Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Franke Admiral jest dość popularny, z tego co pamiętam dużo osób wybiera ten model, co znaczy, że się podoba :wink:

mnie też oczywiście 8)

no mi też się spodobał, musiałabym tylko jeszcze "na żywo" ten beż zobaczyć (wszędzie są foty grafitu :evil: ). Tylko ciekawa jestem jak się sprawdzą te "kropki" na ociekaczu -przy mojej cholernie twardej wodzie :roll: Ten Teka -jest "gładszy" więc pewnie łatwiejszy w czyszczeniu....

przyszłam się przywitać

...i powiedzieć, że mi te Franke też się podobają...co prawda jeszcze nie wiem co u mnie będzie ale byłoby miło takiego Franke mieć... :wink:

tylko jakby był jeszcze narożny - to już zupełna rewelacja...

Kasiu -nie wiem czy są narożne -ale to niezła firma więc zapewne tak :) ...

a co do pierwszego (Teka) -też mi bardziej "podchodzi" no i wiekszy wybór kolorów (a może to wada :roll: ?). Tylko ze on tak fajowo wygląda przez dodatki -szklana deska jest gratis, ale ta bateria to już 600zł -i do tego nawet nie ma wyciąganej wylewki :-? ...

Przeciez baterie mozna kupic dowolna

No ja wiem -ale ta wygląda fajowo :roll: szukam podobnej z wyciąganą wylewką -ale ceny właśnie ok 500-600się kręcą :roll:

A tymczasem u mnie panowie elewacyjni szaleją (dzisiaj z siatką i klejem) :) Dzisiaj lało cały dzień -a oni robili :o Przyjechałam z pracy i pytam czy im deszcz nie przeszkadza -a oni: "przecież pod okapem nie pada" :) -a okap ma 80cm :wink: Fajnie że tacy zapaleńcy, tylko jakoś nie mam przekonania do tynkowania akrylem w taką pogodę -jeszcze mi kolor zmyje i parę tys. w plecy :-? ... (oni twierdzą, że deszcz jest "słaby" i nie przeszkadza...).

Kasiu, nie rezygnuj czasem z wyciąganej wylewki, to jedna z moich najbardziej ulubionych i przydatnych rzeczy w kuchni :roll:

wielkich garów wcale nie wstawiam do komory, tylko stawiam na blacie i wlewam wodę. I dużo łatwiej zlew się płucze 8)

Aniu -nepewno nie zrezygnuję :) Może po prostu wezmę z jakiejś "zwykłej" firmy -ale napewno będzie wyciągana :wink: Już wczoraj kilka oblukałam -ale najfajniejsze są drogie :cry: :

Teka Aqua -Ela-B (500zl):

http://www.e-agdrtv.pl/teka/foto/elab.jpg

Teka -Arco B (500zl :roll: ):

http://agd-rtv.net/images/img_bg/arcoB.jpg

Małgoś2 czyżby łacińskie sentencje miały większą moc sprawczą? :lol: :wink: :wink: Bo powiedzonko w sam raz do okresu budowy pasuje, ale chyba niemożliwe, żeby się spełniło na etapie wykańczania domku.... :wink: :lol: Przynajmniej nie u mnie..... No chyba że w totka wygram...

No ja wlasnie tak czekam, az sie ktos zainteresuje lub zorientuje. :lol: :lol: :lol: Tez licze na jej moc sprawcza, ale na razie szans nie ma. :-?

A wylewka zlewowa też będzie u mnie wyciągana bo mam zlew pod oknem i niestety bez tego chyba nie otworzę jednej strony. Chociaż może się okazać że nawet z wyciągnietą wylewką nie otworzę go na oścież, ale mnie to nie szkodzi bo mam jeszcze okna dachowe więc wietrzyć będzie czym.... :) :roll:

No właśnie w tym cały pic -że takie poniżej 500zl z wyciąganą wylewką -to rzadkość (a przynajmniej takie, co by mi się podobały :roll: ), a te granitowe jakoś mi nie "podchodzą"...

Malgos -za głupia jestem żeby z tobą gadać, bo mimo że "liznęłam" łaciny na 1wszym roku studiów -to nie umiem sobie tej sentencji przetłumaczyć :oops:

Z budowy -dzisiaj przerwa 'technologiczna" -klej na siatce w elewacji nie zasechł -ale jak dobrze pójdzie (czytaj: lux pogoda) to jutro początek "kolorowania" :D Może uda mi się coś Wam pokazać, tylko Fotosik mi od trzech dni odmawia posłuszeństwa :evil:

Malgos -za głupia jestem żeby z tobą gadać, bo mimo że "liznęłam" łaciny na 1wszym roku studiów -to nie umiem sobie tej sentencji przetłumaczyć :oops:

Kasia, ja mialam lacine przez 7 lat i nadal nie moge powiedziec, ze ja znam.

A sentencja to: "niech twoje wydatki nie przekraczają dochodu". :lol: :lol: :lol: Z moim kredytem hipotecznym, debetami i dlugiem na karcie kredytowej mam nadzieje na duuuuza jej moc sprawcza.