kachna28 31.07.2010 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Drzwi wewętrzne prawdopodobnie takie -firma "K i P Fabryka drzwi" -model "Omikron", kolor "venge" (bardziej przypomina mój heban z kuchni) -one są fornirowane:http://www.fabryka-drzwi.com/wewnfuture/oo-4l.jpgwc:http://www.fabryka-drzwi.com/wewnfuture/oo-2l.jpgkolorek:http://www.fabryka-drzwi.com/wewnfuture/kolorystyka.pnga zewnętrzne takiego typu (oczywiście ciemniejsze):http://www.fabryka-drzwi.com/dzbeskid/b-15sl.jpglub takie:http://stolarniaturbia.pl/images/stories/dz-ocieplane/joanna%201.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 31.07.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 (edytowane) Kasia nie jest tak zle z tą wyceną u mnie przyszedl kosztorys na 63 tys z pzu i bede sie odwolywal, ale w moim przypadku tj roznica jakis 10 tys od poniesionych strat ,takze nie ma tragedi ps.a mozesz powiedziec ile dostalas zaliczki z pieniazkow rzadowych bo ja w dalszym ciagu czekam na nie i nie mam pojecia jaka to moze byc mniej wiecej kwota?slyszalem ze liczą 1300 zl za m2 zalanej powierzchni czy to prawda? Edytowane 31 Lipca 2010 przez TOMAS 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 31.07.2010 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Kasia nie jest tak zle z tą wyceną u mnie przyszedl kosztorys na 63 tys z pzu i bede sie odwolywal, ale w moim przypadku tj roznica jakis 10 tys od poniesionych strat ,takze nie ma tragedi Tomas -no to troszkę mnie pocieszyłeś -z moich kilkunastu znajomych z pracy nikt nie dostał więcej niż 30 tys (a niektórzy mieli parterówki zalane po sam dach)!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 31.07.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 No tak ale to jest tez kwestia na jaką kwote byl dom ubezpieczony , -ja mialem polise na 400 tys to chyba tez ma znaczenie ps.Kasia i jak z tymi pieniązkami rządowymi jezeli to oczywiscie nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.07.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Kasia, bedzie dobrze. Zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 31.07.2010 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Kasia i jak z tymi pieniązkami rządowymi jezeli to oczywiscie nie tajemnica Tomas -przyznano nam 61 tys na remont + 4 tys na kocioł CO + 3,2 tys na AGD. Dostaliśmy już zaliczkę (50%) z której mamy się rozliczyć do 10.10, potem deklarujemy do kiedy rozliczymy resztę (pasuje nam rozciągnąć minimum do kwietnia -maja). Dlatego teraz "na szybko" zamawiamy okna, drzwi, parkiet, i chyba styro (chcę kupić rzeczy, które mogą poleżeć do wiosny (oprócz okien off corse). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 31.07.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 (edytowane) No to mysle ze nie jest zle i trzeba byc optymistą,jak pzu stanie na wysokosci zadania to mysle ze twoj domek bedzie doprowadzony do stanu z przed powodzi Edytowane 31 Lipca 2010 przez TOMAS 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.07.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Dobrze, ze cokolwiek dostaliscie lub macie dostac... Zawsze moglo byc gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 01.08.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Dobrze, ze cokolwiek dostaliscie lub macie dostac... Zawsze moglo byc gorzej. Nie ma to jak optymizm :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 07.08.2010 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Hej -melduję, że żyję, tylko internet nam nawala po ostatnich nawałnicach. Drzwi zamówione, okna też -montaż w połowie września. Domek schnie, my wróciliśmy na stare śmiecie -śpimy na dmuchanym materacu i czujemy się jak nowożeńcy Nasza Wika też miała zalany domek (czyt. budę), ale w poniedziałek dostanie nową -wkleję fotki -pozdrawiam Was cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.08.2010 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Czesc Kasia, znowu pogoda zaszalala, ale fajnie, ze sie trzymacie razem. Calusy dla Wiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKM 10.08.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Hej Hej, gdzie ta buda ? niech chociaz psina czuje sie juz jak należy w nowym domku bedzie dobrze Kasia, trzymam kciuki żeby domek wysechł jak należy no i przede wszystkim żeby te wały szybko odbudowano bo ja to bym chyba spać nie mogła wiedząc, że w każdej chwili może byc powtorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.08.2010 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Hej -cisza tu u mnie, ale to tak jak i u nas... czekamy na drzwi i okna, poza tym domek sie suszy -naturalnie -siłami natury -bo tak najlepiej wrzesień-październik będziemy robić elewację. Poza tym zamówiłam "na fali' obniżek "dla powodzian" sofy do salonu i stół -zgadnijcie jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.08.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 czesc Kasiula. sofy i stol pewnie tak samo ladne jak poprzednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 20.08.2010 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 sofy i stol pewnie tak samo ladne jak poprzednie a nawet identyczne to poniekąd z konieczności -bo ocalał nam stolik od kompletu od sof, no i wszystkie krzesła, które zdążyliśmy wynieść na poddasze, dlatego do kompletu zamówiliśmy ten sam stół, sofy i szafkę rtv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.08.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 a nawet identyczne to poniekąd z konieczności -bo ocalał nam stolik od kompletu od sof, no i wszystkie krzesła, które zdążyliśmy wynieść na poddasze, dlatego do kompletu zamówiliśmy ten sam stół, sofy i szafkę rtv. to super, że udało się zamówić takie same jak poprzednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 23.08.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witaj Kasiu, co tam u Was? Cieszę się, że mogłaś zrobić już jakieś zakupy do domku po tej tragedii. Pozdrawiam Cię serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 02.09.2010 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witajcie -bardzo was przepraszam, że tak rzadko jestem na FM -ale w domku zupełnie nic sie nie dzieje... Nadal czekamy na okna i drzwi (bedą za 2-3 tygodnie). Wczoraj zamówiliśmy podłogę do salonu -niestety nie bedzie to juz merbau -bo DLH nie ma go już w ofercie -z podłog dwuwarstwowych mieli tylko jatobę -i na nią się zdecydowaliśmy. Wygląda jakos tak:http://www.dlh-poland.com/Galeria/Podlogi/Jatoba.aspx Co do reszty spraw -to jeszcze nie dostalismy odszkodowania z PZU -mimo, iż minęły już 3 miesiące.. na razie molestuję ich mailami, telefonami i pismami, a oni przerzucają moja sprawę z Oddziału do Oddziału (najpierw była w Krakowie, potem w Szczecinie, a teraz jest w Warszawie), no nic zobaczymy -co by nie zdecydowali to napewno się odwołamy -bo w OWU mają 30 dni na wypłatę odszkodowania -a teraz to juz jaja po prostu są.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawrzyn105 04.09.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Witajwłaśnie znalazłam ten dziennik i strasznie mi przykro ,że spotkało Cię takie nieszczęście.Mieszkam w nowym domu od niespełna dwóch lat i nie wyobrażam sobie co bym zrobiła na Twoim miejscu.Mieszkam pod Wrocławiem i też baliśmy sie żeby nas nie zalało,dom obłozony workami z piaskiem,folią,zaklejane okna silikonem,itpNa szczęście nas ominęło.Martwię się ,bo znów mówią o zalewaniu Twojego miasta...Życzę dużo siły i zdrówka,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 05.09.2010 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 wawrzyn -dziekuję bardzo, na szczęście tym razem nam się udało (jak na razie...). Ale faktycznie, znowu byliśmy spakowani, samochód wyprowadzony a pies wywieziony do brata... zobaczymy ile razy nam jeszcze przyjdzie sie pakować "na wszelki wypadek".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts