markoto 15.12.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Wg mnie lepsze sa 2 sofy, wiecej miejsca do siedzenia i nikt sie kolanami nie rozpycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.12.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 ja teraz w mieszkaniu mam 2 sofy i sobie chwalę.... a co będzie w domciu to jeszcze nie myślałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 15.12.2008 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 OK -postanowione -bedą 2 sofki 3osobowa i 2osobowa -bez funkcji spania. teraz zobaczymy ile taka impreza kosztuje -w DEKu bedziemy chyba w weekend. Chcemy "korpus" z naturalnej skóry a "poduchy" i siedzisko z tkaniny -zobaczymy czy nas wycena nia powali W czwartek o 16ej montaż kominka!!!! Jutro fugowanie górnej łazienki -chociaż to jest dla mnie lekko niepojęte -bo jest jeszcze nieskończone -tzn nie ma płytek na blatach i mozaiki na wannie .... W piątek o 15ej drugi montażysta przyjeżdża na pomiar kuchni -chcemy miec jakieś minimalne rozeznanie rynku -wybierzemy lepszą (tańszą? ) opcję z tych dwóch. Co do tego, który przyujedzie - to przynajmniej mam pewnośc że ma "mój" heban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.12.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 nooooo jakie plany... pogrtulować.... ja to se tylko mogem kawałek jednej ściany i to tylko w kotłowni pomalowac.... reszta leży odłogiem i czeka, aż się panowie dacharze raczą pojawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 15.12.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 reszta leży odłogiem i czeka, aż się panowie dacharze raczą pojawić... Kasiu -wiem -współczuję.. a nas chyba znowu czeka wydzieranie okna tarasowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 15.12.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 całego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 15.12.2008 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 całego? no tak -bo ono jest w jednej ramie.. moze opisze od początku -bo na FM jeszcze nie opowiadałam tej historii. Otóż okna montowane były w marcu -przez lokalnego przedstawiciela firmy Jezierski (salon w Tarnobrzegu). Wszystko było ok, aż do lata, gdy to przesuwka przestała się zamykac i drzwi ciężko chodziły, a całe skrzydło "się ruszało" wraz z ramą przy lekkim nawet ucisku... interweniowaliśmy w salonie w Tbgu -ale przez 4 tygodnie nikt nie raczył nawet przyjechal (a mają raptem 8km ). Więc przed samą elewacją (żeby uniknąc ewent. poprawek tynku) wezwaliśmy serwis bezpośrednio z Kielc -od producenta. Potwierdzili, że okno jest źle zamontowane i w wyniku zbyt słabego podparcia -opadło i wypięło się ze skrzynki rolety (która jest zamocowana do nadproża a do niej samo okno, które wazy ponad 100kg i opadlo pod własnym ciężarem) Spisali protokół i kazali czekac. Po 2 tyg przyjechali znowu z Kielc -i poprawili wszystko, mocując okno ponownie i jednocześnie skręcając "do kupy" okno i skrzynke rolety (bo sam "zatrzask" miedzy oknem a skrzynką to za słabe mocowanie). No i wszystko było OK -aż jakieś 1,5 m-ca temu zauważyliśmy małe pęknięcie szyby od wewn. strony a po kilku dniach biegło już przez całą szybę na ukos! okazało się (stwierdził to znowu serwisant z Kielc) że szyba musiała byc "nadpęknięta" w trakcie transportu i pod wpływem naprężeń -pekniecie "poszlo" dalej Szyba została wymieniona na koszt producenta -2tyg. temu. Jednak panowie wymieniajacy szybę zauważyli "przy okazji" że okno jest źle "wiypoziomowane' i prawdopodobnie znowu "opadło". Dziś serwis firmy Jezierski nas poinformował że montażyści z salonu w Tarnobrzegu -maja okno zamontowac "od NOWA" (a my mamy wszystkie tynki i elewację!!!!). jestem przerażona -bo przecież ten pierwszy montaz (w marcu) był spaprany wlaśnie przez Tarnobrzeg Chyba nigdy nie bedzie konca przygod z tym oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.12.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 no to d.pa blada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.12.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Kasia trzymaj się.... i pamiętaj, że ekipa działająca w ramach rękojmi ma OBOWIĄZEK, powtarzam obowiązek przywrócić stan wszystkiego do okoła sprzed jej naprawy.... więc jak cokolwiek po drodze uszkodzą maja obowiązek to naprawić... tynki tez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 16.12.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 nieciekawie z tym oknem wyszło, byle tylko teraz znowu nie spaprali roboty ja doszłam do wniosku, że dwie sofy sa praktyczniejsze, bo można je ustawiać do woli, w narożnik również... ale i tak zamówiliśmy dzisiaj narożnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 16.12.2008 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 ja doszłam do wniosku, że dwie sofy sa praktyczniejsze, bo można je ustawiać do woli, w narożnik również... ale i tak zamówiliśmy dzisiaj narożnik czyli jestescie nawet "bardziej" zdecydowani ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.12.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 dzien dobry..... i co z oknem... ? nie da się uniknąć wydzierania go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.12.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Tu rozwiazanie polozenia piekarnika http://www.artdeco.waw.pl/_aktualnosci/2_41.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.12.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 ja doszłam do wniosku, że dwie sofy sa praktyczniejsze, bo można je ustawiać do woli, w narożnik również... ale i tak zamówiliśmy dzisiaj narożnik czyli jestescie nawet "bardziej" zdecydowani ode mnie ja się nie mogę zbyt długo zastanawiać.. byłoby jeszcze gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.12.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Kaska, śpisz? czy ciasta świąteczne pieczesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 18.12.2008 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Hej! nie śpię -ani nie piekę -ale zalatana jestem strasznie.... Wczoraj musiałam zostac dłużej w pracy, dzisiaj był kamieniarz, jutro po 15ej -drugi meblarz kuchenny przyjeżdza (pierwszy jeszcze nie wycenił ). Najwazniejsze to MAMY KOMINEK!!!!!!!! I JEST PIĘKNY!!! Fot nie mam -bo ciemno już było jak pojechali -pstryknę dopiero w sobotę (prądu jeszcze nie mamy ). Górna lazienka jeszcze nie skończona -wykanczacz od 3 dni nieobecny -przysłał tylko pomocnika do fugowania -mimo ze płytki jeszcze nie skończone i brodzik nie obsadzony !!! Co do okna -to demontaz i montaz prawdopodobnie w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.12.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 To znaczy, ze żyjesz i sporo się dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.12.2008 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Kasia zdjęcia kominka gdzie som?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.12.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Mają być w sobotę, bo światło bo coś tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.12.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 i że niby mam y cały dzięn usychać z ciekawości? no sumienia nie masz.... to chciaż napisz jaki jest. No bo, że sliczny to wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts