Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ps... to już wiem gdzie byłaś ostatnie 3 minuty... Ty - jak to szło - Brutusie :)

Na wikipedii... :lol: :lol: :lol: To co Ty chcesz z tymi jatkami? Jak je chcesz obudowac, bo nie kumam? :roll:

no to zadałaś takie pytanie że ugrzęźniemy :p

widzisz tam był kg... zdjęty, bo położony źle... panowie bardzo się nie starali by go jakoś po ludzku zdjąć... i belki są pouszkadzane.

... i teraz... musze to jakos ŁADNIE wykończyć...

pomysł 1 - obić drewnem i zalakierować

+ ślicne

- ciężkie

pomysł 2 - obić płytą mdf lub czymś podobnym

+ ślicne, mniej pracy

- wciąż ciężkie

pomysł 3 - obić płytą meblarską (taką 1cm grubą)

+slicne, mało pracy, lżejsze

- niedostępne w wymagalnym kolorze

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

pomysł 4 - zostawić jak jest i zamurować wejście na strych... :lol: :lol:

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

taaak... to jest wyście 5... ino sama se go nie zrobie, wis.... a teraz ja jaka ta amazonka duuuużo sama musze.... :( bo dudki idą na prawnika :

No dooobra, ale chyba k-g jest z tego wszystkiego najtanszy, nie? A domalowac piknie to mozna kiedy badz. :roll:

czy ja wiem... kg kosztuje 30 zeta za m2 i przeciez Ty mnie za te malunki Twojego chłopa to podliczysz jak za zborze magazynowane w złotym spichrzu. ...

e nie sądze by mnie było stać.

a tak serio... to szukam rozwiązania taniego, szybkiego i trwałego... przecie ja sama tych malunków jak co nie odrestauruje, nie :wink:

taaak... to jest wyście 5... ino sama se go nie zrobie, wis.... a teraz ja jaka ta amazonka duuuużo sama musze.... :( bo dudki idą na prawnika :

No dooobra, ale chyba k-g jest z tego wszystkiego najtanszy, nie? A domalowac piknie to mozna kiedy badz. :roll:

czy ja wiem... kg kosztuje 30 zeta za m2 i przeciez Ty mnie za te malunki Twojego chłopa to podliczysz jak za zborze magazynowane w złotym spichrzu. ...

e nie sądze by mnie było stać.

a tak serio... to szukam rozwiązania taniego, szybkiego i trwałego... przecie ja sama tych malunków jak co nie odrestauruje, nie :wink:

Guuuuupia. :lol: :lol: :lol: A po co mialabys restaurowac, kota bedziesz miec? :p

... a cholera go wie :p nic już nie planuje bo jeszcze 2 lata temu byłam pewna, że na Wielkanoc będę na nowym swoim... i dooopa...

to i o kota się spierac nie bede :-?

A k-g nie moze sobie lezec pomalowany na bylejaki kolor i czekac na lepsze czasy? :roll: Nie ma nic gorszego niz cos prawie dopasowanego... :roll:

wszystko ładnie, pięknie, ale dlaczego akurat "drzewo oliwne" się Nitusi upitoliło? :o jest taki kolor w ogóle? :)

a na poddaszu vto u nas miały być odkryte belki w holu, ale w końcu je k-g zabudowaliśmy -bo po 1 lampy nawet nie byłoby jak powiesić, po 2 kurzy się takie drewno na wierzchu strasznie...

no bliżej wenge do dębiny niż do buczyny :lol: jak dla mnie to rysunek jest bardziej podobny niż nijak nie podobny.

są ciekawsze próby podróbek do nabijania się choć jak dla mnie to żałosne a nie powód do śmiechu niestety :roll: ostatnio facet jak mu mówiłam że chce schody z palisandru szczelił teksta: nie ma sprawy - na palisander też wybarwiamy :o gdyby to Twój mąż powiedział to bym uwierzyła. :D

Prawdziwe wenge ma podluzne sloje, takie niteczki rownolegle, biale, zero sekow... :roll: To takie bardziej podobne do debu to jest jakies inne drzewo afrykanskie, Duch by wiedzial... :roll:

Wybarwienie to w ogole jest rzecz wtorna, bo kazde drewno mozna rozjasnic czy przyciemnic, czy nawet w ogole zmienic kolor na... zielony czy niebieski... :lol: :lol: :lol: Rysunek jest najwazniejszy... :roll: Nie wiem, czy Wam juz mowilam, ale kiedys malowalismy korniki na sosnie pomalowanej na zielono. :lol: :lol: :lol: