DarioAS 01.04.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 no właśnie, ja nie wiem Nie pomyliłaś Kachna działów? ja Cię właśnie w galerii szukałam, będziesz pod ręką. Tu, to ciągle zapominam, że coś jest, tak jak i u Bianci. Też ją trzeba zaciągnąć do galerii. Lepiej się będzie kawkę piło, jak będziemy wiedzieć kto jest a kogo nie ma. I gdzie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.04.2008 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Spacery w ciąży to Ci tylko Aniu na zdrowie wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.04.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 po dzisiejszym kopaniu w ogródku to już mi nic nie wychodzi na zdrowie.. Wręcz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.04.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 po dzisiejszym kopaniu w ogródku to już mi nic nie wychodzi na zdrowie.. Wręcz przeciwnie No właśnie widziałam Teraz to powinnaś tylko kwiaty przyjmowac -ewentualnie wąchac -a nie kopac!!! A co do szybkorosnących roślin -słyszałam ,że najszybciej rośnie Rdest Auberta -ale to jest pnącze -nie wiem czy o to Ci chodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.04.2008 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 dzisiaj chłopy z mężem robili wodę -ja byłam w pracy... telefon co 10 minut -gdzie kran od wanny? gdzie w kotłowni? gdzie pralka? zmywarka? ile cm od krawędzi umywalki -itp.. itd A ja wczoraj latałam z kredą po chałupie i wszystko wyrysowałam! Ale "ukochani" hydraulicy sugerowali mężowi "lepsze" rozwiązania -ciekawe ile razy robią w domu pranie czy myją gary -skoro tacy cwani? No ale z jednymi bateriami jest problem, kupiliśmy Paffoni Stick podtynkowe: http://www.opal24.pl/images/paffoni_stick_bat_umywalkowa_podtynkowa1_006_min.jpg i nigdzie nie pisze ile cm nad umywalką mają byc? poza tym oba elementy są osobno i też nie wiadomo w jakiej odległości? czy wylewka ma byc na środku odpływu- czy też punkt środkowy pomiędzy? jak to wysoko? No zielona jestem... ze zdjęc w gazetach czy inecie to można sobie tylko "gdybac"... Acha -umywalko mają byc dwie takie (na blacie obok siebie -w odl. ok 40cm): Roca Bol: http://www.mizar.pl/img/towary/3439_5275.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.04.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 wolałabym coś płożącego, żeby leżało między tymi krzaczkami. No.... tujami, bo przed chwilą Bianca mnie oświeciła co mam na ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.04.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Może załóż posta na wnętrzach, ktoś się napewno znajdzie, kto wie jak to ma być z tą baterią. Ja mam zwykłe, więc Ci nie pomogę, ale zawsze właśnie tam znajdowałam wiele cennych podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.04.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ja tak sobie myślę, że to się montuje wedle gustu Możesz dać centralnie wylewkę, a mieszacz obok - drugi w lustrzanym odbiciu. Chociaż przy tych umywalkach centralnie wylewka to chyba jedyne wyjście - one będą przecież nieruchome - powinny lać wodę centralnie do umywalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.04.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 OK Ty wszystko wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.04.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 OK Ty wszystko wiesz Jeszcze nie, ale bardzo bym chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_bk 01.04.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Czy ktoś pisał pismo do ministra budownictwa o odstępstwo od przepisów(tzn. żeby postawić dom 1,5 m od granicy z działką sąsiednią)? Jaką treść ma mieć takie pismo, powołałam sie na artykuł w którym jest zawarte to odstępstwo ale Pani w starostwie kazała jeszcze napisać wiele argumentów dlaczego chcę tego odstępstwa, czy nie wystarczy jej jeden powód wąska działka??? Pomóżcie, z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_bk 01.04.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Pytam się w tym dziale ponieważ wszyscy tutaj macie wąskie działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 02.04.2008 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Czy ktoś pisał pismo do ministra budownictwa o odstępstwo od przepisów(tzn. żeby postawić dom 1,5 m od granicy z działką sąsiednią)? Jaką treść ma mieć takie pismo, powołałam sie na artykuł w którym jest zawarte to odstępstwo ale Pani w starostwie kazała jeszcze napisać wiele argumentów dlaczego chcę tego odstępstwa, czy nie wystarczy jej jeden powód wąska działka??? Pomóżcie, z góry dziękuję. Nie wiem jak wygląda takie pismo -ale my dalismy sobie spokój -bo powiedziano nam że może zejśc ok. 0,5 roku z oczekiwaniem na odpowiedź. Poza tym żądano NOTARIALNEJ ZGODY właściciela sąsiedniej działki (w którymś z wątków wyśmiano ten pomysł gdy go przytoczyłam )- ale cóż -urzędnicy chcą miec "dupochron" (sorry...) A że za sąsiadkę mamy panią w wieku ok. 80 lat, która boi się podpisac cokolwiek -a już nie daj Boże u notariusza -to była sprawa w zasadzie "nie do przeskoczenia" Dlatego domek stoi po 3,25m od każdej z bocznych granic -w konsekwencji brak okien na tych ścianach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.04.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Czy ktoś pisał pismo do ministra budownictwa o odstępstwo od przepisów(tzn. żeby postawić dom 1,5 m od granicy z działką sąsiednią)? Jaką treść ma mieć takie pismo, powołałam sie na artykuł w którym jest zawarte to odstępstwo ale Pani w starostwie kazała jeszcze napisać wiele argumentów dlaczego chcę tego odstępstwa, czy nie wystarczy jej jeden powód wąska działka??? Pomóżcie, z góry dziękuję. Nie wiem jak wygląda takie pismo -ale my dalismy sobie spokój -bo powiedziano nam że może zejśc ok. 0,5 roku z oczekiwaniem na odpowiedź. Poza tym żądano NOTARIALNEJ ZGODY właściciela sąsiedniej działki (w którymś z wątków wyśmiano ten pomysł gdy go przytoczyłam )- ale cóż -urzędnicy chcą miec "dupochron" (sorry...) A że za sąsiadkę mamy panią w wieku ok. 80 lat, która boi się podpisac cokolwiek -a już nie daj Boże u notariusza -to była sprawa w zasadzie "nie do przeskoczenia" Dlatego domek stoi po 3,25m od każdej z bocznych granic -w konsekwencji brak okien na tych ścianach ... Przynajmnej nikt Ci w okna nie będzie zaglądał A tak by było, jakbyś miała te kilka metrów więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_bk 02.04.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Dzięki za odpowiedź, w takim razie musimy pomyśleć nad takim rozwiązaniem jak Ty Kachna28 (bez okien i 3,25 odstępu), chyba, że w starostwie doradzą i jakoś to pójdzie , a mam jeszcze pytanie, na pewno to już gdzieś pisałaś ale ja tu jestem nowa tak wiec pewnie nie zauważyłam, jaką macie szerokość działki??? Nasza ma 14,5 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_bk 02.04.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Już wiem Ty też masz działkę 14,5 metra szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 03.04.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 co z tą baterią?już wiesz co i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 03.04.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 dzisiaj jeszcze nie niedziela, ale ciekawska jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madi82 04.04.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 my mamy działkę szerokoą na 14 m a w niektórych miejscach nawet 14,8 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 04.04.2008 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 dzisiaj jeszcze nie niedziela, ale ciekawska jestem Jestem z chwilowego "doskoku" (u siostry w Krakowie ) -z baterią to sama nie wiem jak -bo została zainstalowana w zasadzie pod moją nieobecność -po powrocie zobaczę jak ... ale zostawiłam instrukcje obrazki i katalogi -może sobie chłopy poradzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts