wiolasz 24.08.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Jednym słowem masz wszystko co trzeba, tylko kuchnia za mała Przy tej wielkości kuchni dwa wejścia to samobójstwo Moje drogie -jeszcze nie jest tak strasznie, widywałam na forum kuchnie po 5m.kw. Zostane przy pierwotnej wersji -lodówka się otworzy mam nadzieję Chociaż marzy mi się taka zabudowa -ale to już w następnym domu :http://www.vitus.szczecin.pl/galeria/33-02.jpg Czemu marzy sie a nie zrobisz? Chodzi o finanse czy rozkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 24.08.2008 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Czemu marzy sie a nie zrobisz? Chodzi o finanse czy rozkład? wiolasz -cały wywód jest na poprzedniej stronie Głównie chodzi o szerokość a raczej wąskość kuchni (jedynie 255cm), przy zabudowie z obu stron, jeszcze z 2drzwiową lodówką (wymarzoną przez męża) -na "ruch" pozostałby zapewne ok. 1m szer Moim zdaniem -ciasnota... acha -no i nie chcę rezygnować ze stołu w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.08.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 No tak, to może być argument. Czy nie można stołu przenieść do salonu, skoro to kuchnia otwarta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 24.08.2008 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Stół już "jest" w salonie : http://images44.fotosik.pl/1/117fefdc2edc69cemed.jpg Chodzi o to, że dość daleko od kuchni (układ, rozmiary i okna w salonie sugerują takie ustawienie mebli jak na rzucie powyżej), a poza tym wolę jakoś codzienne śniadanka jadać w kuchni niż "nosić się" z nimi do salonu W naszym obecnym mieszkaniu nie mam stołu w kuchni -i mi go strasznie brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 24.08.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 http://www.vitus.szczecin.pl/galeria/33-02.jpg a mnie ten zegar urzekł.. i patrząc na to zdjęcie, to chyba nawet wiem, gdzie go powieszę jak znajdę taki...., a jeszcze lepiej, gdyby mial coś czerwonego i nie kosztował majątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.08.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Inox zmiescil by ci sie 70cm a obudowana ma 54cm, roznica w pojemnosci ogromna, ja bym sie nie zastanawiala, te dystrybutory i kostkarki to bajer dobry na poczatek potem sie z tego nei korzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.08.2008 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Dzień dobry markoto ma rację. W ten sposób i wilk syty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.08.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Też myślę, że Markoto dobrze kombinuje. Właśnie sobie przypomniałam, że mój brat ma lodówkę inox w typowo klasycznej kuchni i w ogóle to nie razi, a na pewno wygląda lepiej niż np. biała. A z zabudowy zrezygnowali właśnie ze względu na dużo mniejszą dostępną pojemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.08.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 A widzialam lodowki zwykle z dystrybutorem nie potrzebny do tego side-by-side Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 25.08.2008 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 A widzialam lodowki zwykle z dystrybutorem nie potrzebny do tego side-by-side Ale bez kostkarki (szukałam -nie ma 1drzwiowych z tym i tym ). Na razie to lodówka i tak pozostaje odległym marzeniem, jak zresztą cała kuchnia - Kasa.. kasa.. kasa... Dzisiaj pojechalismy zamówić tynk na elewację a do tego kleje, kołki, siatki kątowniki i inne "cuda" -koszt. ok. 5,5tys. (styropian na szczęście już mamy). Jak tak liczymy, to chyba za kuchnię weźmiemy się dopiero jak przyjdzie zwrot VATu. Wyszło nam ok 9tys., ale wniosek złożyliśmy dzisiaj, a US ma na rozpatrzenie 6m-cy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 25.08.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 http://www.vitus.szczecin.pl/galeria/33-02.jpgwiecie co, ja z innej beczki zupelnie... Ile razy patrze na to zdjecie zastanawia mnie co to jest pod ta szafką na środku??? Jakaś wajcha??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.08.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 ta wajcha jest do otwierania noga szuflady ze smieciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 25.08.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 ta wajcha jest do otwierania noga szuflady ze smieciami sprytne urządzonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.08.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 no bardzo, jak sie ma pelne rece obierek i sie chce otworzyc kosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.08.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Markotko, Ty normalnie dużo wiesz co chwilę mnie zaskakujesz swoja wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 26.08.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Jak tak liczymy, to chyba za kuchnię weźmiemy się dopiero jak przyjdzie zwrot VATu. Wyszło nam ok 9tys., ale wniosek złożyliśmy dzisiaj, a US ma na rozpatrzenie 6m-cy !!! Myśmy w tamtym roku zadzwonili do US dwa tygodnie po złożeniu wniosku niby się zapytać czy tam niczego nie brakuje i tak mimochodem nadmieniłam kiedy by mogli wypłacić najszybciej bo każda kasa się dla nas teraz liczy i po miesiącu miałam już wypłatę. Muszę podkreślić, że to tylko dzięki dobrej woli urzędnika(co jest bardzo rzadko spotykane) Także warto próbować!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.08.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Markotko, Ty normalnie dużo wiesz co chwilę mnie zaskakujesz swoja wiedzą No teraz to mnie zawstydzilas Wszytskiego ucze sie od Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.08.2008 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Muszę podkreślić, że to tylko dzięki dobrej woli urzędnika(co jest bardzo rzadko spotykane) Także warto próbować!! U nas takie "cuda" się nie zdarzają Raczej można się kontroli spodziewać (kumpel miał). Poodliczał sobie wszystkie zakupy; płytki, kominek itd. tyle, ze płytki i kominek stały w garażu, bo dopiero za tydzień miał przyjść do nich fachowiec -i co? nie uwzglednili mu tych faktur czyli jak przyjdą np jak facet będzie w trakcie ukladania glazury- to pewnie bedą mu ilość sztuk ułożonych a te w ręku akurat i w pudelku -nie przejdą no nic -zobaczymy... tak czy siak 9tys piechotą nie chodzi Z nowinek budowlanych -za tydzień przychodzą fachowcy od elewacji (przynajmniej tak obiecują...). A wcześniej prawdopodobnie montaz balustrady Już "robi" -jest wykuta -wymaga tylko zespawania "do kupy". Tylko nad kolorem się waham -bo raczej nie chcę czarnej. Sądzę, że przy jasnobeżowej elewacji i ceglastoczerwonym dachu i klinkierze -czarny kolor bedzie za "mocny":roll: Myślę nad jakimś brazem lub miedzią -muszę zrobić objazd po sklepach farbowych. Myslicie że dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 26.08.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Chyba jednak zostawiłabym czarną, ew. jakiś grafit Jakoś tak wydaje mi się, że brąz lub miedź będzie wyglądać na zardzewiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.08.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 A kolor "miedź młotkowa"?:http://www.ekarnisz.pl/foto/0_355.jpgKusi mnie.... no i "czerwonawy" odcień by pasował do dachu, cokołu itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts