nitubaga 19.10.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ps... to już wiem gdzie byłaś ostatnie 3 minuty... Ty - jak to szło - Brutusie Na wikipedii... To co Ty chcesz z tymi jatkami? Jak je chcesz obudowac, bo nie kumam? no to zadałaś takie pytanie że ugrzęźniemy widzisz tam był kg... zdjęty, bo położony źle... panowie bardzo się nie starali by go jakoś po ludzku zdjąć... i belki są pouszkadzane. ... i teraz... musze to jakos ŁADNIE wykończyć... pomysł 1 - obić drewnem i zalakierować + ślicne - ciężkie pomysł 2 - obić płytą mdf lub czymś podobnym + ślicne, mniej pracy - wciąż ciężkie pomysł 3 - obić płytą meblarską (taką 1cm grubą) +slicne, mało pracy, lżejsze - niedostępne w wymagalnym kolorze pomysł 4 - zostawić jak jest i zamurować wejście na strych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.10.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 A obic k-g i pomalowac piknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.10.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 taaak... to jest wyście 5... ino sama se go nie zrobie, wis.... a teraz ja jaka ta amazonka duuuużo sama musze.... bo dudki idą na prawnika : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.10.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 taaak... to jest wyście 5... ino sama se go nie zrobie, wis.... a teraz ja jaka ta amazonka duuuużo sama musze.... bo dudki idą na prawnika : No dooobra, ale chyba k-g jest z tego wszystkiego najtanszy, nie? A domalowac piknie to mozna kiedy badz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.10.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 taaak... to jest wyście 5... ino sama se go nie zrobie, wis.... a teraz ja jaka ta amazonka duuuużo sama musze.... bo dudki idą na prawnika : No dooobra, ale chyba k-g jest z tego wszystkiego najtanszy, nie? A domalowac piknie to mozna kiedy badz. czy ja wiem... kg kosztuje 30 zeta za m2 i przeciez Ty mnie za te malunki Twojego chłopa to podliczysz jak za zborze magazynowane w złotym spichrzu. ... e nie sądze by mnie było stać. a tak serio... to szukam rozwiązania taniego, szybkiego i trwałego... przecie ja sama tych malunków jak co nie odrestauruje, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.10.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 taaak... to jest wyście 5... ino sama se go nie zrobie, wis.... a teraz ja jaka ta amazonka duuuużo sama musze.... bo dudki idą na prawnika : No dooobra, ale chyba k-g jest z tego wszystkiego najtanszy, nie? A domalowac piknie to mozna kiedy badz. czy ja wiem... kg kosztuje 30 zeta za m2 i przeciez Ty mnie za te malunki Twojego chłopa to podliczysz jak za zborze magazynowane w złotym spichrzu. ... e nie sądze by mnie było stać. a tak serio... to szukam rozwiązania taniego, szybkiego i trwałego... przecie ja sama tych malunków jak co nie odrestauruje, nie Guuuuupia. A po co mialabys restaurowac, kota bedziesz miec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.10.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ... a cholera go wie nic już nie planuje bo jeszcze 2 lata temu byłam pewna, że na Wielkanoc będę na nowym swoim... i dooopa... to i o kota się spierac nie bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.10.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 ... a cholera go wie nic już nie planuje bo jeszcze 2 lata temu byłam pewna, że na Wielkanoc będę na nowym swoim... i dooopa... to i o kota się spierac nie bede A k-g nie moze sobie lezec pomalowany na bylejaki kolor i czekac na lepsze czasy? Nie ma nic gorszego niz cos prawie dopasowanego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.10.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 popieram. lepiej poczekac niż zrobić coś prawie takiego jakbyśmy chcieli p.s. belki ze styropianu są lekkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 19.10.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 popieram. lepiej poczekac niż zrobić coś prawie takiego jakbyśmy chcieli p.s. belki ze styropianu są lekkie tak, ale nie ma takiej która miałaby 20 cm szerokości... buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.10.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 tego to nie wiem. tylko widzialam w LM kątem oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.10.2009 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 wszystko ładnie, pięknie, ale dlaczego akurat "drzewo oliwne" się Nitusi upitoliło? jest taki kolor w ogóle? a na poddaszu vto u nas miały być odkryte belki w holu, ale w końcu je k-g zabudowaliśmy -bo po 1 lampy nawet nie byłoby jak powiesić, po 2 kurzy się takie drewno na wierzchu strasznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 20.10.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam się z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.10.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 wszystko ładnie, pięknie, ale dlaczego akurat "drzewo oliwne" się Nitusi upitoliło? jest taki kolor w ogóle? nie do podrobienia http://leduvel.com/product_img/605.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.10.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 wszystko ładnie, pięknie, ale dlaczego akurat "drzewo oliwne" się Nitusi upitoliło? jest taki kolor w ogóle? nie do podrobienia Przepraszam Cie efilko, ale podrobic mozna wszystko. To drzewo zupelnie nie wyglada na skomplikowane do zaimitowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.10.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 hehehehe małgoś ja nie o malowaniu tylko o np. wybarwianiu drewna innego na to. tak jak robią z dębiny wenge rysunek jest bardzo charakterystyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.10.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Z debiny wenge powiadasz... Myslisz, ze sie da? Rysunek wenge jest nijak niepodobny do debu... To, co sie w Polsce nazywa wenge zreszta tez ma niewiele z prawdziwym drewnem wspolnego. Zawsze sie z tego z Duchem nabijamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.10.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 no bliżej wenge do dębiny niż do buczyny jak dla mnie to rysunek jest bardziej podobny niż nijak nie podobny. są ciekawsze próby podróbek do nabijania się choć jak dla mnie to żałosne a nie powód do śmiechu niestety ostatnio facet jak mu mówiłam że chce schody z palisandru szczelił teksta: nie ma sprawy - na palisander też wybarwiamy gdyby to Twój mąż powiedział to bym uwierzyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.10.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Prawdziwe wenge ma podluzne sloje, takie niteczki rownolegle, biale, zero sekow... To takie bardziej podobne do debu to jest jakies inne drzewo afrykanskie, Duch by wiedzial... Wybarwienie to w ogole jest rzecz wtorna, bo kazde drewno mozna rozjasnic czy przyciemnic, czy nawet w ogole zmienic kolor na... zielony czy niebieski... Rysunek jest najwazniejszy... Nie wiem, czy Wam juz mowilam, ale kiedys malowalismy korniki na sosnie pomalowanej na zielono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.10.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 niezłe ja akurat nie mam problemu z rozróżnianiem drewna. no ale ja to poza konkursem z założenia chociaż egzotyków jest tyle i w dodatku różnie wyglądają w zależności od miejsca pochodzenia że akurat w tej dziedzinie bym poległa pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts