Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jednym słowem masz wszystko co trzeba, tylko kuchnia za mała :roll: Przy tej wielkości kuchni dwa wejścia to samobójstwo :-?

Moje drogie -jeszcze nie jest tak strasznie, widywałam na forum kuchnie po 5m.kw. Zostane przy pierwotnej wersji -lodówka się otworzy mam nadzieję :wink: Chociaż marzy mi się taka zabudowa -ale to już w następnym domu :roll: :http://www.vitus.szczecin.pl/galeria/33-02.jpg

Czemu marzy sie a nie zrobisz? Chodzi o finanse czy rozkład?

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czemu marzy sie a nie zrobisz? Chodzi o finanse czy rozkład?

wiolasz -cały wywód jest na poprzedniej stronie :wink: Głównie chodzi o szerokość a raczej wąskość kuchni (jedynie 255cm), przy zabudowie z obu stron, jeszcze z 2drzwiową lodówką (wymarzoną przez męża) -na "ruch" pozostałby zapewne ok. 1m szer :-? Moim zdaniem -ciasnota... acha -no i nie chcę rezygnować ze stołu w kuchni :roll:

Stół już "jest" w salonie :wink: :

http://images44.fotosik.pl/1/117fefdc2edc69cemed.jpg

Chodzi o to, że dość daleko od kuchni (układ, rozmiary i okna w salonie sugerują takie ustawienie mebli jak na rzucie powyżej), a poza tym wolę jakoś codzienne śniadanka jadać w kuchni niż "nosić się" z nimi do salonu :roll: W naszym obecnym mieszkaniu nie mam stołu w kuchni -i mi go strasznie brakuje...

Też myślę, że Markoto dobrze kombinuje.

Właśnie sobie przypomniałam, że mój brat ma lodówkę inox w typowo klasycznej kuchni i w ogóle to nie razi, a na pewno wygląda lepiej niż np. biała. A z zabudowy zrezygnowali właśnie ze względu na dużo mniejszą dostępną pojemność :roll:

A widzialam lodowki zwykle z dystrybutorem nie potrzebny do tego side-by-side :)

Ale bez kostkarki :-? (szukałam -nie ma 1drzwiowych z tym i tym :( ).

Na razie to lodówka i tak pozostaje odległym marzeniem, jak zresztą cała kuchnia :cry: - Kasa.. kasa.. kasa...

Dzisiaj pojechalismy zamówić tynk na elewację a do tego kleje, kołki, siatki kątowniki i inne "cuda" -koszt. ok. 5,5tys. (styropian na szczęście już mamy). Jak tak liczymy, to chyba za kuchnię weźmiemy się dopiero jak przyjdzie zwrot VATu. Wyszło nam ok 9tys., ale wniosek złożyliśmy dzisiaj, a US ma na rozpatrzenie 6m-cy :o :x !!!

Jak tak liczymy, to chyba za kuchnię weźmiemy się dopiero jak przyjdzie zwrot VATu. Wyszło nam ok 9tys., ale wniosek złożyliśmy dzisiaj, a US ma na rozpatrzenie 6m-cy :o :x !!!

Myśmy w tamtym roku zadzwonili do US dwa tygodnie po złożeniu wniosku niby się zapytać czy tam niczego nie brakuje i tak mimochodem nadmieniłam kiedy by mogli wypłacić najszybciej bo każda kasa się dla nas teraz liczy i po miesiącu miałam już wypłatę. Muszę podkreślić, że to tylko dzięki dobrej woli urzędnika(co jest bardzo rzadko spotykane) :wink:

Także warto próbować!!

Muszę podkreślić, że to tylko dzięki dobrej woli urzędnika(co jest bardzo rzadko spotykane) :wink:

Także warto próbować!!

U nas takie "cuda" się nie zdarzają :x Raczej można się kontroli spodziewać (kumpel miał). Poodliczał sobie wszystkie zakupy; płytki, kominek itd. tyle, ze płytki i kominek stały w garażu, bo dopiero za tydzień miał przyjść do nich fachowiec -i co? nie uwzglednili mu tych faktur :evil: czyli jak przyjdą np jak facet będzie w trakcie ukladania glazury- to pewnie bedą mu ilość sztuk ułożonych a te w ręku akurat i w pudelku -nie przejdą :-? no nic -zobaczymy... tak czy siak 9tys piechotą nie chodzi :wink:

Z nowinek budowlanych -za tydzień przychodzą fachowcy od elewacji (przynajmniej tak obiecują...). A wcześniej prawdopodobnie montaz balustrady :) Już "robi" -jest wykuta -wymaga tylko zespawania "do kupy". Tylko nad kolorem się waham -bo raczej nie chcę czarnej. Sądzę, że przy jasnobeżowej elewacji i ceglastoczerwonym dachu i klinkierze -czarny kolor bedzie za "mocny":roll: Myślę nad jakimś brazem lub miedzią -muszę zrobić objazd po sklepach farbowych. Myslicie że dobrze kombinuję? :-?