Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

.... no raczej przed - jak mniemam :)

Hej ho sanodomierzanka :) jak się masz? chałupa gotowa to mam nadzieje, ze nie wpadłaś już w wir tylko praca i dom, co?

może wiosną czas poszukac działki, hę?

nooo dobra... taki żart :p :P :p

Dzieńdoberek :)

może wiosną czas poszukac działki, hę?

Kasiu -nawet nie wiesz jakbym chciała! strasznie brakuje mi tej budowlano-wykończeniowej adrenalinki! :D chyba zboczona jakaś jestem :roll: ....

haaaa !!!!!!!!!!!! trafiłam :p :P

to nie zboczenie, to przyjemność tworzenia.... wyjścia są dwa.... jako, ze potrzebujesz wyzwania.. to albo musisz się postarać o nowe cegły, albo o nowe pieluchy :p :P :p

witam

jestem na etapie wyboru projektu i bardzo zaciekawil mnie ten domek a jak widzialem zdjecia wnetrza Kachny WOW :o !!! super wykonczone wnetrze. pokazywalem zonie Twoj domek jednak jest przekonana ze jest troszke za maly i ciezko mi jest ja przekonac:) uparciuch jeszcze wiekszy ode mnie :D moze ktos jest z lodzkiego budujacy ten domek z garazem lub bez. moze gdyby zobaczyla na zywo zmienilaby zdanie.

pozdrawiam

witam

jestem na etapie wyboru projektu i bardzo zaciekawil mnie ten domek a jak widzialem zdjecia wnetrza Kachny WOW :o !!! super wykonczone wnetrze. pokazywalem zonie Twoj domek jednak jest przekonana ze jest troszke za maly i ciezko mi jest ja przekonac:) uparciuch jeszcze wiekszy ode mnie :D moze ktos jest z lodzkiego budujacy ten domek z garazem lub bez. moze gdyby zobaczyla na zywo zmienilaby zdanie.

pozdrawiam

Witaj

My wybierajac ten projekt bylismy zmuszeni szukac czegos do waskiej dzialiki.

Wybralismy ten projekt w 2005 roku.Realizacja dopiero teraz.

Calkiem przyjazny dla 4 osob.Nie zmienilibysmy go na zaden inny.

Pozdrawiam

witam

pozdrawiam

Witaj

My wybierajac ten projekt bylismy zmuszeni szukac czegos do waskiej dzialiki.

Wybralismy ten projekt w 2005 roku.Realizacja dopiero teraz.

Calkiem przyjazny dla 4 osob.Nie zmienilibysmy go na zaden inny.

Pozdrawiam

Czapelki -ja też nie zmieniłabym tego projektu na inny :)

situl -a na ile osób Wam domek potrzebny? Nasz domek ma "po podłodze' ok 130 mkw. Rozumiem, ze dla żony za mało pokoi w tym projekcie jest? :) -bo chyba do wielkosci salonu czy kuchni nie ma zastrzeżeń?

jak narazie jest nas 2ka, ale juz w czerwcu bedzie 3ka :D nie chodzi o ilosc pokoi tylko o ich wielkosc. jak dla mnie projekt jest super. wlasnie o taki mi chodzilo tylko moja lepsza polowa boi sie o wielkosc pokoi. dlatego szukam kogos z okolic kto buduje ten domek zeby zonka zobaczyla na zywo. mnie osobiscie interesuje projekt z45+ L GL+.

jak narazie jest nas 2ka, ale juz w czerwcu bedzie 3ka :D nie chodzi o ilosc pokoi tylko o ich wielkosc. jak dla mnie projekt jest super. wlasnie o taki mi chodzilo tylko moja lepsza polowa boi sie o wielkosc pokoi. dlatego szukam kogos z okolic kto buduje ten domek zeby zonka zobaczyla na zywo. mnie osobiscie interesuje projekt z45+ L GL+.

akurat o to, nie powinniście się martwić :) My na etapie poszukiwania projektu najpierw zwracaliśmy uwagę na domki "śliczne" z zewnątrz -a więc z ganeczkami, wykuszami itp, i okazało się, ze większość takich domków ma na poddaszu strasznie klitkowate pokoje -np mają po 8-10m.kw. :o , bo np dach był 4-spadowy, więc skosy zabierały połowę powierzchni pokoju, i nawet nie było jednej ściany, na której np mogłaby stanąć szafa :roll: Z45+ od razu zwrócił naszą uwagę, tym, że jest bardzo przestronny wewnątrz -i mimo, że z zewnatrz nie prezentuje sie zbyt okazale, to wszyscy znajomi są w szoku, że tyle w nim m-sca :) Dlatego radzę, żebyście zwracali ogromna uwagę na etapie poszukiwań projektu na to, ile z pow. domu zabierają skosy. U nas przez podniesienie ścianki kolankowej w zasadzie nie ma "strat" powierzchni -każdy kąt jest wykorzystany -najmniejszy pokój ma ok 12,5m, sypialnia ok 16 natomiast "gabinet 14,5m -więc moim zdaniem nie jest źle :) Dodatkową zaletą jest oczywiście dach 2-spadowy :)

... jesli można... to dach dwuspadowy jest tańszy do wykonania, ale nie każdy dekarz potrafi go wykonac dobrze... przy czym dobrze znaczy równo :) kwestie prawidłowości poszycia odpuszczam jako oczywistość.

Dach czterospadowy (mój) wcale nie musi oznaczać małych powierzchni... wszystko zależy przeciez od wysokości ścianki kolankowej.... u nas ma ona wysokości ok 1,8 m i dlatego nasze pokoje dla chłopców mają po 18 m2, a nasza sypialnia ma prawie 23 m2 i wcalenie ma kłopotów z szafami. Salon z jadalnią 42 m2. A domek (bliżniak w dodatku) na prawdę jest niepozorny jak na swoje 184m2.

http://lh5.ggpht.com/_83tmosUe46o/SrysZvX2VnI/AAAAAAAACNI/YFlvxld_ix0/s128/IMG_2227.JPG

... nie wiem, ale jeśli ja bym miała obiekcje co do wielkości domku.... to raczej bym jeszcze się upewniła czy projekt na pewno będzie spełniał wymagania mojej rodziny nawet jeśli w przeciągu np najbliższych 10 lat przyjdzie nam powitać na świecie nową Latorośl... :p

Mówiąc krótko... u nas jest teraz 2+2 i nawet jeśli rodzina nam się powiększy do 2+3 to i tak każdy będzie miał swój pokój i znajdzie się miejsce dla przenocowania znajomych czy przyjaciół... i nikt nie będzie pokrzywdzony. My tak mamy teraz... mieszkanie dla samotnego małżeństwa było suuuper... dla rodzinki 2+1 też, ale 2+2 sprawiało już pewne niedogodności, nie mówiąc już o modelu 2+3...

Nie znam wielkości działki, upodobań, ale proponuje przemyśleć :D

pozdrawiam

Heloł :) dziękuję za troskę -żyję, ale na FM sie nie udzielam, bo w zasadzie to nic się ciekawego nie dzieje... w pracy miałam ostatnio sajgon bo się przeprowadzaliśmy do nowej siedziby, potem przez tydzień byłam sama w dziale, więc też było huk roboty -wracałam do domu i padałam na pysk :roll: z kolei w weekend byłam z małżem w KRK na oblocie galerii -ale nic ciekawego nie zdobyłam :-? .. jedyne co mnie zachwyciło -to film Avatar w Imaxie! -naprawdę POLECAM! i tylko w 3d :)

Aniu -serdecznie gratuluję finału! :) Koleżanki z FM stanęły na wysokości zadania :wink:

• 2 weeks później...
Kasia daj znac zycia :roll:

żyję, żyję -dzięki za troskę :wink: nie bywam na FM bo w zasadzie nic się u nas nie dzieje (i to pod każdym względem.....). Z kolei jak jestem tak "z doskoku, to zupełnie nie mogę się połapać o co biega w Waszych wątkach :roll: ...

Anju -a jak maleństwo? -już niedługo "godzina zero"? :)