markoto 24.07.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 a moze gorenje?? nie wiem jak jakosciowo wypada niestety http://www.megamedia.pl/_p/52/n/okapy-kominowe-gorenje-dvg-8545-e-p52830.jpg Wydajność805 m3/hPoziom hałasu max58 dBZakresy prędkości3 Liczba silników1 Sterowanieprzyciski Elementy szklanenie Oświetleniehalogenowe Szerokość80 cmRodzaj filtraaluminiowy Moc silnika190 WGwarancja24 m-ceMoc oświetlenia2x40 W tu link http://www.megamedia.pl/okap-kominowy-gorenje-dvg-8545-e.php?off=28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 24.07.2008 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Markoto -powiem Ci że wygląda i "brzmi" interesująco Fajnie byłoby go zobaczyć na żywo -bo nie chciałabym żeby byż za "czarny" -a na foto trochę "ciemno" wygląda.... Ale cena i funkcje -fajowe Thanks!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.07.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Obawiam sie, ze bedzie czarny jak plyty kuchnenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.07.2008 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Kasiu, mi się wydaje, że jeszcze niedawno były i białe w plusku Jeśli tylko są w fabryce, to oni Ci je na pewno ściągną - mi tak ściągnęli te moje czerwone i zielone, mimo że potrzebowałam malutko. Też ich nie mieli na stronie tylko żeby nie po 90zł ... A co do dekorów -mąż strasznie chce mieć coś w kolorze stal lub chrom. Może by zrobić jak ma onna: http://images30.fotosik.pl/241/5d331e2e6be344bc.jpg Tylko dać 2 pionowe paski np z takiego dekorku (zamiast tych z Imoli "punkcikowych") -to Paradyż Victoria (zawsze trochę taniej ): http://www.paradyz.com.pl/images/products/big/001846.jpg Co sądzicie? hehe, wchodze sobie ii co widze? kachna, dobrze rozumiem, że Ty chcesz w taki sam uklład te pionowe dekory dac? powiem Ci, ze tez myslelismy o czyms takim. Nasze ciemne płyteczki (cięte zreszta z normalnych płytek - moja zemsta na gllazurniku ) sa zakoonczone po bokach taka satynowa listwa jak w łazience. a te w kwadraciki, hmmmm, Olga jeszcze nie mów3ila ze brud bedzie właził??? Inox nie jest latwy w ytrzymaniu niestety, a jeszcze taki wypukly, hmmmmm Ale jesli to Cie nie przeraza to czmu nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.07.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Nie przejmujcie sie Olga. Ona wszedzie brud widzi. Juz Kasi opowiadala, jak jej bedzie wchodzil w zaglebienia na frontach. Moze czasami warto jednak posprzatac w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.07.2008 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Moze czasami warto jednak posprzatac w domu... a po co!? onna -koncepcja uległa zmianie po raz kolejny w tym tyg. Będą białe płytki kładzione poziomo, ale bez zadnych dekorów (bo pewnie jak to zwykle ze mną bywa po miesiącu by mi się znudziły... ). Ostatecznie stanęło na Tubądzin Homme (25x36cm) ładne -i TANIE (45zl/metr): http://katalog.tubadzin.pl/s-homme3.jpg No chyba że w międzyczasie 9czyli w ciągu najblizszych 2 tygodni) wygram w totka i kupię wtedy TAU Dario (jakie ma Uek76) -cena 160zl/metr -płytka ma wymiar 32x90cm: http://img518.imageshack.us/img518/2346/78232409fd8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.07.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Poza ceną nie widzę różnicy No i jeszcze jeden plus: gdyby się znudziły to chyba nie szkoda położyć inne, nowe jak sie ma te za 45 zł a nie za 160 zł. A koncepcje, jak wiecie często się zmieniają.. Czy jak dziś przygrzało trochę, to wszystkich wywiało z domów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.07.2008 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 wszystkich wywiało z domów? też to zauważyłam a u mnie akurat w domku chłodniej niż na polku wiolasz -ile u Was wołają za elewację? (styropian+tynk akrylowy) Chodzi mi o samą robociznę, bo materiał już w zasadzie mamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.07.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Wiesz co, nie dowiadywałam sie osobiście, bo to mąż wydzwaniał, ale jak wróci wieczorem to dowiem się i dam znać. Ja w tym temacie się zdołowałam, bo ekipa, na której mi zależy nie ma wogle już wolnych terminów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.07.2008 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Mnie to dołują nie terminy ale ceny (akurat u nas ostatnio ekipy "czasowe" są)... Jakimś dziwnym sposobem "lekko" pomyliłam się przy pomiarze -i cały czas wychodziło mi 200m.kw. elewacji, teraz okazało się, że jest 250 A to dodatkowe 1000zł za tynki+kleje i siatki oraz dodatkowe 1000 za robociznę... zaczyna się robić mało ciekawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.07.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Ja tak nie myślę. WIem że trzeba a jak będę zwlekać, to ceny pójdą w górę. Często jest tak że obowiązuje cena przy ugadywaniu sie a nie kiedy robią. A mogą robić nawet po dwóch miesiącach od zamawiania. Więc wtedy cieszę sie, że szybko sie zdecydowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.07.2008 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Kurde tą cenę to najfajniej byloby mieć na piśmie, albo dyktafon w kieszeni Wczoraj ekipa kończyła wylewkę na podlogówce. 2 tygodnie temu mówili: "8zł od metra" (mają u nas robić praktycznie całą wykończeniówkę więc traktują nas "hurtowo"). Wczoraj przy płaceniu: "jakie 8zł!? od ponad roku bierzemy 13zł/metr! " I nie udało się ztargować.... Teraz się boję, że podobnie będzie przy karton-gipsach i płytkach, a umwialiśmy się już pół roku temu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.07.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Tak Was zrobili??? To już przesada. Wycyckali Was normalnie. My sie z tynkarzami umawialiśmy przez telefon dwa miesiące wcześniej. i po skończeniu cena sie nie zmieniła. To nie wiem, albo nasi tacy porządni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.07.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Hola, hola, a umowa jakas to nie istnieje u Was? U mnie wysylal facet kosztorys i przynajmniej mialam na pismie, ile chce wziac. Jak sie przejechal to jego sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.07.2008 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 No to chyba masz fuksa -albo ja pecha wyjątkowego... Nasi tynkarze też zdążyli od umawiania się podnieść o 3zl na metrze -czyli w sumie 1200zl więcej bo: "ściany były bardziej krzywe niż są zwykle" !!! No to ku..a przy pomiarze w lutym tego nie widzieli!? Boże -jak ja chcę żeby już był grudzień!!!! nie chcę więcej cenowych niespodzianek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.07.2008 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Hola, hola, a umowa jakas to nie istnieje u Was? malgos -umowa z robotnikami to u nas totalna abstrakcja! w życiu Ci żaden nic nie podpisze.... Ekipy to zbieranina z sąsiednich wiosek, raczej nie bywają też w Urzedzie Skarbowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.07.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 No to chyba masz fuksa -albo ja pecha wyjątkowego... Nasi tynkarze też zdążyli od umawiania się podnieść o 3zl na metrze -czyli w sumie 1200zl więcej bo: "ściany były bardziej krzywe niż są zwykle" !!! No to ku..a przy pomiarze w lutym tego nie widzieli!? Boże -jak ja chcę żeby już był grudzień!!!! nie chcę więcej cenowych niespodzianek ! Kasia, to nie jest ani pech, ani fuks. Jesli masz do czynienia z "firma", chocby to byla dzialalnosc gospodarcza, to istnieje cos takiego jak kosztorys i umowa. Na pismie, nie przez telefon... U mnie tez byl przekret z malowaniem, ale tu w zasadzie sama zawalilam - moglam im nie placic i na zbity pysk wywalic. Tak sie nie robi, a tak wszyscy fachoffcy robia, to trzeba zaczac ich wychowywac. Dopuscisz do precedensu i beda Cie tak kiwac caly czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.07.2008 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Wiem... dlatego co do płytek bedę ustalała KONKRETNĄ stawkę -zanim przyklei pierwszą sztukę Zresztą widzil płytki więc już nie może powiedzieć, że "się trudniej układały" albo myślał "że będą inne" ! Bo o takich przypadkach też słyszałam! Zresztą płacę od metra -a co to k..a za różnica czy płytka ma 20x30cm czy 30x90cm? (tą większą zresztą taniej nawet powinni liczyć...) Wiolasz -a płytkarze ile u Was biorą? (masz już w ogóle płytki? -bom nie w temacie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.07.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Hola, hola, a umowa jakas to nie istnieje u Was? malgos -umowa z robotnikami to u nas totalna abstrakcja! w życiu Ci żaden nic nie podpisze.... Ekipy to zbieranina z sąsiednich wiosek, raczej nie bywają też w Urzedzie Skarbowym... Kasiu, to wtedy tym bardziej mozesz im nie zaplacic, poniewaz nic na Ciebie nie maja. Rusz glowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 26.07.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Kasia, nasz Pan od płytek robi u nas poddasze i będzie też malował. Tak wiec ściany i zakamarki zna już na pamięć. dostaliśmy cenę oddzielną za ściany, za podłogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts