kachna28 29.07.2008 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 A jak Ci powiem, ze jest okrooooopna, to co zrobisz? No nic ... ale trudno znaleźć coś oryginalnego a jednocześnie prostego... naprawdę brak mi koncepcji a jutro muszę zamówić żeby się z terminem wyrobić przed elewacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.07.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 A jak Ci powiem, ze jest okrooooopna, to co zrobisz? No nic ... ale trudno znaleźć coś oryginalnego a jednocześnie prostego... naprawdę brak mi koncepcji a jutro muszę zamówić żeby się z terminem wyrobić przed elewacją Jak bez brzuchow to dobra bedzie, nie przejmuj sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.07.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Już jest u mnie moja,zdjecia dodane choć nie wiem, czy sie spodoba bo ma brzuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.07.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Ja to sie ogole na barierkach nie znam, ale do tego Kasi domu to mi brzuchy nie pasuja. Ty Wiola masz taki bardziej dworkowy ten domek, wiec to OK wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 29.07.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Dzięki Gosia Mi też takie bardziej pasują. Choc początkowo miały być drewniane ale ostatecznie mają utzrymać 2 solary, więc muszą być masywniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 30.07.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Moje drogie koleżanki -dzięki za zainteresowanie i porady -dziś wybrałam drzwi -jutro pomiar !!! i niespodzianka! -to żadne z powyższych !!! Natrafiłam na piękne drzwi Masonite -model BOSS Premium -to nowy model - i nie ma go jeszcze nawet na stronie producenta Ale wyglądają identycznie jak te: Kolorek -nussbaum -trochę ciemniejszy niż ten na foto -ale duużo jaśniejszy od wenge cena 450zl/brutto. Pojechałam z zamiarem zamówienia Tetydy (zebrała najwięcej Waszych głosów ), ale spotkało mnie ogromne rozczarowanie jakością (a raczej jej brakiem....), straszna prowizorka -widać że drzwi robione są 'na ilość" a nie jakość A te Masonite obejrzałam, obmacałam -i jutro zamawiam ! (na razie tylko 3sztuki ). A NIE MÓWIŁAM Nawet dotarłam do tego wątku, gdzie zjechali te drzwi doszczętnie, ale nie miałam czasu wklejać. Dobrze że je sama zobaczylaś. A co do koloru - po pierwsze na monitorze trudno ocenić jaki on jest. JA tam bym chyba celowała w kolor okien przy takiej różnorodności podlóg... A jako kobieta po przejścach z drzwiami doradzę, Ci żebyś sobie sama zmierzyla (albo poprosiła kogoś) jakie te drzwi mają być i sprawdzila dokładnie pomiary pana. Może być tak,że coś źle zapisze, albo obliczy i jeśli będziesz miala jakieś rozboieżności z tym co sama masz wyliczone to niech Ci tlumaczy dlaczego tak a nie inaczej. Przynajmniej pomyśłi jak ma być Byle byś gościa calkiem nie zdezorientowala, jak ja wczoraj małża przy wieszaniu szyny w kuchni a co do barierek mi się takie zawijaski secesyjne podobają, nie potrafię ich przymierzyć do Twojego domku, więcej, nie mam czasu przeszukiwac wątku, ale same w sobie fajne sa. Tylko nie wiem czy te rombiki na górze by miały być? Bo one do tego nie pasują chyba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 30.07.2008 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 A co do koloru - po pierwsze na monitorze trudno ocenić jaki on jest. JA tam bym chyba celowała w kolor okien przy takiej różnorodności podlóg... A jako kobieta po przejścach z drzwiami doradzę, Ci żebyś sobie sama zmierzyla (albo poprosiła kogoś) jakie te drzwi mają być i sprawdzila dokładnie pomiary pana. Może być tak,że coś źle zapisze, albo obliczy i jeśli będziesz miala jakieś rozboieżności z tym co sama masz wyliczone to niech Ci tlumaczy dlaczego tak a nie inaczej. Przynajmniej pomyśłi jak ma być Byle byś gościa calkiem nie zdezorientowala, jak ja wczoraj małża przy wieszaniu szyny w kuchni a co do barierek mi się takie zawijaski secesyjne podobają, nie potrafię ich przymierzyć do Twojego domku, więcej, nie mam czasu przeszukiwac wątku, ale same w sobie fajne sa. Tylko nie wiem czy te rombiki na górze by miały być? Bo one do tego nie pasują chyba.... No więc od początku Dzisiaj dotarł pan od pomiaru - no i smutek nie można zamówić samych ościeżnic i tylko 3-ech drzwi, bo potem mogą skrzydła nie pasowac i nikt mi nie bedzie tego chciał zamontować, ani nie da gwarancji Chcąc nie chcąc -pojechaliśmy więc zamowić 8 par drzwi+ościeżnic Jeszcze okazało się że otwory nietypowe (ci cholerni murarze ) -i trzeba podkuwać - w związku z czym montaz droższy -ok 160-180zł od 1 drzwi. Jedynym plusem jest to, że drzwi z montażem mają 7% VAT -więc 1 skrzydło kosztuje ok 390zl + ościeżnica -145zl+ jakieśtam "ćwierćwałki". W sumie koszt drzwi: 4300zł + dojdzie montaż -ok 1200zł.... Acha -czas oczekiwania 8 tygodni Prawdopodobnie niespodzianka w postaci drzwi -pozbawi mnie w tym roku mebli kuchennych -bo rezerwowa kasa pójdzie na drzwi oraz płytki balkonowe -bo dziś okazało się także, że płytki muszą (powinny) być na balkonie przed balustradą (mieliśmy w tym roku nie kłaść płytek na balkonie i tarasie). Onna -co do koloru drzwi -to będzie coś pośredniego między wenge a merbau -taki orzech ciemny (nussbaum się nazywa ale nie mogę w inecie znaleźć...). Co zaś do balustrady -będzie taka jak ta: http://images28.fotosik.pl/257/0a62c0e82aba7fdbmed.jpg ale "bezbrzuszkowa" Ma być za 2 tygodnie -bo musi być przed elewacją Teraz zresztą zaczyna się prawdziwy wyścig wykonawców - drzwi muszą być przed płytkami, elewacja przed balkonem, kotłownia przed parkietami, cokół przed tynkami itd... itp.... PS. zamówiłam tubądzin homme na ściany w kuchni -koniec rozmyślań na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.07.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Gratuluję podjętych "męskich" decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 30.07.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 no, to Ci się ruszyło. Teraz już Kasia spokoju nie zaznasz... I chyba większe "rezerwy" będą Ci potrzeebne.... Zyczę cierpliwosci, bo przyjmowac fachowców po fachy e nie dalo do kochcielismy tego uniknaac, ale siowcaaaaaach wymaaga jeej baaardzo wiele. My chcielismy tego uniknac ale tak do konca sie nie udao i co przezylismy to nasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 31.07.2008 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Dzień dobry płytki muszą (powinny) być na balkonie przed balustradą (mieliśmy w tym roku nie kłaść płytek na balkonie i tarasie). Dlaczego? Plytkarze nie umieją położyć płytek, jak ktoś ma balustradę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 31.07.2008 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Dzień dobry płytki muszą (powinny) być na balkonie przed balustradą (mieliśmy w tym roku nie kłaść płytek na balkonie i tarasie). Dlaczego? Plytkarze nie umieją położyć płytek, jak ktoś ma balustradę? Umieć -to pewnie umieją, ale jest więcej docinanai i takich nieładnych "kwadracików" przy mocowaniach ... To jest opinia pana kowala, ale chyba położymy jednak te płytki -bo koszt nie bedzie zbyt wielki. Balkon ma 8,5m.kw. Chcemy kupić jakieś zwyjkłe płytki w markecie -za ok 25zl/metr, a facet bierze 25zl od metra. Daje to w sumie kwotę ok. 425zł -może przeżyję ... A płytki chcemy w jakimś piaskowym albo "rudym" kolorze. Żeby pasowały zarówno do jasnej elewacji jak i czerwonego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.08.2008 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Hej! jestem na momencik żeby się pożegnać! nie będzie mnie tydzień Jakby co to szukajcie gdzieś tutaj : http://www.kolobrzeg.nadbaltykiem.pl/galeriakolobrzeg/images/5o.jpg PS Szkoda, że z Olgą się nie pożegnałam -pozdrówcie ją ode mnie jakby się objawiła PA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 08.08.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Pozdrowiły, dzięki Ciekawe, jak tam na urlopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.08.2008 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Żebyście się znowu nie darły -kilka fotek. Jak już pisałam u Olgi -pogoda była nieciekawa (tylko 1,5dnia słońca a woda 12stopni ): http://images34.fotosik.pl/340/626481767975c201med.jpg http://images27.fotosik.pl/262/120a73123dae37a1med.jpg http://images31.fotosik.pl/347/d541ebd15b9171ebmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.08.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 A czemu nie ma jakiegoś zbliżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.08.2008 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Oczywiście nie mogliśmy wrócić "pusto" i po drodze z wakacji kupiliśmy płytki do sieni Paradyż kolekcja mustang gres półpoler (wzór przypomina skórę i włos konia) 75zl/metr: http://www.paradyz.com.pl/images/products/big/002179.jpg Do tego wzięliśmy dekor mosiężny 7,90zl/szt (mąż wybrał sobie wzór ten środkowy na dole -w "polowanie" ): http://images26.fotosik.pl/224/5e2f293d1285d026.jpg Kupiliśmy też płytki na podłogę w kotłowni -zwykłe białe z Opoczna -po 18,50zl/metr (Castorama) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.08.2008 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 A czemu nie ma jakiegoś zbliżenia? zbliżenia były pod namiotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.08.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 No to żeście odpoczęli od budowy, rzeczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.08.2008 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 No to żeście odpoczęli od budowy, rzeczywiście no ale to tylko 8 m.kw... prawie nic Jestem mile zaskoczona -bo okazuje się że tego Mustanga kupiłam o 3zł taniej niż na E-plytki a dekory o 2zl taniej niż na Allegro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.08.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Właśnie na allegro niekoniecznie jest najtaniej A w sklepach internetowych też różnie bywa, nigdy nie jest tak, że w jednym wszystko jest najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts