe, ale jakoś bardziej mi pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chodake 18.07.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Świetny pomysł na ozdobienie ścian kuchennych! Chyba sama zastanowię się nad remontem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo--anna 21.08.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam,czy te listwy wykończeniowe da się kupić poniżej 10zł za sztukę? Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez jo--anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts