Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka, to ja :lol:

Właśnie wróciłam ze służbowej wycieczki do PIWet. Po drodze :wink: nawiedziłam moją ulubioną p. Małgosię ze sklepu z płytkami :lol: I tak:

1. Z Majoliką to namieszałam - te dekory z kolistą fakturą są tylko 20stki, sorki :-?

2. Famme Tubądzin jest wycofana, co nie znaczy, że jak się uprzesz, to nie znajdziesz gdzieś końcówki - dużo nie potrzebujesz. Ale podobno już od dawna z nią były kłopoty :-?

3. Jest Homme Tubądzin, bez problemów :roll:

4. Inverno jest jasny kremik.

5. A oglądałaś Sirocco z Tubądzina? Straszliwie mi się spodobało :wink:

http://katalog.tubadzin.pl/s-sirocco4.jpg

25x36, fakturka wprawdzie jest bardzo delikatna w dotyku, ale jest. Za to te paski różnie załamują światło, więc wygląda ta fakturka na "głębszą" niż w rzeczywistości :wink: No i to jest płytka podstawowa, czyli cena normalna (u mnie 51,24/m2). Kolor biały-biały :wink:

6. Z krajówki jest jeszcze Fiori z Opoczna:

http://www.opoczno.com/products/1630.jpg

25x35, jest lekko kremowa, ale to raczej taka złamana biel niż kolor :roll: No i tu też jest to płytka podstawowa (48,80). Wygląda bardzo fajnie :wink:

Wiem, że te dwie ostatnie, to nie całkiem to co chciałaś - ale przy okazji obejrzyj je sobie. Mi to Sirocco zapadło straszliwie :lol:

Sirocco to nie tylko macałam, głaskałam też :lol:

Wymiar ma 25x36 - więc Ci podchodzi. Na macanego fakturka jest wyraźnie wyczuwalna, ale różnica jest taka, jakby grubo farby nałożyli wzorkiem :roll: Może to nie brzmi zachęcająco, ale obejrzyj je koniecznie - bo w realu wyglądają o niebo lepiej - to jest chyba faktycznie kwestia farby, bo te wzorki załamują światło tak fajnie, czego na zdjęciu nie widać :wink:

Z tymi kwiatkami też tak myślałam, ale skoro byłam, to obejrzałam i wrzuciłam przy okazji :wink:

A na stronie firmowej już nie ma (a jeszcze niedawno były).

Że bez szans, to nie - zawsze jest możliwość, że ktoś ma na magazynie jakąś resztkę jeszcze sprzed lat :roll:

Ale obejrzyj je najpierw, zanim się zaweźmiesz - bo ja się naprawdę mocno nimi rozczarowałam :-? Jeszcze zanim znalazłam Nuvole, to z internetu też o nich myślałam, jak zobaczyłam, to mi ręce opadły :-?

a ja ich właśnie widziałam i "macałam" w jakimś markecie -jakiś miesiąc temu, tylko za cholerę nie mogę skojarzyć gdzie :x ! a byłam zarówno w Kielcach, jak i lublinie, Krakowie i Rzeszowie... to co? objazd przez pół Polski mam robić?

Obdzwonić? :roll: :wink:

Wróciłam do domu a płytek do łazienki nie ma :( dzwonili z hurtowni, że podłogowych brakło i trzeba czekać do wtorku -to razem wszystkie przywiozą... na pocieszenie wkleję sobie zdjęcie marmuru na nasz kominek :) jeszcze nie jest zamówiony ale już niedługo! (wiolasz się chwali kominkiem to i ja mogę :wink: ). Oto Rainforest Brown:

http://www.athenamarmor.pl/uploads/images/Wzory%20kamieni/Marmury/Rainforest%20Brown.jpg

No wiadomo że dowiozą, w końcu dopóki nie dowiozą to kaski nie zobaczą :) a mnie zastanawia tylko, że żadna z was nawet nie zapytała co to za płytki wybrałam do górnej łazienki 8) (przypominam, że zaczęło się od Bambusa, poprzez Inverno, Areniscę, Trawertino, Fiji, Aleksandrię -do.... ?)