Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to może założymy wątek o tych płytkach.... :) zawsze to ciut wi ecej inspiracji....

płytk jeszcze nie kupiłam... z facetem na allegro jestem udagana.... ale coś dziwnie milczy - jutro bedę dzwonić....

Efilko - jak Ty chcesz te swoje płytki?

nie przejmuj się my chcemy jeszcze większe i też będą w pionie :D

co do dziury to bym ją olała - mamy taką w łazience. już dwa lata :roll: wszystko przez to że miało tam być oświetlenie i nie potrafie nic sensownego dopasować.

już postanowione -dziury nie bedzie!

Rasiu -ta wizualka to nie oddaje idealnie obecnego układu dużych płytek. Ułożone są już od kibelka do okna i pod nim. Więc już wiem że jeśli bym dała lustro centralnie nad umywalką -to mi po obu jego stronach wychodzą waski paski płytek (takie po 8-10cm...). bo facet układa od strony kibelka do wejścia -żeby ewentualne "docinki" wyszły przy drzwiach wejściowych a nie centralnie na wprost wejścia. Dzisiaj spędziliśmy ponad godzinę w tej łazience z miarką i ołówkiem -kombinowaliśmy na prawo i lewo -i nie ma opcji, zeby nam gdzieś jakiś wąski pasek nie wyszedł przy lustrze (czy to poziomo czy pionowo). Stąd decyzja -żeby jednak nie wklejac -a powiesic "na wierzchu" :-?

to może założymy wątek o tych płytkach.... :) zawsze to ciut wi ecej inspiracji....

płytk jeszcze nie kupiłam... z facetem na allegro jestem udagana.... ale coś dziwnie milczy - jutro bedę dzwonić....

Efilko - jak Ty chcesz te swoje płytki?

nie wiem

zrobilam jedna wizualke na szybko ale to nieprzemyslane było :roll:

nooooo,

z góry ciut nie wyrażnie widać.... ale widzę, że płytki raczej w dekorze głównie, a te białe to w paski czy gładkie.... :wink:

i wanne też taką bym chciała, ale waham się bo dużo wody do niej trzeba, a moje szambo może tego nie zdzierżyć.... :roll:

Dobra! zakupy poczynione :) ! dziś zamowiłam AGD do kuchni! wszystko jak planowałam wczoraj -oprócz piekarnika :) mąż "kazał" mi brac AEG -bo ma pyrolizę i "ładniej wygląda" :wink:

To ten:

http://www.aeg-electrolux.pl/products/XMLLARGERIMAGE/AAOV040P000294.jpg

Opis:

Piekarnik Competence B 9971 5 M AEG

Pojemność 50l

10 rodzajów ogrzewania

Funkcja Isofront top - temperatura drzwi piekarnika nie przekracza 40 st.C

Backtronic Plus - wyświetlacz wielofunkcyjny, elektroniczne sterowanie pól grzejnych z automatyką gotowania, wyłącznik bezpieczeństwa w zależności od stopnia mocy, panel tekstowy, zabezpieczenie przed dziećmi, blokada przycisków przed przypadkową zmianą ustawień, wskaźnik rodzajów ogrzewania na wyświetlaczu, termosonda, wskażnik czasu pracy, kontakt z drzwiczkami piekarnika Stand-By oraz zintegrowany Demo-Mode/Serwice-Mode

Termosonda

Zegar elektroniczny

Sterowanie sensorowe TOUCH CONTROL

Nowoczesne oprogramowanie: termosondy, automatyki wagowej

Specjalne programy przygotowania mięsa, ciast etc.

Elektroniczne sterowanie temperaturą

Funkcja proponowana temperatury

Szybkie nagrzewanie

Przygotowanie dań w niskich temperaturach

Podtrzymanie temperatury

Pamięć programów specjalnych

Opuszczana grzałka grilla

Poczwórna szyba panoramiczna

Wykorzystanie ciepła pozostałego

Zabezpieczenie przed dziećmi

Wskaźnik ciepła pozostałego

Wskaźnik ciepła aktualnego

Wyłącznik bezpieczeństwa piekarnika

3 programy czyszczenia pyrolitycznego - 3.15 h, 2.45 h, 2.15 h

Prowadnice teleskopowe

Filtr tłuszczowy oraz zapachowy

Tabela smażenia i pieczenia

Mechaniczna blokada drzwi

Poziom hałasu 49 dB

Klasa energetyczna: A

Inox z powłoką Antifingerprint

Kosmos -ciekawe czy 10% tych funkcji wykorzystam :)

Byliśmy też u meblarza kuchniowego. W piątek ostateczny pomiar i zaliczka - meble bedą pod koniec lutego. Fronty -Zebrano ciemne:

http://www.mikrowitryna.pl/domeny/zsmeble/grafika/mini/544.jpg

Blat -chyba taki -szarawy -lekko "metaliczny" w wyglądzie:

http://images39.fotosik.pl/46/b2fed6410a82a9c2.jpeg

Postanowiony tez jest zlew:

TEKA Aura 45 -B-TG

wezmę kolor podobny do blatu -Agat:

http://www.sote.agdstyle.pl/photo/product_big/3/4/8/1_348f84135518.jpg

http://www.sote.agdstyle.pl/photo/product_big/3/4/8/5_348f84135518.jpg

I bateria z wyciąganą wylewką -TEKA Arco-B:

http://www.sote.agdstyle.pl/photo/product_big/b/7/2/1_b72197f6d4c4.jpg

kachna, gratuluję udanych zakupów. Wyczytalam że pisalas tez coś o kołdrze puchowej z IKEi - też teraz ją k upowalaś??? Znów mnie wyprzedzasz bo mialam wlaśnie popytać o odobre pościele. Odpowiadaly mi te z IKEi, stosunkowow niedrogie, w białym poszyciu i irozmiar 200x200. Taka mamy teraz ale jest sztuczna i dość gruba-sztywna. Zastanawiam się też nad dobrymi a niedrogimi poduszkami. Póki co mam takie kupione w markecie, niby antyalergiczne, ale to taki tani straszny badziew był. Mam ich dość. Szukam czegoś co da się prać w miarę bezproblemowo, będzie lekkie i dośćc cieple. Może tu znajdę odpowied bo tutaj zagląda parę osób ;) Jakie macie koldry i poduszki??? I gdzie kupujecie ladną pościel?

Wyczytalam że pisalas tez coś o kołdrze puchowej z IKEi - też teraz ją k upowalaś???

Nie w IKEI tylko w Jysku :) Kupowałam 3 tyg temu kołdrę 160x200cm, Z firmy Kronenberg -model Prestige. Wypełnienie: 90% puch kaczy, 10% piórka kacze. Jest niesamowicie ciepła! i "puszysta" :) naprawde lux! -polecam -była w promocji za ok 240zl. Co do poszew -to na razie w tym wymiarze mam1 kpl -dostałam od siostry -z satyny bawełnianej (czy bawełny satynowej :roll: ?) -baaardzo fajna i elegancka -nie jest sliska i polyskliwa jak zwykła satyna. Koszt ok 120zl/kpl. :wink:

a, z Jyska, pglądalam, ale taki rozmiart jak mnie interesuje tam rzadko występuje i sa strasznie drogie. Musze więc popytać o te z IKEi. Z ciekawostek - w Jysku ostatnio kupiliśy dwa jaśki z kaczego pierza - po 6 zł :o Chciałam sprawdzic czy nei mam uczulenia na pierze i to dobra okazja. NAwet gdybym je miała wykorzystac jako poduszki dekoracyjne - sa dużo fajniejsze niż z pianki czy jakiejś watoliny. Do spania może trochę za sztywne wypełnienie, chociaż mi nie przeszkadza, ale maż narzekal.. Ksdiężniczka na ziarnku grochu ;)

a, z Jyska, pglądalam, ale taki rozmiart jak mnie interesuje tam rzadko występuje i sa strasznie drogie. Musze więc popytać o te z IKEi. Z ciekawostek - w Jysku ostatnio kupiliśy dwa jaśki z kaczego pierza - po 6 zł :o Chciałam sprawdzic czy nei mam uczulenia na pierze i to dobra okazja. NAwet gdybym je miała wykorzystac jako poduszki dekoracyjne - sa dużo fajniejsze niż z pianki czy jakiejś watoliny. Do spania może trochę za sztywne wypełnienie, chociaż mi nie przeszkadza, ale maż narzekal.. Ksdiężniczka na ziarnku grochu ;)

Onna, jesli nie masz uczulenia na kurz, to na kacze pierze tez nie. Te rzeczy zawsze ida w parze, tak mi alegolog mowila.

no niestety największe mam wlaśnie uczulenie na roztocza i zbożowe. Siano nie dla mnie.... Ale chcialam sprawdzić jak reaguję, póki co jaśka coraz bardziej do siebie zbliżam i nie zauważyłam zmiany w objawach... ;)

No to pierze nie jest najlepszym pomyslem, bo przeciez roztocza najbardziej je lubia jesc... Predzej czy pozniej tam sie zagniezdza. Ja tez mam na zboza, na szczescie na pierze i kurz nie.

nooooo,

z góry ciut nie wyrażnie widać.... ale widzę, że płytki raczej w dekorze głównie, a te białe to w paski czy gładkie.... :wink:

i wanne też taką bym chciała, ale waham się bo dużo wody do niej trzeba, a moje szambo może tego nie zdzierżyć.... :roll:

taką wannę to ja też chciałem mieć to chyba love story Ravak'a ?

ale przeszło mi jak zobaczyłem ile ona wody potrzebuje

a jednak mimo tego, że mam oczyszczalnie nie zrobiłem.W końcu wodę trzeba też ogrzać, żeby takie bajoro napełnić.

Jednak jak się zdecydujesz to uważaj bo moja koleżanka kupiła i niby nic ale się później okazało że wanna ta właśnie się wypaczyła na boku na rancie.

Konrad