kachna28 02.12.2008 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Poszukalabym na Twoim miejscu piekarnika z mikrofala. Mialabys problem z glowy. Ja znalazlam kompaktowy, bo taki mi pasowal, ale jest wiele innych - wiekszych i mniejszych. Brak odpowiedzi od Electroluxa nie swiadczy najlepiej o tej firmie. malgos -szukałam -piekarnik z mikro -to po pierwsze zawrotna cena (ponad 3,5tys) a poza tym one są niższe -czyli ma wysokosć około połowy drzwiczek dolnej szafki -śmiesznie by wyglądał w niskiej zabudowie .. jak coś lepszego wymyślę to pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.12.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Poszukalabym na Twoim miejscu piekarnika z mikrofala. Mialabys problem z glowy. Ja znalazlam kompaktowy, bo taki mi pasowal, ale jest wiele innych - wiekszych i mniejszych. Brak odpowiedzi od Electroluxa nie swiadczy najlepiej o tej firmie. malgos -szukałam -piekarnik z mikro -to po pierwsze zawrotna cena (ponad 3,5tys) a poza tym one są niższe -czyli ma wysokosć około połowy drzwiczek dolnej szafki -śmiesznie by wyglądał w niskiej zabudowie .. jak coś lepszego wymyślę to pokażę 3,5 tys. ???? Naprawde? Bo Ty musisz Smega miec? http://www.megamedia.pl/piekarniki-z-mikrofala-z,s-1 Cos by sie wybralo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 02.12.2008 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 3,5 tys. ???? Naprawde? Bo Ty musisz Smega miec? http://www.megamedia.pl/piekarniki-z-mikrofala-z,s-1 Cos by sie wybralo... No nie .. ale zauważ, że takie o "normalnych" wymiarach są powyzej 4tys No dobra -teraz pokażę wersję "ekstremalną" (sugerowaną przez Biankę) -bo związaną z demolką typu: burzenie barku a następnie poprawianie tynków i wylewek w tym miejscu ...(jest ryzyko że ani mąż ani wykańczacze się nie zgodzą http://images25.fotosik.pl/300/0047a0df7e104937.jpg http://images33.fotosik.pl/417/bba3acbc49dc591a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.12.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 A co to za barek, bo sie gubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.12.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Dzień dobry Jaki barek, bo chyba go tu nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 03.12.2008 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Dzień dobry Jaki barek, bo chyba go tu nie widzę Wystarczy spojrzeć kilka postów wyżej -na wizualce go nie ma -ale "na żywo" jest miedzy kuchnią a salonem: http://images38.fotosik.pl/4/eec4cd505c546639med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.12.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Aaaaa ten.. no ten to znam, myślałam ze w meblach jeszcze będzie.To jak masz barek to po Ci taki duży stół w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 03.12.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 hehe, albo jak masz taki duży stół to po co Ci barek ? WIdze ze zabawa zaczyna sie od nowa, kachna, ja pamiętam wszelkie dylematy barkowo-stołowe, ale powiem Ci że ta wersja bardzo mi sie podoba. ewentualnie można zamienić miejscami lodówkę i słupek z piekarnikiem. do lodowki wygodniej by było dojść od strony salonu, moglabyś sobie w niej urządzić barek A wracając do tej wersji, którą pokazalaś, może nie ma konieczności rezygnowania z takiego barko-blatu???Nie pamiętam jaką długość miałaś zaplanowaną, ale jakby zaczynał się obok piekarnika i wystawał w stronę drzwi to może wystarczy? Jak blat się mial opierać o tą niską ściankę? - na środku, czy mial być bardziej w stronę pokoju??? Bo rozumiem,ze dwa wejścia nadal chcesz zosstawić??? I powodzenia w pertraktacjach, jeśli sie zdecydujesz na taką zmianę, opcja calkiem fajna (i może dlatego mi się tak podoba bo podobna do mojej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.12.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Jezzuuu, jak ja tu lubie przychodzic. Zawsze mozna komorki szare wysilic. Moim zdaniem niczego nie trzeba burzyc i popieram pomysl onnej - zamiana slupka z lodowka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 03.12.2008 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Moim zdaniem niczego nie trzeba burzyc i popieram pomysl onnej - zamiana slupka z lodowka... ale jak "nie burzyć"? to bedzie barek a za nim taka "ściana" z mebla (od lodowki czy słupka)? Nie wiem -muszę iść do domku "za dnia" (teraz wracam jak jest ciemno zupełnie -a tam nie ma prądu ), polatać z miarką i poprzymierzać. Chodzi mi o to, żeby siedząc na sofie w salonie -nie mieć idealnego widoku na piekarnik -zobaczę, może kominek przysłania "co nieco" http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/117fefdc2edc69ce.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 03.12.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 eeee to jeszcze chcesz to zasłonić troche szafką? No to już chyba przesada lekka, nie? Kombinujesz jak koń pod górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.12.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Kasia, ale dajesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.12.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 kachna28 wywal niską ściankę barkową a daj wysoki słupek w tym miejscu (obojętne lodówka czy zabudowa, nizszy będzie lepszy). Na boku, od strony salonu mozesz dać jakieś półeczki zeby tak nie przytłaczał taki wysoki kawał boku mebla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.12.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Dla mnie barek przy ktorym nie mozna siedziec z dwoch stron jest bez sensu. Widzialas Kasia jak Ania ma? Malz chcial miec taki barek, a Ania mowi, ze w ogole tam nie siedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 03.12.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 A ta sciana barku jaka wysoka? bo moze dac taka podwyzszona szafke a nie koniecznie od razu slupek, ja mam przyjeta taka 140 wysoka i pakuje tam mikro i piekarnik i moze sie zmiesci za ta scianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.12.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 No wlasnie ja nie wiem, dlaczego w pierwotnej wersji Kasia nie bala sie piekarnika pod plyta, ale boi sie mikrofalowki w dolnej szafce. Nawet moglaby byc po prostu w szafce schowana - wolnostojaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 03.12.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Moim zdaniem niczego nie trzeba burzyc i popieram pomysl onnej - zamiana slupka z lodowka... ale jak "nie burzyć"? to bedzie barek a za nim taka "ściana" z mebla (od lodowki czy słupka)? Nie wiem -muszę iść do domku "za dnia" (teraz wracam jak jest ciemno zupełnie -a tam nie ma prądu ), polatać z miarką i poprzymierzać. Chodzi mi o to, żeby siedząc na sofie w salonie -nie mieć idealnego widoku na piekarnik -zobaczę, może kominek przysłania "co nieco" http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/117fefdc2edc69ce.html no, tak mysłalam,że barek a na końcu ścianka od mebla... Ale zalezy jak długi ten barek. Szukalam po prostu rozwiązania żeby nie mmusieć walczyć o wyburzanie tylko żeby wykorzystać ukłąd taki jak jest... Jeśłi chodzi o widok na piekarnik, hmmm, ja tam często patrrzę na piekarnik w kuchni bo tam jest zegar Ale jeśli Ci przeszkadza to zamień piekarnik z lodówką i będziesz widziala tylko drzwiczki. I barku już chyba wtedy rzeczywiście nie ma sensu... Co do pomyslu żeby dac tam coś mniżej to nie wiem czy dobry, bo wtedy będzie głuopio sie łączyć ten slupek z wiszącymi szafkami... Popwinien sięgac jakoś do ich górnej krawędzi według mnie, jakby j uz tam był.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 04.12.2008 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 O jessuu -ale mam mętlik !!!! Więc tak -malgos -pamiętam barek Ani -i on jest sporo większy niż mój.markotko -nasz barek ma tylko 110cm wysokosci i ok 90szerokości. W projekcie go nie było -ale mi się ubzdurzył -bo chciałam przy nim 2 hokerki od strony salonu Teraz wiem, że jeden hokerek by z trudem tam wszedł... Barek został -jako "wizualne" oddzielenie salonu od kuchni. Nie wiem jeszcze na co się zdecyduję -mąż się krzywi na oglądanie piekarnika z salonu, z kolei jak dam tam lodówkę -to będzie za daleko od zlewu -więc pewnie byłby to jednak piekarnik+mikro. Poza tym -taka zabudowa to chyba sporo wyższy koszt jest -muszę podpytać mojego meblarza. Kawę proponuję na rozruszanie szarych komórek: http://www.kawamanuel.pl/data/cms/1/00000008/158/hfEfMbTAWZbebZRSXYBh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 04.12.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 o, kawka, a Manuel gdzie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 04.12.2008 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 o, kawka, a Manuel gdzie?????? jest ! http://www.manuelcaffe.pl/UserFiles/Image/DSC_4047BN.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts