Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A proszę bardzo!

Mnie to już skręca -tak chciałasbym być w nowym domku :-? Wczoraj bylismy w wykańczanym domku kolegi -jest na etapie lakierowania parkietów. Ma już drzwi wew. i łazienki oraz fajowy kominek... -ogólnie dom ma PIĘKNY!!! Teraz to ja wiele rzeczy bym pewnie pozmieniała :roll: ...

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze raz bardzo dziekuję, za zachwyty :) Melduję, ze dzisiaj już cały domek "w kropki" :)

Jutro za to mniej fajnie.. przyjeżdża serwis do okien jezierski :-? Chodzi o przesuwkę za którą daliśmy w cholerę kasy, a teraz coś się chrzani i się nie zamyka. Tzn -zamyka się, ale trzeba ją dopychać w zasadzie z całej siły -i to tak, ze aż całe okno wraz z skrzynką rolety odgina się na zewnątrz :o Cała konstrukcja okno+roleta "chodzi". Dopiero niedawno wyczytałam na forum, że między oknem a roletą nie ma w zasadzie żadnego mocowania, nie wspominając już o górnym mocowaniu okna do ościeznicy :o bo to jest "technologicznie niemożliwe" :o Nie stanowi to problemu, gdy okno ma np 1,5m szerokości -wtedy calość jest w miarę "sztywna" bo trzyma się na bocznych i dolnych dyblach. Ale nasze okno ma 3,8m szerokości -i od góry w zasadzie nic go nie trzyma :roll: Szczerze mówiac nie zdecydowałabym się na nie gdybym wcześniej to wiedziała :x a kosztowało z roletami 11,5tys :cry: Zobaczymy co jutro powiedzą...

Znaczy jedno okno + rolety to ponad 11 tys? czy wszystkie okna + rolety? :roll:

wiolasz -to jedno potrójne okno tarasowe +do niego 3rolety z silnikami -11,5tys :roll: w sumie okna kosztowały nas 20tys.

A co do serwisu -to dzisiaj przyjechali dwaj bardzo mili panowie z jezierskiego. Obejrzeli, obmacali (okno oczywiście 8) ), wyregulowali -i stwierdzili że coś zostało spaprane przy montażu :x (montował lokalny przedstawiciel) i okno "opadło" bo nie było odpowiednio zamocowane -i "wypięło" się ze skrzynki rolety -w zasadzie powstała między oknem a skrzynką malutka szparka -i stąd cała "ruchomość" wszystkiego :( Sprawa ma zostać przekazana "wyżej" i zostanie podjęta decyzja co dalej. Prawodopodobnie ktoś przyjedzie skręcać to "do kupy", albo w najgorszym razie -trzeba wyrwać całe okno :o i fabrycznie z powrotem "wpiąć" w roletę :cry: załamka....

Witam :) kawki i śniadanek nigdy dość :wink: Muszę zbierać siły na ten tydzień, bo zapowiada się intensywnie: po pierwsze -ekipa skończy elewację, po drugie od środy płyty k-g na poddaszu, po trzecie -prawdopodobnie przyjdą i będą montowane drzwi wewnętrzne. Dodatkowo chyba w czwartek-piątek jadę na szkolenie z pracy -ale muszę się z niego wymigać -gdyż mąż w delegacji (cały tydzień od jutra :cry: ) -i kto będzie tego burdelu pilniował? :roll:

Rzeczywiście zapowiada się wesoły tydzień :wink:

Ale tak lepiej, niż jak się nic nie dzieje :wink:

pod warunkiem że mojemu "wykańczaczowi" znowu coś nie "wypadnie" :x

Acha -pan elewacyjny podał cenę -5tys za całą robociznę :wink: -czyli po 20zl/metr -przynajmniej on jeden dotrzymał słowa co do ceny :D !

Dziękuję Olga! cierpliwość się przyda i mocne nerwy! Bo już coś kombinować z ceną gostek zaczyna. Otóż on robi jednocześnie u szwagra poddasze. Umawialiśmy się jednocześnie (w lutym br) na cenę 43zl/metr za ułożenie wełny, rusztu, płyt z gładzeniem "na gotowo". W ub. tygodniu skończył u szwagra -i zawołał mu 47zl/m :o szwagier zbaraniał: "inaczej się umawialiśmy!" -aż do nas dzwonił, bo sam nie był pewny czy dobrze wycenę z zimy zapamiętał (nie wiem w zasadzie ile mu w końcu zapłacił) :roll: No nic -zobaczymy, ale gościu gra nie fair :x

Po takim czasie trzeba się umawiać na nowo niestety. Najlepiej zanim facet zacznie robić :roll:

Nawet wg prawa, oferta cenowa jest ważna 3 miesiące (chyba) :roll: Trudno się ludziom dziwić, że podnoszą ceny, skoro wszystko idzie w górę :(

Ale wiem, że to jest wkurzające, jak nic nie można zaplanować i żadne ceny się nie zgadzają :roll:

No ceny to mnie nigdy nie przestaną szokować (niestety...). Np zlew, który wam pokazywałam, o ten:

http://image.ceneo.pl/data/products/874093/product.jpg

na Allegro można kupić od 800zł, natomiast wczoraj w sklepie, w którym o niego pytałam, powiedziano mi, ze cena producenta to 1450zł netto :o i za tyle mogą mi go sprowadzić :roll: ... Do cholery -co by musialo być w zlewie zeby był tyle kasy wart :x

Acha -w katalogu spodobał mi się jeszcze taki (Franke Admiral), tyle ze beżowy (w inecie od 800zł :roll: ):

http://www.agdhome.pl/photo/product_big/c/6/d/1_c6d0ef445529.jpg