Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moje drogie -kolejny dylemacik wnętrzarsko -kolorystyczny... otóż trzeba by pomyśleć o drzwiach wewnętrznych. Początkowo miały być drewniane, ALE... kasa :cry: Musimy ograniczyć wydatki -w związku z tym będą (jeśli w ogóle) zwykłe z płyty... Bardzo podobają mi się Classen model TETYDA:

http://www.classen.pl/www/pliki_graficzne/a_drzwi/tetyda/model4.jpg

Te wąski paseczki są z aluminium, szersze to matowa szyba. Kosztują ok. 400zł (bez futryny :-? ). Dylemat jest tego rodzaju że one są tylko wenge (identico jak Ani kuchnia), a u mnie w domku nie ma nic z wenge :roll: ... Kolorystyka w moim domku jest taka:

Okna -kolor Canadian:

http://foto3.m.onet.pl/_m/d6bcbd6e967967d51f3d929e8857914f,6,19,0.jpg

Podłoda salon -merbau:

http://www.balticwood.pl/oferta/merbau/merbau-Gotland-elegance_B.jpg

Podłoga gabinet -jesion:

http://www.parkiety.sklep.pl/pliki/produkty/medium/DESKA-BARLINECKA---jesion-(life)-3587.jpg

Podłoga mały pokój -BADI:

http://www.parkiety.sklep.pl/pliki/produkty/medium/DESKA-BARLINECKA---badi-(life)-3966.jpg

Podłoga sypialnia -DĄB ESPRESSO:

http://www.opinie.senior.pl/data/products/large/6066_2.jpg

No i co myślicie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

PROSZĘ :) :

Składniki na ciasto:

400 g mąki pszennej

40 g drożdży

4 łyżki cukru

125 g margaryny (roztopionej)

1 szklanki mleka

2 jajka

cukier waniliowy

szczypta soli

Składniki na nadzienie:

300-400ml mleka

owoce

budyń waniliowy

1 żółtko

 

Drożdże rozmieszać z łyżką cukru i połączyć z ciepłym mlekiem i 2 łyżkami mąki -wymieszać do półpłynnej konsystencji. Pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski, dodać wyrośnięte drożdże, jajko, żółtko, margarynę oraz resztę cukru, cukier waniliowy i szczyptę soli. Ciasto wyrabiać ręcznie bądź łyżką (według upodobania), aż ciasto będzie odstawać od ręki lub łyżki. Przykryć płócienna serwetką i pozostawić do wyrośnięcia.

 

Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu w 400 ml mleka. Pozostawić do ostygnięcia, dodać 1 żółtko.

Z ciasta formować kulki i spłaszczyć je. W powstały otworek włożyć budyń (ile wejdzie ;-) ) i owoce. Po wierchu posmarować roztrzepanym białkiem. piec ok 20min w temp. 180-200stopni. Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...