DarioAS 29.06.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 ja obstaje za szarością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 30.06.2008 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Melduję iż za chwilę ruszam do krakowa w celu zakupu płytek do: kuchni, holu, sieni, na cokół, taras, balkon, do kotłowni. Jeśli nie zakupię ich dziś mąż zagroził rozwodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.06.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Ja bym mu nie wierzyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 30.06.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 mój tez tak mówił i tyle jego jakoś nie wierzę, że wszystko pójdzie tak gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 30.06.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 No i nie poszło !!! Nie kupiłam PRAWIE nic!!!! i to nie dlatego że nie chciałam, czy że nie było! Wręcz przeciwnie -było wszystko co sobie zaplanowałam! ale okazało się, że płytki są cięższe niż myśleliśmy ... Nasz samochód miał ładowność 900kg -natomiast wszystki zaplanowane płytki ważyłyby ok. 2500kg ! Dlatego kupiliśmy jedynie te nieosiagalne u nas -czyli gres polerowany 50x50cm -ilość 28m.kw. po 39,90zl/m. oraz śliczne płytki do kotłowni -20m.kw. po 18,70zł . no i tyle więcej by resory nie wytrzymały.... A były piękne płytki na elewację (jedyne 21zl/m.kw.) oraz na balkon i taras po 19,90zl ! ale nie dało rady. Co do kuchni natomiast -udalo mi się oblukać wszystkie wczoraj wymienione płytki "10" z Polcolorit -no i jak to zwykle bywa -wielkie rozczarowanie nie ma na czym oka zawiesić... nie znalazłam ani jednej sztuki z Imoli, widziałam natomiast Majolikę i Helsinki -nie oszołomiły mnie urodą niestety. Jedyne na które mogłabym się zdecydować to Tubądzin Homme -36x25cm (Sirocco niestety nie znalazłam): http://katalog.tubadzin.pl/s-homme3.jpg I prawdopodobnie je zamówię gdzieś w lokalnej hurtowni (a może jeszcze gdzieś wybadam Sirocco?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.06.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Mowilam, ze majolika jest brzydka na zywca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 A mi się majolika podoba i na żywca Tylko kolorku nie mają takiego, jak potrzebowałam, bo byłaby idealna na mój "piec" Dziwne, że nie widziałaś Sirocco, bo on urzęduje zaraz obok Homme, na tym samym stojaku - przynajmniej u nas tak wszędzie wisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 30.06.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 mówiłam, że gładko nie pójdzie nie specjalnie, poprostu tak to jest z płytkami i tyle ale może tak pokażesz te, co kupiłaś?? i tak się zastanawiałm czym Wy po te płytki pojedziecie, bo pamiętam jak nam siedziały resory, jak wieźliśmy parę paczek płytek na klatkę, czy przedpokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.06.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 A mi się majolika podoba i na żywca Tylko kolorku nie mają takiego, jak potrzebowałam, bo byłaby idealna na mój "piec" Dziwne, że nie widziałaś Sirocco, bo on urzęduje zaraz obok Homme, na tym samym stojaku - przynajmniej u nas tak wszędzie wisi Eeeee, widzialam duzo ladniejszych plytek niz te majoliki, a one takie tanie to nie sa... I te kola jakos dziwne wrazenie na mnie robily, no moze tak ma byc, ale gdybym ja w takim stylu meksykanskim urzadzala cos, to kupilabym na allegro autentyki z Meksyku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.06.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Hehe, całkiem nie mam meksykańskich skojarzeń z majoliką i może dlatego mi się podobają Akurat nie te koła, tylko płytka podstawowa, ta większa - jakby była kremowa, a nie biała, to już bym ją miała na piecu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.06.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Hehe, całkiem nie mam meksykańskich skojarzeń z majoliką i może dlatego mi się podobają Akurat nie te koła, tylko płytka podstawowa, ta większa - jakby była kremowa, a nie biała, to już bym ją miała na piecu No Tubadzin czy jak im tam wlasnie to robil w takim stylu meksykanskim i ze niby te plytki na takie robione recznie maja wygladac. W Max-Flizie widzialam te z kolami i jakos do mnie nie przemowily, te kolorki maja takie wsciekle, ze gdyby to byla naturalna rzecz, to w zyciu takich kolorow by nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.06.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Hehe, całkiem nie mam meksykańskich skojarzeń z majoliką i może dlatego mi się podobają Akurat nie te koła, tylko płytka podstawowa, ta większa - jakby była kremowa, a nie biała, to już bym ją miała na piecu No Tubadzin czy jak im tam wlasnie to robil w takim stylu meksykanskim i ze niby te plytki na takie robione recznie maja wygladac. W Max-Flizie widzialam te z kolami i jakos do mnie nie przemowily, te kolorki maja takie wsciekle, ze gdyby to byla naturalna rzecz, to w zyciu takich kolorow by nie bylo. No mają wyglądać na ręczną robotę, ale nie na naturalną - skąd Ci to przyszło do głowy Przecież glazurowanie ceramiki w jaskrawych kolorach to nie tylko meksykański wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.06.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Hehe, całkiem nie mam meksykańskich skojarzeń z majoliką i może dlatego mi się podobają Akurat nie te koła, tylko płytka podstawowa, ta większa - jakby była kremowa, a nie biała, to już bym ją miała na piecu No Tubadzin czy jak im tam wlasnie to robil w takim stylu meksykanskim i ze niby te plytki na takie robione recznie maja wygladac. W Max-Flizie widzialam te z kolami i jakos do mnie nie przemowily, te kolorki maja takie wsciekle, ze gdyby to byla naturalna rzecz, to w zyciu takich kolorow by nie bylo. No mają wyglądać na ręczną robotę, ale nie na naturalną - skąd Ci to przyszło do głowy Przecież glazurowanie ceramiki w jaskrawych kolorach to nie tylko meksykański wynalazek Nie o to chodzi, ale skoro robota ma byc reczna, to kolorki nie moga wygladac na takie, co je komputer wymieszal. Przede wszystkim nie bylyby idealne rowne, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.06.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Czemu nie? Glazura to glazura , przecież jak mieszali ręcznie, to też nie na każdą płytkę z osobna Komputer może sobie mieszać, a i tak każda partia ma inny odcień - różnica tylko w wielkości partii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.06.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Czemu nie? Glazura to glazura , przecież jak mieszali ręcznie, to też nie na każdą płytkę z osobna Komputer może sobie mieszać, a i tak każda partia ma inny odcień - różnica tylko w wielkości partii Tylko jak komputer miesza kolor, to po co plytki recznie robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 30.06.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Czemu nie? Glazura to glazura , przecież jak mieszali ręcznie, to też nie na każdą płytkę z osobna Komputer może sobie mieszać, a i tak każda partia ma inny odcień - różnica tylko w wielkości partii Tylko jak komputer miesza kolor, to po co plytki recznie robic? A myślisz, że je Maniek w fabryce łapką uklepuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.06.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Czemu nie? Glazura to glazura , przecież jak mieszali ręcznie, to też nie na każdą płytkę z osobna Komputer może sobie mieszać, a i tak każda partia ma inny odcień - różnica tylko w wielkości partii Tylko jak komputer miesza kolor, to po co plytki recznie robic? A myślisz, że je Maniek w fabryce łapką uklepuje? No tak to ma wygladac... A nie wyglada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.07.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Czemu nie? Glazura to glazura , przecież jak mieszali ręcznie, to też nie na każdą płytkę z osobna Komputer może sobie mieszać, a i tak każda partia ma inny odcień - różnica tylko w wielkości partii Tylko jak komputer miesza kolor, to po co plytki recznie robic? A myślisz, że je Maniek w fabryce łapką uklepuje? No tak to ma wygladac... A nie wyglada... Ja rozumiem, że Ci się nie podoba - ale czepiasz się troszeczkę Dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.07.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Czemu nie? Glazura to glazura , przecież jak mieszali ręcznie, to też nie na każdą płytkę z osobna Komputer może sobie mieszać, a i tak każda partia ma inny odcień - różnica tylko w wielkości partii Tylko jak komputer miesza kolor, to po co plytki recznie robic? A myślisz, że je Maniek w fabryce łapką uklepuje? No tak to ma wygladac... A nie wyglada... Ja rozumiem, że Ci się nie podoba - ale czepiasz się troszeczkę Dobry No doooobra. Nie, ze mi sie jakos tragicznie nie podoba, ale jakos te kola do mnie nie przemowily: kup mnie. No i dobry oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.07.2008 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Dziwne, że nie widziałaś Sirocco, bo on urzęduje zaraz obok Homme, na tym samym stojaku - przynajmniej u nas tak wszędzie wisi Zacznijmy od tego, że u nas to nic nie wisi Pan z "salonu" płytkowego w Sandomierzu mówi, że u nich płytki powyżej 50zl/m nie schodzą więc nawet stojaka brak A w Krakowie też stojaka tubądzin nie ujrzałam -jedynie aranżację łazienki z Homme, bo tam z kolei nie ma stojaków z płytkami poniżej 120zl/metr A poza tym internet mi dzisiaj chodzi tak @#%$&* że nie wiem czy uda mi się wam cokolwiek pokazać PS -Przyjechały płytki do dużej łazienki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts