Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a czemu narożna niewygodna??

Jak wybierzesz dobry model, to będzie dobrze.

Ja z mojej jestem zadowolona, bardzo dobrze mi się ją użytkuje.

A jak zwykła to ja też za 2.

Jesteś pierwszą osobą, która mówi mi że narożna jest wygodna (kilka znajomych osób twierdzi, że ciasno -szczególnie na ramiona i łokcie)... to chyba faktycznie zależy od modelu -no i rozmiaru (ta gentiana ma 150-x150cm). Mąż jest za narożną, bo pod tym katem była planowana łazienka -dlatego m.in. bidet, wc i prysznic są tak "ścieśnione" :roll: Może jednak pierwsza myśl jest najlepsza? Na owalną "zachorowałam' po ostatniej wizycie w castoramie -yam stała taka wielka (100x190cm) - no i ta Evolution też się lux prezentowała, ale ten problem z "obróbką" i ustawieniem... No nic -myślę dalej :-?

Przede wszystkim to zalezy od rozmiaru :roll: :roll: :roll: uzytkownikow :D

szczególnie jeśli tych użytkowników chce byc dwoje naraz :oops: właśnie takiej wanny szukam...

A to juz musisz Olgi zapytac, jak powszechnie wiadomo, ona jest specjalistka od dwuosobowych wanien. Podobno maja one splyw na srodku i maja rowny spad po obu stronach. To narozna raczej odpada...

szczególnie jeśli tych użytkowników chce byc dwoje naraz :oops: właśnie takiej wanny szukam...

to jak coś znajdziesz to podziel sie pomysłem. Moze i ja sie skuszę :roll:

tylko obawiam sie ze sporo miejsca musi zajmować...

No Gentiana 150cm ma taki opis :) :

Ravak wanna Gentiana 150x150 to wanna dla dwojga ładnie komponuje się w każdej łazieńce .Wannę można wyposażyć dodatkowo w zagłówki i uchwyt ułatwiający wychodzenie z wanny.

Wymiary -faktycznie spore:

http://www.ravak.pl/img/pl/pv/gentiana_schema.gif

A to juz musisz Olgi zapytac, jak powszechnie wiadomo, ona jest specjalistka od dwuosobowych wanien. Podobno maja one splyw na srodku i maja rowny spad po obu stronach. To narozna raczej odpada...

To jest nas już dwie szpecjalistki, bo wiesz to samo, co ja :lol:

Tylko ta narożna właśnie tak ma - wystarczy popatrzeć, wszystkie wyglądają na wygodne.

Mnie w narożnych tylko kwestia mycia jakoś nie podchodzi :roll: Chyba ciężko tamten róg dosięgnąć i trzeba wchodzić do wanny?

Witam

Właśnie zmagam sie z wyborem wanny. Też podoba mi się Ravak ale Rosa ewentualnie Avocado są trochę mniejsze tz 160/105. A czemu nie polecacie akrylowych? Co z nimi nie tak? Jeszcze nie kupiłam więc mówcie szybciutko o co chodzi.

pozdrawiam

No dziewczyny mowia, ze sie rysuje jednak po jakims czasie (oczywiscie to zalezy od intensywnosci uzytkowania :roll: ), ze nie mozna jej po prostu splukac prysznicem z mydlin, ze trzeba specjalnych srodkow niescierajacych uzywac, zeby jej nie zarysowac i ze poza tym, ze jest cieplejsza to w zasadzie niczym sie nie rozni od stalowej.

Ostatnio w castoramie facet popatrzył na mnie jak na wariatkę, że pytam o każdą inną a nie akrylową. mówię "bo tak" a on do mnie, że wszyscy teraz kupują akrylowe (to nei argument, poza tym jakie brać jak na półkach tylko akrylowe :-? ), że jak cos spadnie to odpryskuje (moi rodzice nawet miski i wiaderka trzymają już od 30 lat i nic- poza tym garnków nad wanną trzymać nie będę, a człowiek raczej mało kanciasty), że to wogle starocie jest.

:x

Ale znalazłam dwie AŻ :wink:

Ostatnio w castoramie facet popatrzył na mnie jak na wariatkę, że pytam o każdą inną a nie akrylową. mówię "bo tak" a on do mnie, że wszyscy teraz kupują akrylowe (to nei argument, poza tym jakie brać jak na półkach tylko akrylowe :-? ), że jak cos spadnie to odpryskuje (moi rodzice nawet miski i wiaderka trzymają już od 30 lat i nic- poza tym garnków nad wanną trzymać nie będę, a człowiek raczej mało kanciasty), że to wogle starocie jest.

:x

Ale znalazłam dwie AŻ :wink:

To tak jak ja... Byl tylko wybor miedzy 160 a 170. Ale istnieja rozne wanny stalowe w smiesznych ksztaltach i kolorach, tyle, ze sa dosc drogie. To znaczy w porownaniu z akrylowymi moze i wyjda podobnie. Byly tu linki na forum w ktoryms z watkow z dyskusja na temat akryl czy blacha, to jeden z nich:

http://www.kaldewei.com/pl/produkte/baden/

Jesli komus tak strasznie zalezy na dziwnej wannie :wink: