Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No właśnie nie :roll:

Jak dla mnie to ani to miedź, ani młotkowa - wygląda na zardzewiałe :-?

Kute barierki to chyba zawsze były czarne, jeśli pomalujesz na inny kolor będzie to wyglądać sztucznie. Tak mi się wydaje :roll:

Ona jest lekka, nie będzie zbyt mocnym akcentem :roll:

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie nie :roll:

Jak dla mnie to ani to miedź, ani młotkowa - wygląda na zardzewiałe :-?

Kute barierki to chyba zawsze były czarne, jeśli pomalujesz na inny kolor będzie to wyglądać sztucznie. Tak mi się wydaje :roll:

Ona jest lekka, nie będzie zbyt mocnym akcentem :roll:

Olga, jak zwykle myśli prawidłowo 8)

mnie też z daleka kojarzyłoby się to z rdzą, jakoś kuta barierka dla mnie też najlepsza czarna, ona i tak jest lekka w aranżacji, więc ten kolor niczego nie przytłumi :wink:

ale z ciekawością zobaczę, jak wyjdzie taka miedź młotkowa :wink:

Kasiu, linki do wątku o elewacjach

http://forum.muratordom.pl/elewacje-zdjecia,t63326-1680.htm

barierka czarna, kolorki ogólne chyba zbliżone do Twoich,

http://forum.muratordom.pl/elewacje-zdjecia,t63326-1860.htm

tu jest srebrna kuta.... no sorki, ale dla mnie to wygląda jakby blacha udawała kute żelazo i czekała na pomalowanie na czarno :roll:

a tu ciemna czerwień, wprawdzie nie kuta, ale po mojemu kuta by wyglądała jeszcze gorzej:

http://forum.muratordom.pl/elewacje-zdjecia,t63326-1800.htm

Sorki, że 3 linki do tego samego wątku, ale tam mi łatwiej, niż wklejać fotki :roll:

Jak dla mnie, to czarna, albo grafit/antracyt :roll:

Ta czerwona to jeszcze nie jest gotowa :)

No właśnie o tym mówię :lol:

Jakbyś na tą miedź młotkową pomalowała, to właśnie tak by wyglądała - na nie gotową :wink:

Srebrna mi się spodobała, ale ten domek ma "zimną" tonacjęi grafitowy dach -u mnie totalnie by nie pasowała. Czarna chyba będzie -tylko musze powiedzieć, żeby dali jakąś farbę matową, żeby się nie świeciła ja "psu jajca" :)

Mnie ta srebrna razi straszliwie - cały domek b. fajny, a taka blaszana balustrada :-?

Nie mam nic przeciwko srebrnym nowoczesnym, stalowym - to pasuje, ale nie kute :roll:

Jeszcze mi przyszło do głowy, że może zieleń, ale kolor taki jak spatynowany miedziany dach, tylko dużo ciemniejsza. Kolor na pewno by pasował do reszty, ale ogólnego wrażenia wcale nie jestem pewna :roll:

Nie nadążam czytać

Co ta Kacha znowu wynalazła? :wink:

:) a jak to zwykle ja -miałam jakąś "wizję" :) otóż robi się właśnie nasza kuta balustrada -montaż w przyszłym tyg. No i pojawił się w mej glowie pomysł, żeby nie była czarna, tylko jakaś brazowa lub np. miedziana -żeby nie była zbyt "mocna" na tle jasnej elewacji i dość jasnego dachu... ale chyba dziewczyny mi ten pomysł ekspresowo wybiły z głowy... Wersja na dzisiaj -balustrada będzie czarna (na 90% :wink: ).

PS Wiolasz, a Ty jaki kolor elewacji planujesz? bo ogólnie kolorystykę mamy prawie identico :)

Nie umiem go określić, bo to ani brzoskwinka ani żółty i raczej jaśniejszy...

W sumie to ja rzucam pomysł, a mój maż go neguje. Więc na razie nie ruszam tematu, choć mamy jakieś dwa tygodnie pewnie czasu..

no to idziemy prawie równo -u mnie wchodzą w przyszlym tyg. (zresztą to podkarpacka ekipa z okolic Nowej Dęby :wink: ).

Mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo słyszałam o przypadkach "spłukania" świeżego tynku przez deszcz i konieczności powtórki :o (a wiaderko na 10m.kw. kosztuje 125zł :x ).