kachna28 10.10.2008 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 A ja nigdy w Paryżu nie byłam ... ale marzę o nim... Moja kumpela była w maju na 5dni. Mówi że cholernie drogo -wydali we dwójkę z mężem 8tys (w tym oczywiście jest samolot). A wcale nie mieszkali w jakichś "mariottach" -a w zwykłym Hostelu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 10.10.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Pojechać do Paryża to było moje marzenie od podstawówki jak zaczęłam się uczyć francuskiego I poleciałam z koleżanką na 10 dni. Zarazem dłuuugich i krótkich... Długich bo od rana do wieczora zwiedzałyśmy to co chciałyśmy i kontemplowałyśmy życie w paryskim stylu (kawiarenki i winiarenki ) a krótkie bo zleciały jak z bicza trzasnął... i przeszło trzy tyś. na koncie mniej Ale było cuuudownie.... Mój mąż by chyba nie znióśł tego całego chodzenia.... I też mieszkałyśmy w hostelu, ale tak całe dnie nas nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.10.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Kasiu soczek pycha, ale cytrusów jeszcze nie mogę włóż do lodówki, wypiję później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.10.2008 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Kasiu soczek pycha, ale cytrusów jeszcze nie mogę włóż do lodówki, wypiję później Aniu -u malgos podałasm jabłkowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 10.10.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Kasiu soczek pycha, ale cytrusów jeszcze nie mogę włóż do lodówki, wypiję później Aniu -u malgos podałasm jabłkowy ! Na jabłkowy to i jak się piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.10.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Kasiu soczek pycha, ale cytrusów jeszcze nie mogę włóż do lodówki, wypiję później Aniu -u malgos podałasm jabłkowy ! a wiem, bo już go upiłam troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.10.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Pij, pij... Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.10.2008 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 dzień dobry!!! kafka dla Was : http://www.caferene.pl/foto_duze/FD1_7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.10.2008 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Właśnie przyjechały DRZWI!!!! Lecę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 11.10.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 No to montaż będzie na całego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.10.2008 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Ale jestem wk..ona Dlaczego? otóż przed 9-tą przyjechała ekipa montować drzwi wewn. Po rozpakowaniu okazało się, ze brakuje 3ech naszych skrzydeł i przywieźli inne -tylko do "przymiarki" (ale o tym byliśmy uprzedzeni wczoraj). Dodatkowo są nie nasze ościeżnice -bo "nasze" pojechały na inny montaż (facet pojechał od razu wymienić). Potem okazało się, że drzwi, które miały być z sieni do holu zamiast 6 szybek mają 6 pól "pełnych". Już całkiem zgłupiałam (czy czegoś sama nie pomieszałam) -i poleciałam po kartkę z zamówieniem -no i faktycznie miały być szybki a nie ma Potem ekipa montażowa zaczęła molestować mojego wykańczacza -"Jak panu będzie wygodniej szpalet robić? " No to ja takie oczy -Przecież montaż był umówiony "na gotowo" -ze szpaletami itd... Na to szef ekipy -absolutnie nie było o tym mowy -bierzemy 150zl od sztuki -ale to jest tylko obsadzenie i opiankowanie No i co? Przecież oboje z mężem byliśmy przy pomiarze i ten sam gościu wciskał nam że bierze 150-200zl od sztuki -w zależności ile mu zaprawy i tynku pójdzie teraz się okazało, że za obróbki trzeba płacić dodatkowo (jeszcze nie wiemy ile, bo szef sobie pojechał, ma być popołudniu). Zostaliśmy "z ręką w nocniku" bo dowodu żadnego tamtej rozmowy nie mamy ... MAM JUŻ DOŚĆ!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 11.10.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Cześć Nie wiem, co Ci powiedzieć, ale nóż się w kieszeni otwiera. Znowu kolejni oszuści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.10.2008 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Cześć Nie wiem, co Ci powiedzieć, ale nóż się w kieszeni otwiera. Znowu kolejni oszuści No właśnie wychodzi na to, że już nie ma uczciwych ludzi (przynajmniej wśród budowlańców). A najgorsze jest to, ze z kaską zaczyna być byle jak -i teraz naprawdę każda taka "niespodzianka" to totalna załamka Już po nocach z nerwów nie śpię... W każdym bądź razie przeprowadzka na Boże Narodzenie, a tym bardziej meble do kuchni -już nie wchodzą w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 11.10.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Najważniejsze, to się trzymać jakoś Nie będzie na to Boże Narodzenie, to będzie na następne Pomyśl, ile ich jeszcze spędzisz w Twoim domku Na złość patałachom... Musisz trochę dystansu złapać, choć wiem, że to trudno. Chciałoby się już mieć wszystko zrobione i załatwione Trzymaj się i nie daj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.10.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Kasia, to chyba jest kolejny dowod na to, ze wszystko musi byc na papierze. Na gebe to wlasnie wszystko tak wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 11.10.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Beznadzieja.... Taki facet to po montażu wam powie że było gadane 300zł od sztuki.... Więc lepiej pisemko z nim spisać, albo posłać w kosmos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.10.2008 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Ekipa pojechała.... Rano stanęło na tym 150zl/szt. Ponieważ mąż musiał wyjechać -zostałam z fachofcami sama i miałam im zapłacić 150x8szt=1200zł. Godzinę temu poszłam zobaczyć co i jak -i kolejna załamka -okazało się, że musieli podkuwać większość otworów bo nie było m-sca na opiankowanie (tu już ukłon w stronę murarzy, którzy murowali jak chcieli, chociaż wiedzieli, ze drzwi będą typowe a nie na wymiar). Podkuwanie miało być "delikatne' -a nie było Wszędzie poskuwane po 5-8cm wokoło, tynk poodpadał -ogólnie nieciekawie (a jednym pokoju puszka wyleciała i "wylazł" kabel od włącznika światła przy drzwiach). Wku..iłam się i zadzwoniłam po męża -niech z nimi gada -bo ja nie zapłacę Rzucił robotę i przyjechał. Obleciał z bossem ekipy wszystkie pokoje -pogadali, i stanęło na tym, że w przyszłym tygodniu podeśle jakiegoś gościa, który ma to wszystko popoprawiać i zrobić "na gotowo" za ok 150zł (koszt "dniówki" ). Czyli jak na razie jest ok -zobaczymy jaki bedzie efekt końcowy . Na razie zapłaciliśmy 1000zł za zamontowane 7szt. Nie zamontowali jednych drzwi -bo okazało się, że ościeżnica jest "90" a nie "80" Firma "Masonite" (producent drzwi) dobija mnie swoją kompetencją. Ale ogólnie drzwi są bardzo ładne (te, które w ogóle są -bo brak 3-ech skrzydeł ) i jestem zadowolona z wyboru. W przyszły tyg bedziemy jeszcze domawiać listwy maskujące (miały być "ćwierćwałki" -ale listwy jednak fajniejsze. Fotki będą zapewne jutro -bo na razie nie pozowlono nam wchodzić do domku ani dotykać drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.10.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Kasia, bo to chlopy musza rozmawiac z tymi gnojkami. Chocby Twoj malz znal sie na wszystkim jak stonka na wykopkach i chocbys Ty byla profesorem budownictwa to i tak z Toba beda gadac jak z blondynka. Najlepiej sie w ogole w takie konflikty nie mieszac. Od czegos tego malza masz, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.10.2008 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Kasia, bo to chlopy musza rozmawiac z tymi gnojkami. Chocby Twoj malz znal sie na wszystkim jak stonka na wykopkach i chocbys Ty byla profesorem budownictwa to i tak z Toba beda gadac jak z blondynka. Najlepiej sie w ogole w takie konflikty nie mieszac. Od czegos tego malza masz, no nie? No właśnie -dlatego po niego dzwoniłam jeszcze by potem gadał, że moja wina, że montaż skopany ogólnie to wychodzi na to, że na budowie pasuje być 24h.. już się kilka razy nacięliśmy na takimzostawianiu ekip samych sobie -wiadomo -nie ich chałupka -to się nie przyłożą -a my płacimy po 5 razy za naprawki Wczoraj też okazało się, że rura, którą doprowadzone jest powietrze do kominka pod wylewką, szyber i wlot powietrza do kominka od spodu -wszystko to ma różną średnicę -a musi być zlożone "do kupy". a najdziwniejsze jest to, ze wszystko było kupowane u jednego faceta (na allegro) - i on musiał sobie zdawać sprawę że powinno pasić Ale na reklamacje już za późno -sprawa wynikła ponad pół roku po zamówieniu. A my musieliśmy znaleźć gościa, który to zlożył stosując jakieś łączki, blaszki i przekładki oraz redukcje.. dobrze, że kumpel -to wziął tylko "na flaszkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.10.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 No niestety. Czy remont, czy budowa, to jest jeszcze jeden etat. Znajomy, ktory ma kamienice caly dzien siedzi ze swoimi gosciami i gazete czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts