Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

OK -postanowione -bedą 2 sofki :) 3osobowa i 2osobowa -bez funkcji spania. teraz zobaczymy ile taka impreza kosztuje -w DEKu bedziemy chyba w weekend. Chcemy "korpus" z naturalnej skóry a "poduchy" i siedzisko z tkaniny -zobaczymy czy nas wycena nia powali :roll:

W czwartek o 16ej montaż kominka!!!!

Jutro fugowanie górnej łazienki -chociaż to jest dla mnie lekko niepojęte -bo jest jeszcze nieskończone -tzn nie ma płytek na blatach i mozaiki na wannie :roll: ....

W piątek o 15ej drugi montażysta przyjeżdża na pomiar kuchni -chcemy miec jakieś minimalne rozeznanie rynku -wybierzemy lepszą (tańszą? :roll: ) opcję z tych dwóch. Co do tego, który przyujedzie - to przynajmniej mam pewnośc że ma "mój" heban :wink:

całego? :o

no tak -bo ono jest w jednej ramie.. moze opisze od początku -bo na FM jeszcze nie opowiadałam tej historii. Otóż okna montowane były w marcu -przez lokalnego przedstawiciela firmy Jezierski (salon w Tarnobrzegu). Wszystko było ok, aż do lata, gdy to przesuwka przestała się zamykac i drzwi ciężko chodziły, a całe skrzydło "się ruszało" wraz z ramą przy lekkim nawet ucisku... interweniowaliśmy w salonie w Tbgu -ale przez 4 tygodnie nikt nie raczył nawet przyjechal (a mają raptem 8km :evil: ). Więc przed samą elewacją (żeby uniknąc ewent. poprawek tynku) wezwaliśmy serwis bezpośrednio z Kielc -od producenta. Potwierdzili, że okno jest źle zamontowane i w wyniku zbyt słabego podparcia -opadło i wypięło się ze skrzynki rolety (która jest zamocowana do nadproża a do niej samo okno, które wazy ponad 100kg i opadlo pod własnym ciężarem) :x Spisali protokół i kazali czekac. Po 2 tyg przyjechali znowu z Kielc -i poprawili wszystko, mocując okno ponownie i jednocześnie skręcając "do kupy" okno i skrzynke rolety (bo sam "zatrzask" miedzy oknem a skrzynką to za słabe mocowanie). No i wszystko było OK -aż jakieś 1,5 m-ca temu zauważyliśmy małe pęknięcie szyby od wewn. strony a po kilku dniach biegło już przez całą szybę na ukos! :evil: okazało się (stwierdził to znowu serwisant z Kielc) że szyba musiała byc "nadpęknięta" w trakcie transportu i pod wpływem naprężeń -pekniecie "poszlo" dalej :roll: Szyba została wymieniona na koszt producenta -2tyg. temu. Jednak panowie wymieniajacy szybę zauważyli "przy okazji" że okno jest źle "wiypoziomowane' i prawdopodobnie znowu "opadło". Dziś serwis firmy Jezierski nas poinformował że montażyści z salonu w Tarnobrzegu -maja okno zamontowac "od NOWA" :o (a my mamy wszystkie tynki i elewację!!!!). jestem przerażona -bo przecież ten pierwszy montaz (w marcu) był spaprany wlaśnie przez Tarnobrzeg :evil: Chyba nigdy nie bedzie konca przygod z tym oknem :cry:

Kasia trzymaj się....

i pamiętaj, że ekipa działająca w ramach rękojmi ma OBOWIĄZEK, powtarzam obowiązek przywrócić stan wszystkiego do okoła sprzed jej naprawy.... więc jak cokolwiek po drodze uszkodzą maja obowiązek to naprawić... tynki tez...

ja doszłam do wniosku, że dwie sofy sa praktyczniejsze, bo można je ustawiać do woli, w narożnik również...

ale i tak zamówiliśmy dzisiaj narożnik :o

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:o :lol: czyli jestescie nawet "bardziej" zdecydowani ode mnie :lol:

ja się nie mogę zbyt długo zastanawiać..

byłoby jeszcze gorzej :roll:

Hej! nie śpię -ani nie piekę -ale zalatana jestem strasznie....

Wczoraj musiałam zostac dłużej w pracy, dzisiaj był kamieniarz, jutro po 15ej -drugi meblarz kuchenny przyjeżdza (pierwszy jeszcze nie wycenił :roll: ).

Najwazniejsze to MAMY KOMINEK!!!!!!!! I JEST PIĘKNY!!! Fot nie mam -bo ciemno już było jak pojechali -pstryknę dopiero w sobotę (prądu jeszcze nie mamy :evil: ).

Górna lazienka jeszcze nie skończona -wykanczacz od 3 dni nieobecny -przysłał tylko pomocnika do fugowania -mimo ze płytki jeszcze nie skończone i brodzik nie obsadzony :x :x :x !!!

Co do okna -to demontaz i montaz prawdopodobnie w sobotę :cry: :cry: :cry: