andzik.78 05.10.2007 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Troszkę tytuł zmieniłam , więc teraz nie ma przeszkód by ciekawsze, śmieszne naszym zdaniem ,nazwy miejscowości też wpisywać. Nazwiska nadal aktualne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 05.10.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 jak to było? miejscowość Młode Rumunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 05.10.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Są też Ruchocice niedaleko Dymaczewa... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 05.10.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 babo popłakałam się przy niektórych - dawka krytyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 05.10.2007 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Są też Ruchocice niedaleko Dymaczewa... Pozdrawiam, poplułam monitor ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.10.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Jest taka miejscowosc : ZIMNA WODA (nie wiem niestety gdzie) No i krazy anegdotka-kawal jak to babcia jechala PKSem i zapytala kierowcy "Panie, a w Zimnej Wodzie staje?" Na co kierowca "Chyba kaczorowi...." (ps. znam to sprzed paru lat bo obecnie to jeszcze anrgdotka dorobila sie chyba smaczku politycznego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 05.10.2007 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 zielonooka rozwaliłaś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.10.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 zielonooka rozwaliłaś mnie wiem mnie tez to rozwalilo jak uslyszalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.10.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Jest taka miejscowosc : ZIMNA WODA (nie wiem niestety gdzie) No i krazy anegdotka-kawal jak to babcia jechala PKSem i zapytala kierowcy "Panie, a w Zimnej Wodzie staje?" Na co kierowca "Chyba kaczorowi...." (ps. znam to sprzed paru lat bo obecnie to jeszcze anrgdotka dorobila sie chyba smaczku politycznego ) Owszem, jest, pod miastem Łódź A dowcipowi kaczory zarzucić nic nie mogą, bo kursował po okolicy, jak ich jeszcze na świecie nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.10.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Przed Gdańskiem na trasie z Warszawy jest miejscowość Stare Babki. Podobno kierowcy PKSu zatrzymując się w tej wsi mówią: Stare Babki - wysiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 05.10.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Są też Ruchocice niedaleko Dymaczewa... Pozdrawiam, Mój brat ma kolegę w Ruchocinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 05.10.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 jak to było? miejscowość Młode Rumunki? Zdaje się, ze jest coś takiego, jak Rumunki-Tupadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 05.10.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Jak się wjeżdża do Warszawy od strony południowo-wschodniej, można zobaczyć drogowskaz na miejscowość Nowe Rumunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.10.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Jak się wjeżdża do Warszawy od strony południowo-wschodniej, można zobaczyć drogowskaz na miejscowość Nowe Rumunki Nowe Rumunki sa na południowy wschód od Płocka i na gierkówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 05.10.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 ups napewno gdzieś widziałam, nie wiem dlaczego byłam pewna, że właśnie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montana1 05.10.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 a co z nazwiskami od ptaszków??? Wrobel - znam i współpracuję; Drozd - Moja nauczycielka od rosyjskiego w podstawówce; Dzięcioł - kolega z dawnej klasy; Bocian - też znałam, Gołąb - Kolega mojego syna ale, ale !!! pozdrawiam Dudek z tego forum cmok; cmok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.10.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 W liceum byłem w klasie z Dzięciołem . To jednak był inny ptaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 06.10.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Na moim uniwerku w jednym zakładzie literatury swego czasu wszyscy mieli ptasie nazwiska - nie pamiętam już dokładnie, ale jakoś tak szło, że razem siedzieli Wróbel, Słowik, Wróblewski... czy jakoś tak. W każdym razie cieszyło nas to nieustannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 06.10.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 a co z nazwiskami od ptaszków??? Wrobel - znam i współpracuję; Drozd - Moja nauczycielka od rosyjskiego w podstawówce; Dzięcioł - kolega z dawnej klasy; Bocian - też znałam, Gołąb - Kolega mojego syna ale, ale !!! pozdrawiam Dudek z tego forum cmok; cmok :) Hehe. Kiedyś w szpitalu poznałam panią Drozd. Była w szpitalu dość długo, wszyscy wiedzieli, że nazywa się jak "jakiś ptak" - i wszyscy (personel i inni pacjenci) nieustannie przekręcali jej nazwisko - pani Słowik, Bocian, Szpak.... Chyba Drozd to dość trudny ptak do zapamiętania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 06.10.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 A kiedyś w kolegium mieliśmy do odrobienia zajęcia z czegoś-tam. Wyznaczyli nam trzy lektorki na te zajęcia, o wdzięcznych nazwiskach: Kura, Wiczyńska i Owczarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts