OK 26.08.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 No właśnie nie Jak dla mnie to ani to miedź, ani młotkowa - wygląda na zardzewiałe Kute barierki to chyba zawsze były czarne, jeśli pomalujesz na inny kolor będzie to wyglądać sztucznie. Tak mi się wydaje Ona jest lekka, nie będzie zbyt mocnym akcentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.08.2008 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 hmmm... muszę to przemyśleć, ale Ty wiesz, ze ja to jak zwykle chcę na przekór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 26.08.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 A róbta, co chceta, w końcu to Wasza chałupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 26.08.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 ja znow musze przyznac racje Oldze żadne miedzie i iinne wynalazki. KAsia, masz miećnowoczesny dom? To nie produkuj bollywodow Jak nie chcesz czarnego bo zbyt mocny to najlepszy będzie taki ciemny szary. Miedź z czerwonym się będzie gryzła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.08.2008 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 A róbta, co chceta, w końcu to Wasza chałupa W zasadzie, to przez najbliższe 25lat Banku Może tam zapytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 26.08.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 A róbta, co chceta, w końcu to Wasza chałupa W zasadzie, to przez najbliższe 25lat Banku Może tam zapytam? Im to wszystko jedno, nie będą tam mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 26.08.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 No właśnie nie Jak dla mnie to ani to miedź, ani młotkowa - wygląda na zardzewiałe Kute barierki to chyba zawsze były czarne, jeśli pomalujesz na inny kolor będzie to wyglądać sztucznie. Tak mi się wydaje Ona jest lekka, nie będzie zbyt mocnym akcentem Olga, jak zwykle myśli prawidłowo mnie też z daleka kojarzyłoby się to z rdzą, jakoś kuta barierka dla mnie też najlepsza czarna, ona i tak jest lekka w aranżacji, więc ten kolor niczego nie przytłumi ale z ciekawością zobaczę, jak wyjdzie taka miedź młotkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 27.08.2008 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 chyba przyznam Wam rację może nie warto kombinować... a poza tym na mój wątek w tym temacie: http://forum.muratordom.pl/kuta-balustrada-zewnetrzna-ale-nie-czarna-prosze-o-fotki,t139080.htm jakoś nikt nie odpisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Kasiu, linki do wątku o elewacjach http://forum.muratordom.pl/elewacje-zdjecia,t63326-1680.htm barierka czarna, kolorki ogólne chyba zbliżone do Twoich, http://forum.muratordom.pl/elewacje-zdjecia,t63326-1860.htm tu jest srebrna kuta.... no sorki, ale dla mnie to wygląda jakby blacha udawała kute żelazo i czekała na pomalowanie na czarno a tu ciemna czerwień, wprawdzie nie kuta, ale po mojemu kuta by wyglądała jeszcze gorzej: http://forum.muratordom.pl/elewacje-zdjecia,t63326-1800.htm Sorki, że 3 linki do tego samego wątku, ale tam mi łatwiej, niż wklejać fotki Jak dla mnie, to czarna, albo grafit/antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 27.08.2008 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ta czerwona to jeszcze nie jest gotowa Srebrna mi się spodobała, ale ten domek ma "zimną" tonacjęi grafitowy dach -u mnie totalnie by nie pasowała. Czarna chyba będzie -tylko musze powiedzieć, żeby dali jakąś farbę matową, żeby się nie świeciła ja "psu jajca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Jeszcze taka http://www.kowal.waw.pl/wp-content/gallery/balustrady/balu_120_1.jpg Noooo, jak dla mnie, to ona czeka na pomalowanie dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 27.08.2008 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 eee.. brzydka jest... a te płytki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ta czerwona to jeszcze nie jest gotowa No właśnie o tym mówię Jakbyś na tą miedź młotkową pomalowała, to właśnie tak by wyglądała - na nie gotową Srebrna mi się spodobała, ale ten domek ma "zimną" tonacjęi grafitowy dach -u mnie totalnie by nie pasowała. Czarna chyba będzie -tylko musze powiedzieć, żeby dali jakąś farbę matową, żeby się nie świeciła ja "psu jajca" Mnie ta srebrna razi straszliwie - cały domek b. fajny, a taka blaszana balustrada Nie mam nic przeciwko srebrnym nowoczesnym, stalowym - to pasuje, ale nie kute Jeszcze mi przyszło do głowy, że może zieleń, ale kolor taki jak spatynowany miedziany dach, tylko dużo ciemniejsza. Kolor na pewno by pasował do reszty, ale ogólnego wrażenia wcale nie jestem pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 eee.. brzydka jest... a te płytki ... Chrzanić tam płytki, ale rozumiesz, czemu żadne brązy/miedzie i inne takie wynalazki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.08.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Nie nadążam czytać Co ta Kacha znowu wynalazła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 27.08.2008 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Nie nadążam czytać Co ta Kacha znowu wynalazła? a jak to zwykle ja -miałam jakąś "wizję" otóż robi się właśnie nasza kuta balustrada -montaż w przyszłym tyg. No i pojawił się w mej glowie pomysł, żeby nie była czarna, tylko jakaś brazowa lub np. miedziana -żeby nie była zbyt "mocna" na tle jasnej elewacji i dość jasnego dachu... ale chyba dziewczyny mi ten pomysł ekspresowo wybiły z głowy... Wersja na dzisiaj -balustrada będzie czarna (na 90% ). PS Wiolasz, a Ty jaki kolor elewacji planujesz? bo ogólnie kolorystykę mamy prawie identico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.08.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Nie umiem go określić, bo to ani brzoskwinka ani żółty i raczej jaśniejszy...W sumie to ja rzucam pomysł, a mój maż go neguje. Więc na razie nie ruszam tematu, choć mamy jakieś dwa tygodnie pewnie czasu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 27.08.2008 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Nie umiem go określić, bo to ani brzoskwinka ani żółty i raczej jaśniejszy... W sumie to ja rzucam pomysł, a mój maż go neguje. Więc na razie nie ruszam tematu, choć mamy jakieś dwa tygodnie pewnie czasu.. no to idziemy prawie równo -u mnie wchodzą w przyszlym tyg. (zresztą to podkarpacka ekipa z okolic Nowej Dęby ). Mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo słyszałam o przypadkach "spłukania" świeżego tynku przez deszcz i konieczności powtórki (a wiaderko na 10m.kw. kosztuje 125zł ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.08.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Dla mnie balustrada albo czarna albo taka jaką ma mayland, ale tylko w podobnej kolorystyce domu. Tam wyszło super. No albo drewniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Mayland ma stalową, nowoczesną - taki kolor do kutej stali mi nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts