Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kachna, to rozumiem,że dziś juz ściany beda???? rzeczywiście bez sensu by bylo bez dekorków, panowie to maja pomysły. To jeszcze pewnie trzeba go przy[ilnować,żeby płytki i dekory ułozyl we wlaściwym kierunku ;)

Pamiętasz jak u mnie zastałam drzwi wykute w inym miejscu niż miały być?? A panowie mi radzili wyjechać sobie na wakacje. Ciekawe jak ja bym ten bałagan ogarnęła po ich zmianach nieprzewidzianych....

Ja mu nie pisałam na ścianie -tylko dałam po 2 rysunki każdej ściany -jeden z PRO100 a drugi odręczny -z dokładnymi wymiarami i odległościami -myślałam że to wystarczy :roll: . Dekory układa w odpowiednią stronę (czyli kwiatem do góry :wink: ), zresztą był bardzo oburzony że śmiem mu o tym przypominać :oops: dzisiaj ułożył drugą ścianę (powoli mu idzie -bo jest sporo docinania -baterie, okno itd... Jak wróciłam z pracy ok 16-ej to już go nie było, ale zadzwonił za chwilę i pytał czy może być czy "ma przyjechać oddzierać :lol: ". Na szczęście dzisiaj już było ok!

Dzisiaj w końcu odebraliśmy drzwi natryskowe Aquaform. W pudełku prezentują się extra -zobaczymy jakie bedą w praktyce :wink:

Aniu -jak mi Fotosik przestanie strajkować ( :evil: ) to może pokażę co nieco :wink:

Teraz mam inny "zgryz" -dopóki jest malarz to chciałabym go wykorzystać do zrobienia tego wymarzonego szablonu:

http://www.szabloneria.pl/galerie/s/szablon-flora-118-multik_1016.jpg

Ale teraz zaczynam miec obawy ze on mi sie nie zmieści :-? ... Otóż miałby być na tej ścianie po prawej od stłou -tej na ktorej są schody:

http://images44.fotosik.pl/1/117fefdc2edc69cemed.jpg

Problem w tym, że tam jest tylko 320cm, a ja chciałabym tam jeszcze postawić jakąś szafkę-barek -coś takiego:

http://www.pagedmeble.pl/gfx/med/carina5-ca.jpg

ona ma 150cm szerokości -i stałaby dokładnie na srodku tej sciany.. no i boję się, ze te "zwisające" po prawej kwiatki wypadną mi akurat za tą komodą -bez sensu... pasowałby i taki szablon ale jakiś węższy :roll: sama nie wiem co robić :(

Aniu -to jest szablon -i on ma ok 170cm wysokości.... i tak chyba zaczyna się pare cm nad podlogą, ale nie chcę go też "wciskać" w sufit :roll: Polatam jeszcze z miarką i pomyślę.. ale jest taki cudny -chyba wart zachodu no nie? :wink: (chociaż kosztuje 320zl :evil: ) Może znajde jakąś alternatywę na inecie jeszcze (coś tańszego by się przydało :-? ).

Fotosik niestety padł :x -fot dziś nie bedzie :(

Hej! problem z szablonem nadal "rozgryzam".

Dzisiaj znowu mam "nerwę" bo ten cholerny wykanczacz znowu nie przyszedł :evil: a już się tak dobrze zapowiadalo przez te 3 dni :x Wygląda na to, że do rozgrzebanego tarasu (brak fug), podestu wejściowego (j.w.), zielonego pokoju (czeka na ostatnie gladzenie) -i kominka -dojdzie mi jeszcze rozgrzebana łazienka :evil: Nawet cholera nie zadzwonił ani nic! W sobotę mąż go wprost zapytał: "czy pan już zrezygnował z tej roboty? niech pan powie -to będziemy wiedziec na czym stoimy i poszukamy kogoś innego!", to tamten: "Nie -absolutnie! od poniedziałku biorę sie ostro do roboty!" -no i sił mu tylko do środy wystarczyło :cry:

Do tego wszystkiego zadzwonił kamieniarz -że mojego wymarzonego Rainforesta Brown nie ma w promieniu 150km! i albo trzeba czekać -nie wiadomo jak dlugo -bo dostawy są wielką niewiadomą, albo nastawić się na jakiś inny kamień :x I teraz sama nie wiem co robić! W dodatku on twierdzi, ze Rainforest jest specyficzny, każda płyta jest inna -są brzydsze i ładniejsze -bielsze i ciemniejsze. On nie zaryzykuje zakupu płyty bez naszej akceptacji i najlepiej jakbyśmy sobie SAMI pojeździli po skladach i poszukali :o Tylko kiedy? jak my pracujemy do 15ej a o 16ej jest już ciemno jak w pupie i żadnych marmurów na składach nie widać! Poza tym te składy są dość daleko (Rzeszów, Kielce i jeszcze dalej :roll: ). Chyba zrezygnuję z tego kominka całkiem :x

Ten szablon jednak jest dosc skomplikowany. Wyciac taki to naprawde nic przyjemnego. 300 zl to nie jest az tak duzo wydaje mi sie, jesli ma Cie to Kasia tak meczyc okropnie. :roll:

nie myślałam o szablonie, tylko odwzorowaniu czegoś takiego na ścianie.

Ołówek do ręki..

zawsze jak coś nie wyjdzie, to można poprawić 8)

tylko rękę wprawną trzeba poszukać do tego :wink:

kachna! początek wygląda naprawdę obiecujaco. Prosze sie tu nie zaląmywać przejściowymi problemami i cierpliwości trochę. Musisz poczekać na pana, to trudno, wolisz żeby Ci kto inny to teraz rozgrzebywal i narzekal na tamtego????

A co do kominka- może da sie w sobote podjechać??? Zawsze można najpierw zadzwonić, zapytać czy i jaki ten kamień mają, albo niech facet szuka i Wam mówi gdzie. A może tez pomyśł o wersji rezerwowej gdyby tego rzeczywiście nie było. Może miałas jakies inne opcje wcześniej. Zresztą - może jak pojedziesz do takiego składu to co innego CI w oko wpadnie????

Hej! dzisiaj już mi trochę lepiej :) -Pan się zjawił, mąż sobie z nim porozmiawiał -niezbyt drastycznie -coby nie uciekł :wink: Dzisiaj położył kostkę wokoło lustra, obrobił płytkami drzwi do łazienki -i zaczął kabinę. Jakoś mu to wychodzi :)

Co do kamienia -mężuś wybiera się w przyszłym tyg. do Przyłęku -to taki spory skład kamienia przed Kolbuszową. Będzie robił foty płyt a ja bedę zatwierdzała. Sama nie pojadę bo nie mam się jak z roboty wyrwać :roll: ... Może nam się coś rozjaśni. W "rezerwie" mamy jeszcze trawertyn Marron Persiano (mi się podoba -mężulowi nie bardzo :roll: ), on jest łatwo osiągalny i płyty są powtarzalne -więc nie ma problemu z wyborem:

http://www.interstone.pl/userFiles/store/symbol/m_B1927.JPG