Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a moze gorenje?? nie wiem jak jakosciowo wypada niestety http://www.megamedia.pl/_p/52/n/okapy-kominowe-gorenje-dvg-8545-e-p52830.jpg

Wydajność805 m3/h

Poziom hałasu max58 dB

Zakresy prędkości3

Liczba silników1

Sterowanieprzyciski

Elementy szklanenie

Oświetleniehalogenowe

Szerokość80 cm

Rodzaj filtraaluminiowy

Moc silnika190 W

Gwarancja24 m-ce

Moc oświetlenia2x40 W

tu link http://www.megamedia.pl/okap-kominowy-gorenje-dvg-8545-e.php?off=28

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu, mi się wydaje, że jeszcze niedawno były i białe w plusku :wink:

Jeśli tylko są w fabryce, to oni Ci je na pewno ściągną - mi tak ściągnęli te moje czerwone i zielone, mimo że potrzebowałam malutko. Też ich nie mieli na stronie :wink:

tylko żeby nie po 90zł :roll: ...

A co do dekorów -mąż strasznie chce mieć coś w kolorze stal lub chrom. Może by zrobić jak ma onna:

http://images30.fotosik.pl/241/5d331e2e6be344bc.jpg

Tylko dać 2 pionowe paski np z takiego dekorku (zamiast tych z Imoli "punkcikowych") -to Paradyż Victoria (zawsze trochę taniej :roll: ):

http://www.paradyz.com.pl/images/products/big/001846.jpg

Co sądzicie?

hehe, wchodze sobie ii co widze? kachna, dobrze rozumiem, że Ty chcesz w taki sam uklład te pionowe dekory dac? powiem Ci, ze tez myslelismy o czyms takim. Nasze ciemne płyteczki (cięte zreszta z normalnych płytek - moja zemsta na gllazurniku ;) ) sa zakoonczone po bokach taka satynowa listwa jak w łazience. a te w kwadraciki, hmmmm, Olga jeszcze nie mów3ila ze brud bedzie właził??? Inox nie jest latwy w ytrzymaniu niestety, a jeszcze taki wypukly, hmmmmm Ale jesli to Cie nie przeraza to czmu nie...

Moze czasami warto jednak posprzatac w domu... :lol: :lol: :lol:

a po co!? :D

onna -koncepcja uległa zmianie po raz kolejny w tym tyg. :) Będą białe płytki kładzione poziomo, ale bez zadnych dekorów (bo pewnie jak to zwykle ze mną bywa po miesiącu by mi się znudziły... :roll: ). Ostatecznie stanęło na Tubądzin Homme (25x36cm) ładne -i TANIE (45zl/metr):

http://katalog.tubadzin.pl/s-homme3.jpg

No chyba że w międzyczasie 9czyli w ciągu najblizszych 2 tygodni) wygram w totka i kupię wtedy TAU Dario (jakie ma Uek76) -cena 160zl/metr :o -płytka ma wymiar 32x90cm:

http://img518.imageshack.us/img518/2346/78232409fd8.jpg

Poza ceną nie widzę różnicy :oops:

No i jeszcze jeden plus: gdyby się znudziły to chyba nie szkoda położyć inne, nowe jak sie ma te za 45 zł a nie za 160 zł. A koncepcje, jak wiecie często się zmieniają.. :wink:

Czy jak dziś przygrzało trochę, to wszystkich wywiało z domów?

Mnie to dołują nie terminy ale ceny (akurat u nas ostatnio ekipy "czasowe" są)... Jakimś dziwnym sposobem "lekko" pomyliłam się przy pomiarze -i cały czas wychodziło mi 200m.kw. elewacji, teraz okazało się, że jest 250 :o :x A to dodatkowe 1000zł za tynki+kleje i siatki oraz dodatkowe 1000 za robociznę... zaczyna się robić mało ciekawie... :cry:

Ja tak nie myślę. WIem że trzeba a jak będę zwlekać, to ceny pójdą w górę. Często jest tak że obowiązuje cena przy ugadywaniu sie a nie kiedy robią. A mogą robić nawet po dwóch miesiącach od zamawiania. Więc wtedy cieszę sie, że szybko sie zdecydowaliśmy.

Kurde tą cenę to najfajniej byloby mieć na piśmie, albo dyktafon w kieszeni :evil: Wczoraj ekipa kończyła wylewkę na podlogówce. 2 tygodnie temu mówili: "8zł od metra" (mają u nas robić praktycznie całą wykończeniówkę więc traktują nas "hurtowo"). Wczoraj przy płaceniu: "jakie 8zł!? od ponad roku bierzemy 13zł/metr! :o " I nie udało się ztargować.... :cry: Teraz się boję, że podobnie będzie przy karton-gipsach i płytkach, a umwialiśmy się już pół roku temu :evil: !

No to chyba masz fuksa -albo ja pecha wyjątkowego... Nasi tynkarze też zdążyli od umawiania się podnieść o 3zl na metrze -czyli w sumie 1200zl więcej :evil: bo: "ściany były bardziej krzywe niż są zwykle" :x !!! No to ku..a przy pomiarze w lutym tego nie widzieli!? Boże -jak ja chcę żeby już był grudzień!!!! nie chcę więcej cenowych niespodzianek :cry: !

No to chyba masz fuksa -albo ja pecha wyjątkowego... Nasi tynkarze też zdążyli od umawiania się podnieść o 3zl na metrze -czyli w sumie 1200zl więcej :evil: bo: "ściany były bardziej krzywe niż są zwykle" :x !!! No to ku..a przy pomiarze w lutym tego nie widzieli!? Boże -jak ja chcę żeby już był grudzień!!!! nie chcę więcej cenowych niespodzianek :cry: !

Kasia, to nie jest ani pech, ani fuks. Jesli masz do czynienia z "firma", chocby to byla dzialalnosc gospodarcza, to istnieje cos takiego jak kosztorys i umowa. Na pismie, nie przez telefon... U mnie tez byl przekret z malowaniem, ale tu w zasadzie sama zawalilam - moglam im nie placic i na zbity pysk wywalic. :evil: :evil: :evil: Tak sie nie robi, a tak wszyscy fachoffcy robia, to trzeba zaczac ich wychowywac. Dopuscisz do precedensu i beda Cie tak kiwac caly czas.

Wiem... dlatego co do płytek bedę ustalała KONKRETNĄ stawkę -zanim przyklei pierwszą sztukę :evil: Zresztą widzil płytki więc już nie może powiedzieć, że "się trudniej układały" albo myślał "że będą inne" :roll: ! Bo o takich przypadkach też słyszałam! Zresztą płacę od metra -a co to k..a za różnica czy płytka ma 20x30cm czy 30x90cm? (tą większą zresztą taniej nawet powinni liczyć...) Wiolasz -a płytkarze ile u Was biorą? (masz już w ogóle płytki? -bom nie w temacie :oops: )

Hola, hola, a umowa jakas to nie istnieje u Was?

malgos -umowa z robotnikami to u nas totalna abstrakcja! w życiu Ci żaden nic nie podpisze.... Ekipy to zbieranina z sąsiednich wiosek, raczej nie bywają też w Urzedzie Skarbowym...

Kasiu, to wtedy tym bardziej mozesz im nie zaplacic, poniewaz nic na Ciebie nie maja. Rusz glowa... :roll: :roll: :roll: