Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nooooo,

z góry ciut nie wyrażnie widać.... ale widzę, że płytki raczej w dekorze głównie, a te białe to w paski czy gładkie.... :wink:

i wanne też taką bym chciała, ale waham się bo dużo wody do niej trzeba, a moje szambo może tego nie zdzierżyć.... :roll:

taką wannę to ja też chciałem mieć to chyba love story Ravak'a ?

ale przeszło mi jak zobaczyłem ile ona wody potrzebuje

a jednak mimo tego, że mam oczyszczalnie nie zrobiłem.W końcu wodę trzeba też ogrzać, żeby takie bajoro napełnić.

Jednak jak sięzdecydujesz to uważaj bo moja koleżanka kupiłą i niby nic ale siępóźniej okazało że wanna ta włąśnie się wypaczyłą na boku na rancie.

Konrad

Od 7 lat mam narożną, pękatą i 7 lat ją przeklinam... na figle z księciuniem za mała, na samotną kąpiel i relaks przy świecach za duża, bo trzeba czekać 15 minut aż się naleje! :evil:

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a te piórka Cie nie kujają? :lol: :lol: co? :lol:

noooo Kachna ale przyszalałaś.... super, czekamy zatem na kuchnię....

co do kołder - ja mam taką z Ikei i jest swietna.

Mam z tych średnich czyli nie za ciepła i nie letnia.... antyalergiczna, do prania dobra, w rozm 150x200.... a to co w niej uwielbiam to to, że jest ciepła, nie gorąca, milusia, nie gruba, i baaaardzo, ale to bardzo lekka - jakby wogóle ciała nie dotykała.... po prostu jej nie czuć.... :lol: moje obie pociechy pod nimi śpią...

nooooo,

z góry ciut nie wyrażnie widać.... ale widzę, że płytki raczej w dekorze głównie, a te białe to w paski czy gładkie.... :wink:

i wanne też taką bym chciała, ale waham się bo dużo wody do niej trzeba, a moje szambo może tego nie zdzierżyć.... :roll:

taką wannę to ja też chciałem mieć to chyba love story Ravak'a ?

ale przeszło mi jak zobaczyłem ile ona wody potrzebuje

a jednak mimo tego, że mam oczyszczalnie nie zrobiłem.W końcu wodę trzeba też ogrzać, żeby takie bajoro napełnić.

Jednak jak sięzdecydujesz to uważaj bo moja koleżanka kupiłą i niby nic ale siępóźniej okazało że wanna ta włąśnie się wypaczyłą na boku na rancie.

Konrad

Od 7 lat mam narożną, pękatą i 7 lat ją przeklinam... na figle z księciuniem za mała, na samotną kąpiel i relaks przy świecach za duża, bo trzeba czekać 15 minut aż się naleje! :evil:

no nawet mi tak nie mówcie :evil:

bo to szambo bym jeszcze może i zniosła.... ogrzanie wody, jak mądrze Konrad prawi.... ostatecznie też.... ale jakbym już takąmiała i nie mogła się z Szanownym wykąpać, to już zupełna kicha... :evil:

kachna gratuluję zakupów! świetnie wygląda ta płyta - zapisałam sobie namiary :wink: ), podobnie jak do szablonów (te gałęzie widze u siebie w sypialni :wink: )

kanapy tez bardzo mi się podobają! ( ja na razie pozostaję przy narozniku z helveti w jasnej skórze- teraz tez mam i jest super.. przy dzieciorkach się sprawdza - dziś przyjął jedną herbate i jogurt :wink: )

Dobra! zakupy poczynione :) ! dziś zamowiłam AGD do kuchni! wszystko jak planowałam wczoraj -oprócz piekarnika :) mąż "kazał" mi brac AEG -bo ma pyrolizę i "ładniej wygląda" :wink:

Czy to nie jest ten model, który ma opcję grzania parowego, bo coś mi sę tak właśnie kojarzy?

Nie ma.... ma termosondę i automatyczne programy. kosztował 2385zł -z grzaniem parowym to powyzej 3tys..... :roll:

Co do wanny -to trzeba do niej wejśc a potem lac wodę -to mniej pójdzie :) i od razu we dwoje! Ja nie mam Love story -tylko Gentianę (też Ravak) -240l:

http://www.ravak.pl/img/pv/gentiana_tvar.jpg

Skaba! narożnik nie jest jeszcze przesądzony -wciąż biję się z myślami -czy brac 100% skórę czy skóra plus tkanina...

Za skorą przemawia: jakośc i łatwośc umycia oraz to, że upatrzony model ma funkcję spania.

Natomiast ten Trivio -na plus -ściągane pokrycia, minus brak funkcji spania w sofach. Poza tym, jest niezbyt ciekawy wybór tkanin -boczki byłyby skórzane -napewno b. jasne, natomiast tkanina? nie mam pojęcia! wolę jasną -ale bedzie wiecznie usyfiona i do prania...

Ile lat masz ten naroznik? tez Helvetia? za mną "chodzi" nowy model -SOLETO:

http://www.helvetia.com.pl/upload/helvetiadb_1906.jpg

Dziewczyny mnie straszą plamami z dżinsu itp... a ciemnych nie chcę sof. Acha -cenowo wychodzi na to samo -2x 3300zł :roll:

Ty Kaśka jesteś dobra: najpierw marudzisz, kombinujesz, plączesz i wymyślasz a tak, a siak a nijak. A potem jak już przychodzą osoby i walą poradami to i tak robisz swoje i jak te ostatnie hurtowe zakupy: sruuu i wszystko po swojemu i na raz. Gratuluję zaparcia!! (ale nie tego jelitowego :wink: )

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ty Kaśka jesteś dobra: najpierw marudzisz, kombinujesz, plączesz i wymyślasz a tak, a siak a nijak. A potem jak już przychodzą osoby i walą poradami to i tak robisz swoje i jak te ostatnie hurtowe zakupy: sruuu i wszystko po swojemu i na raz. Gratuluję zaparcia!! (ale nie tego jelitowego :wink: )

Po prostu powiedziałam sobie -"teraz albo nigdy!", jakbym nadal kombinowala i analizowala -to AGD bym kupiła pewnie gdzieś w wakacje :) a jak AGD to i zlew, a jak zlew -to i bateria -no i mam komplet do kuchni! A ten piekarnik to mi tak "z nienacka" wyskoczył- bo już miałam wypełnione zamówienie na Siemensa, a tu mężul zaczął płakac za pyrolizą no i wpisałam w formularz ten - i poszlo :)

Teraz mam już "tylko" dylemat z tymi sofami.. bo i tak kosztują ponad 6tys (ok 3,3tyts /1szt) -to może jednk lepiej wziąśc "lepszą" skórę niż tkaninę...? :roll:

odpowiedziałam u siebie, ale przeklejam :D

kachna mnie sie wydaje, że jeżeli kanapa czy narożnik ma być jasny to skóra jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem.. przyznam, że za nic w świecie nie pamiętam jakiej firmy jest moja kanapa (obecnie mam kanapę - narożnik z Helvetii upatrzyłam sobie do nowego domku, ale jeszcze nie zakupiony), ale nie była droga, więc skóra na pewno nie jest specjalnie rewelacyjna.. pomimo tego świetnie przetrwała już bardzo różnorodne plamy: niezliczoną ilość wylanych soczków i łapek po jedzeniu, ślady długopisu - ślady po dżinsach nigdy mi się nie przytrafiły.. fakt, że żeby była czysta trzeba ją dosyć często myć, ale nie umiem sobie wyobrazić jak po takich przeżyciach wyglądałaby tkanina.. od początku pucuję ją wodą z płatkami mydlanymi i jest ok.. pewnie, że praktyczniej byłoby wybrać coś ciemniejszego, ale .. ja lubie jasne :wink: a testujemy ją już od 6 lat..

Skaba -dzięki! dzisiaj dzwoniłam do Kielc (salon meblowy DEK) w sprawie tego Soleto. Sofa 190cm z funkcją spania kosztuje 3240zl/szt. trochę mnie zaskoczyli czasem oczekiwania -8 tygodni :o Czyli jeśli chcemy się wprowadzic na poczatku marca -to powoli trzeba się ruszyc w tym temacie :roll:

Dzisiaj miałam chwilę stresu! mąż zadzwonił (był w delegacji), że dzwonił do niego glazurnik, ze "płytki nie nadają się do układania" :o Mężul kazał mi się zwolnic z roboty i jechac na budowę -niestety nie mogłam, więc kazałam mu się odpytac -co jest grane? trzeba kupowac nowe płytki czy co? :o Okazało się, ze płytki są "wyłódkowane" -czyli jedna przy drugiej przyłożona odstaje! do tego 2m. (z wszystkich 15m) są w innym odcieniu! :o chodzi o te duże płytki do WC -100x33cm, które kupilismy "okazyjnie" w Max-Flizie -jako końcówkę serii :evil: Jechałam o 15-tej do domu z duszą na ramieniu -co zastanę.. i co? okazało się, ze jednak "da się" układac.. wymaga to po prostu więcej dobierania, no i trochę więcej kleju :) 2 ściany już ułożone, została tylko wejściowa i ta po lewej od kibelka (80% stanowią drzwi) i obróbka okna. Mam nadzieję, ze wyjdzie ok :roll: ....

Skaba! narożnik nie jest jeszcze przesądzony -wciąż biję się z myślami -czy brac 100% skórę czy skóra plus tkanina...

Za skorą przemawia: jakośc i łatwośc umycia oraz to, że upatrzony model ma funkcję spania.

Natomiast ten Trivio -na plus -ściągane pokrycia, minus brak funkcji spania w sofach. Poza tym, jest niezbyt ciekawy wybór tkanin -boczki byłyby skórzane -napewno b. jasne, natomiast tkanina? nie mam pojęcia! wolę jasną -ale bedzie wiecznie usyfiona i do prania...

Ile lat masz ten naroznik? tez Helvetia? za mną "chodzi" nowy model -SOLETO:

http://www.helvetia.com.pl/upload/helvetiadb_1906.jpg

Dziewczyny mnie straszą plamami z dżinsu itp... a ciemnych nie chcę sof. Acha -cenowo wychodzi na to samo -2x 3300zł :roll:

ja zdecydowałam się na narożnik, bo upchałam go w kącie i nie rzuca się w oczy, sofy zajęłyby mi cały pokój. Materiał chciał mąż, ale doszliśmy do wniosku, że ciemnego nie chcemy bo i tak mamy ciemno w tym pokoju, a jasny materiał..

przy dzieciach i po gościach wymagałby ciągłego czyszczenia pewnie :roll:

A jakby się wylał Kubuś??

Albo kawa?

Co z taką plamą?

Ekoskórkę mamy dlatego, że jak zniszczą dzieci to nie będziemy bardzo żałować, a jak podrosną to wtedy się rozejrzymy za czymś konkretniejszym.

Kasiu, pamiętaj o tym, że kiedyś tez będziesz mamą i to chyba niedługo, więc tylko Ci tyle powiem, że nie ma dziecka które nie brudzi :wink:

A młody ostatnio to nawet z długopisami szaleje jak je ma w zasięgu :roll:

a na narozniku mam rozłożonego polarka w kolorze skórki i jest fajnie milusio... 8)

ja zdecydowałam się na narożnik, bo upchałam go w kącie i nie rzuca się w oczy, sofy zajęłyby mi cały pokój. Materiał chciał mąż, ale doszliśmy do wniosku, że ciemnego nie chcemy bo i tak mamy ciemno w tym pokoju, a jasny materiał..

przy dzieciach i po gościach wymagałby ciągłego czyszczenia pewnie :roll:

A jakby się wylał Kubuś??

Albo kawa?

Co z taką plamą?

Ekoskórkę mamy dlatego, że jak zniszczą dzieci to nie będziemy bardzo żałować, a jak podrosną to wtedy się rozejrzymy za czymś konkretniejszym.

Kasiu, pamiętaj o tym, że kiedyś tez będziesz mamą i to chyba niedługo, więc tylko Ci tyle powiem, że nie ma dziecka które nie brudzi :wink:

A młody ostatnio to nawet z długopisami szaleje jak je ma w zasięgu :roll:

a na narozniku mam rozłożonego polarka w kolorze skórki i jest fajnie milusio... 8)

dzięki Aniu! właśnie przez przyszłą perspektywę dzieciaczka planujemy skórzane sofy.. przy tkaninie (do tego jasnej) -byłyby chyba wiecznie brudne... A tak to "przelecę" je co tydzień ścierką z ciepłą wodą :wink: Zresztą cena tez ma znaczenie -bo te z tkanimy kosztują tyle samo co te ze skory -chyba zwariowali :x

a dla "przytulnosci" kupie duużo małych jasnych poduszek :)

Acha -no i kolor tapicerki na krzesłach bedzie w tym samym kolorze co sofy -jak mi się uda dobrac :roll: ...

PS -długopisów nie bedziemy miec w domu :lol: