Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja ostatnio czytałam o jakimś mieście w Rosji, gdzie w czerwcu wypada jakieśtam ich święto -i która kobieta urodzi dziecko w ten dzień -dostaje kasę, samochód i lodówkę :) Bo tam jest niski przyrost i burmistrz taki hojny! Nawet 9 m-cy wcześniej -w połowie września przypada dzień wplny od pracy -aby mieszkańcy "pracowali" dla dobra ogółu nad wzrostem demograficznym :D !

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ukrainiec, Rosjanin, Bialorusin, Litwin czy... Chinczyk?

Chińczyk odpada :lol:

Musialby byc Chinczyk - olbrzym. :lol: :lol: :lol:

Tam dopiero miałabym problem z ciuchami :lol: :lol: :lol:

Nie musialabys sie zaraz przeprowadzac. Wprawdzie stadion im zabrali, ale moze jakas inna robote by znalazl w Wawie. Tylko musialabys mu buty na koturnach sprawic i git.

Jutro "NAPEWNO" przyjdą robić ostateczne wylewki! (zalewanie podłogówki). Ma im zejść 2 dni. Potem moment (ok tygodnia) na związanie betonu -i chyba zacznie się układanie płytek :) (ściennych na razie). Podłogi -zarówno ceramika, jak i deski -poczekają do września, bo po powrocie z urlopu (ok 10ego sierpnia) musimy zrobić wygrzewanie podłogówek (21 dni). Ok 15ego sierpnia przychodzi ekipa od elewacji. Po wylewkach zaczniemy się rozglądać za kamieniem na kominek, drzwiami wewn. i być może pomiar mebli kuchennych (ale dwie ostatnie pozycje przewyższają nasz budżet -więc to jeszcze znak zapytania :( ). No ale najważniejsze -że w końcu coś zaczyna się dziać :) !

UWAGA! Pojawiła się nowa koncepcja płytek do kuchni -tym razem 10x10cm :)

Imola Blown (białe):

http://www.blutech.iq.pl/glazura_sklep/images/product_images/info_images/10947_0.jpg

A tu super aranżacja:

http://www.cermag.com.pl/pl/k_imola_blown.php

Z tym, że białe występują tylko w jednym sklepie internetowym :( i kosztują 91,50zl/metr.

W Plusku są -po 65zl/metr -ale beżowe :roll: ... Napisałam do nich maila czy by nie ściągnęli white -zobaczymy co napiszą...

Co do tych "dekorków" -mąż się nimi zachwyca -ale 1szt kosztuje 9,80zl :( A tych dekorków w takim układzie to by mi w cholerę poszło (kuchnia ma w sumie 7m "długości" ściany nad blatem...). Zobaczymy co napiszą z Pluska -bo ich też o dekorki pytałam. Co w ogóle o nich sądzicie?

Kasiu, mi się wydaje, że jeszcze niedawno były i białe w plusku :wink:

Jeśli tylko są w fabryce, to oni Ci je na pewno ściągną - mi tak ściągnęli te moje czerwone i zielone, mimo że potrzebowałam malutko. Też ich nie mieli na stronie :wink:

Kasiu, mi się wydaje, że jeszcze niedawno były i białe w plusku :wink:

Jeśli tylko są w fabryce, to oni Ci je na pewno ściągną - mi tak ściągnęli te moje czerwone i zielone, mimo że potrzebowałam malutko. Też ich nie mieli na stronie :wink:

tylko żeby nie po 90zł :roll: ...

A co do dekorów -mąż strasznie chce mieć coś w kolorze stal lub chrom. Może by zrobić jak ma onna:

http://images30.fotosik.pl/241/5d331e2e6be344bc.jpg

Tylko dać 2 pionowe paski np z takiego dekorku (zamiast tych z Imoli "punkcikowych") -to Paradyż Victoria (zawsze trochę taniej :roll: ):

http://www.paradyz.com.pl/images/products/big/001846.jpg

Co sądzicie?

Ten dekorek fajny, dużo lepszy od tych punkcików :lol:

No i on kosztuje 9,50szt -a ma 40cm długości! a tamte są po tyle samo -a tylko 10cm :D Myślisz, że on by w ogóle pasował do ej Imoli Blown? :roll: Cholera boję się trochę zamawiać tą Imolę tak w "ciemno". Żeby nie było tak jak z Polcolorit-em, na zdjęciu lux, a na żywo -dno :( Jak zwykle nie ma gdzie "obmacać" :cry: