ss_michal 02.05.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 witaj Kasiu, - mieliśmy z żoną i córcią okazję powiedzieć Ci wczoraj osobiście, że domek śliczny i wykończenie cudne, dla wszystkich forumowiczów - zdjęcia nie oddają rzeczywistości od początku, - wejście i szafa - w sam raz - wystarczy spokojnie taka - hol przedpokój - patrząc na moje fundamenty mam wrazenie ze to bedzie takie malutkie - ale jak byłem u Kasi to bardzo pozytywnie sie zdziwilem - jest spory i nawet szeroki, - - WC - malutkie malutkie - ale - na małe siusiu starczy - za to pomieszczenie gospodarcze wielgachne - - salon perelka, bardzo fajnie schody komponują z podłogą i resztą - kuchnia - w sam raz nawet powiedziałbym że bardzo duża i przestronna - ścianka "barek" - w fazie stanu surowego myślałem, że to nienajlepszy pomysł - ale teraz sam się nad czymś takim zastanawiam idźmy na pięterko - łazienka - no jest bardzo przestronna i ładnie wykończona - stylowa, bardzo mi się podoba - pokój gospodarzy z garderobą - przytulny - fajniutka tapeta na scianie, garderoba ładna i całikiem sporawa, - pozostałe dwa pokoje również spoko - moim zdaniem w sam raz - przynajmniej nie bedzie prolemu w zimie zeby było ciepło ogólnie domek oceniam na 5+ jejku chciałbym, żeby moj z45 również tak fajnie wyglądał aaa dzisiaj widziałem się z jednym z potencjalnych wykonawców bardzo profesjonalny - siedzielismy z polotrej godzinki nad jego wyceną i kosztorysem - na razie do przedyskutowania - teraz bedziemy sie tarogwsac jak jeszcze zdobędę jedną ofertę od innego wykonawcy, powiem tak - Kasia mowila ze za robocizne dala 15 tys ja za fundamenty w zeszlym roku dalem 10tys, a teraz pierwszy kosztorys jest na 42tys (łącznie z deskowaniem i papą) - spróbuje zejść na 30 tys (roboty nie ma wiec jak bedzie im zalezalo to na to pojdą - . - zobaczymy jaki ze mnie negocjator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.05.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Tiaaa, zwłaszcza dzieci zwłaszcza z czekoladą w garści Już nie chciałam o tym pisać Ale są gorsze rzeczy niż czekolada - mniodek, na przykład Na kremowym nie widzisz, póki się dupskiem nie przykleisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 02.05.2009 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 jejku -michał -az mi głupio od tych zachwytów Wielkie dzięki! mam nadzieje, że Wy sie szybko uwiniecie -i bedę mogła z mężulem odwiedzić Wasz Z45 w Sulejowku ! (negocjuj, negocjuj -już nie te czasy, że wykonawcy mogli fikać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ss_michal 02.05.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.05.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 jejku -michał -az mi głupio od tych zachwytów Wielkie dzięki! mam nadzieje, że Wy sie szybko uwiniecie -i bedę mogła z mężulem odwiedzić Wasz Z45 w Sulejowku ! (negocjuj, negocjuj -już nie te czasy, że wykonawcy mogli fikać ) No ładnie, do Warszawy masz za daleko, ale do Sulejówka już bliziutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 02.05.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 No ładnie, do Warszawy masz za daleko, ale do Sulejówka już bliziutko Olga -jak już sie wybiore do Sulejówka (w ktorym nigdy zresztą nie bylam) -to z noclegiem u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.05.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 No ładnie, do Warszawy masz za daleko, ale do Sulejówka już bliziutko Olga -jak już sie wybiore do Sulejówka (w ktorym nigdy zresztą nie bylam) -to z noclegiem u Ciebie Qrka, jutro zaczynam sprzątać Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 02.05.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Qrka, jutro zaczynam sprzątać Zapraszam Nie musisz się tak spieszyć -michal ma dopiero fundamenty wylane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.05.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Qrka, jutro zaczynam sprzątać Zapraszam Nie musisz się tak spieszyć -michal ma dopiero fundamenty wylane Ufff, to zdążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ss_michal 02.05.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 hehehe ale sie uśmiałem Kasiu - wracając do naszej rozmowy - zastanawiam się wciąż nad tymi zmianami ktore naniosłem - np. powiekszenie z 120/150 na 150/150 okien kuchennych (i w wc) - czy przez to wejdą mi szafki wiszące przy oknie - jakiej glebokosci Ty masz szafki? 30? 45? aa no ii my chcielibysmy miec piekarnik na wysokosci blatu czyli gdzies musielibysmy wstawic slupek - zastanawiam sie wiec nad zagospodarowaniem scianki ktora w projekcie jest pusta a na ktorej Wy chcecie miec stolik, p.s. a i jeszcze jedno- w kuchni masz podwieszany sufit? - no bo jak inaczej wentylacja w okapu pojdzie do komina? (ktory jest po drugiej stronie domu) aaa - i my chyba kominy zrobimy systemowe - namawia mnie wykonawca- ze to przeliczając przy naszych kominach wycohdzi taniej - ale nie systemy Shiedla tylko zwykle (nie pamietam nazwy) - że niby to taniej niz cegła plus murowanie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.05.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Kasiu ładnie u Ciebie Śliczny stół! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samigom 02.05.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Stół bardzo ładny. czy można prosić o jakies namiary? PS Piękna dekoracja na ścianie, gratuluje inwencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 03.05.2009 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Bardzo dziekuję wszystkim za pozytywne opnie Michal -okno bym jednak zostawiła takie jak w projekcie (ok 120cm chyba..), zawsze to kuchnia bardziej "ustawna", tym bardziej, ze oprócz szafek chcecie tam wsadzić piekarnik na drugiej scianie. Sam sobie policz: szer. kuchni to 255cm -minus szafki po 2 stronach (dolne oraz słupek z piekarnikiem mają po 60cm) -to daje tylko 135cm -więc okno 150cm Wam po prostu nie wejdzie Co do okapu -to będzie to tylko pochłaniacz a nie wyciąg -nie bedzie więc podpięty do komina (sufit nie jest podwieszany). Z kominem macie rację - my mimo, że mamy murowany jakoś tam 2-warstwowo, to i tak musieliśmy do niego "wpuszczać" rurę z nierdzewki, bo się murarz "walnął" i na wys. stropu wyszlo mu kilkucentymetrowe przesunięcie komina -na którym by się wszystkie syfy zatrzymywały samigom -stół to Paged meble seria Milano -kolor Dąb macao, ma 140cm -rozklada sie do 230cm, cena ok 2tys: http://www.pagedmeble.pl/katalog.php?mi=23&ws=&s=2&szuk=milano z okazji pięknej niedzieli -kawkę podaję : http://www.kaweo.pl/_var/gfx/c21aaa84cf89d38f88ade23963b9c15c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samigom 03.05.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Dziękuję za info i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 03.05.2009 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Własnie wróciłam z domku z dalszego ciagu sprzatania nadal końca nie widać! Mężul wieszał lampy, ja myłam drzwi i okna, powiesilismy też roletę w kuchni- zaraz idziemy kontynuować, a niektórzy to się "weekendują" na wyjazdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.05.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 kochana - kto się wyjazduje, kto się wyjazduje.... My mamy grypę żolądkową i ledwie żyjemy dziś przejeżdzałam obok Twojego domciu, i gdzyby nie masza choroba to pewnie bym się zatrzymała Cię uściskac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Oj biedna Nitu... A nie swinska przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 04.05.2009 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Oj biedna Nitu... A nie swinska przypadkiem? nie, raczej nie... pani doktor nas zbadała i zaordynowała jedynie leki nawadniające... mówiąc że to wirus grypy żołądkowej... czy rota? tego nie wie, ale żołądkowej na pewno choć musze przyznać, że pani doktor mnie jakoś nie do końca przekonała ale może dlatego, że to nie pediatra a internista był... wczoraj o 16 pediatry na dyżurze już nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 04.05.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 pieknie u Ciebie Kasiu, pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 04.05.2009 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Thanks Anju! Kasiu -trzeba bylo zajechać -uścicsęłybyśmy się na odległość a potem byś sprzatać pomogła -kibelki sa już uruchomione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts