Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co to to nie! mop mnie nie rajcuje :) Cholera teraz mam 36m.kw. i tydzień się muszę do sprzątania mobilizować, a przy 130m. to chyba tylko na Boże Narodzenie będę sprzątała :x

No wiec ja wymyslilam, ze przywioze sobie stad odkurzacz, ktory sam sprzata. Podobno jest swietny. Sa takie, ktore odkurzaja i takie, ktore myja podloge. Puszczasz go i sam zapitala, a Ty sobie lezysz i pachniesz. :lol: :lol: :lol:

No wiec ja wymyslilam, ze przywioze sobie stad odkurzacz, ktory sam sprzata. Podobno jest swietny. Sa takie, ktore odkurzaja i takie, ktore myja podloge. Puszczasz go i sam zapitala, a Ty sobie lezysz i pachniesz. :lol: :lol: :lol:

:o odlot! -a po schodach umie chodzić? :)

No wlasnie tak jest zrobiony, ze nie spada na schody, co by sie nie potlukl... Ja tam schodow miec nie bede, to mi nie zalezy. W PL takie cudo kosztuje 3,5 tysiaca za model, ktory tu mozna kupic za $300. Nie zartuje - chyba sobie kupie i wyprobuje (mozna zwrocic do miesiaca).

Hej -wpadłam się powitać i pożegnać -jestem strasznie wymęczona -cały dzień latałam po Krakowie -i w sumie nic nie kupiłam :roll: upał niemiłosierny, samochód bez klimy -ledwo żyję :-? W drodze powrotnej udalo mi się jedynie zahaczyć o Castoramę w Ostrowcu Św. i kupiłam deskę barlinecką Jesion do ostatniego pokoiku na górze (14,4m.kw.) -zresztą już po zamknięciu sklepu (fdo 19ej a była 19.30) przy niezbyt zadowolonych minach obsługi :) cena spoko -77zł/m.kw. -a to w końcu prawdziwe drewno:

http://www.barlinek.com.pl/galerie/barkiet/katalog/jesion/jesion_d_family.jpg

Teraz mam już totalny mix -w salonie merbau, w sypialni dąb espresso, w dziecinnym badi a w gabinecie jesion- tak to jest być niezbyt zdecydowaną kobietą :wink:

Moje drogie -kogo oni zatrudniają w tych sklepach, hurtowniach salonach itd??? :x Niekompetencja i niedoinformowanie co poniektórych mnie roz...la :evil: W piątek byliśmy w tutejszej hurtowni wybadać cenę wypatrzonych płytek do górnej łazienki. Pan nas poinformował -iż "płytka podstawowa jest w cenie 67,55zl/netto" -oczywiście nie omieszkałam sprawdzić na inecie -i okazało się, że płytka jest tańsza o ok. 9zl na metrze niż w E-Płytki :o no to ja dzisiaj od razu po robocie jadę zamówić (potrzeba mi 40m. sciennych, plus dekory, podłoga, mozaika itd...) -żeby się "nie skończyły". I co? jest inny pan, który podaje mi cenę 85zl/netto :o Różnica niby nie kolosalna, ale przy tej ilości płytek wychodzi o około 800zl drożej niż planowałam :evil: Okazauje się że "kolega popatrzył nie tam, gdzie trzeba!" Rzeczony kolega objawił się i oznajmił że "mogłem się faktycznie pomylić"! :evil: No nic -stanęło na tym, że zamówiliśmy spuścili nam kilka zl -ale nie do poziomu z wcześniejszej wyceny :( ). Przynajmniej wiem, że nie robią problemów z ew. reklamacjami, zwrotami, wymianami itd. A zamawiając w inecie zaoszczędziłabym tylko ok. 250zl (bo doszedłby transport) :roll: ... No nic -czekam -mają być w piątek zapewne :) Ale jest przynajmniej jedna pozytywna nowina! dzisiaj przyjechał merbau z DLHa!!! :D Jest PIĘKNY! Listewki mają 90 i 60cm. Tak wygląda moja podłoga:

http://foto0.m.onet.pl/_m/ca40fed0ea73fc1ccfb14272b02a27a0,5,19,0.jpg

a tu bez pudełka :) :

http://foto1.m.onet.pl/_m/0824c7e9cabb99f4e275b1a4ec06a9e5,5,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/bd75838cb3248dc55cf250d9c9101c5b,5,19,0.jpg

PS Całowanie klepek zostawiłam sobie na "po montażu" -bo teraz nie mam siły rozpakowywać tych kilunastu pudeł :D